[O1] xenony do O1 (przed liftingiem)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Paffcio
    Ambiente
    • 2007
    • 231

to juz chyba lepiej kupic nowe w danym kolorku :]
  • piotrek_os
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8160
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Pytanie jak w temacie. Mysle załozyć taki zestaw, bo niestety światełka mam do du...., kolega założył do golfa IV i jest zadowolony.
    Teraz moze ktoś z Was sie wypowie.....

Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• esjot
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2005
      • 152

Z tego co wiem to jest to nielegalne.Lepiej załozyć ori lampy,\.

PZDR :szeroki_usmiech
      Superb - 2 Kombi

Komentarz

• djczas
        RS
        • 2005
        • 9612

cerzam, załóż a osobiście sie pofatyguje do Kielc znajdę cię i wytłukę reflektory (zmobilizuje cię to na zmianę po lifcie i założenia ori reflektorów) albo zrób inny eksperyment strzel sobie fleszem z aparatu w oko z odległości max 20 cm

Komentarz

• Geralt
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 589

dosc dokladnie opisalem ten temat ja jak i sporo innych osob na forum - po pierwsze jest to nielegalne i w razie kontroli policji tracisz dowod rejestracyjny a po drugie jakbys ich nie ustawil to i tak bedziesz oslepial innych - sam chcialem to zalozyc do siebie wiec uwierz mi ze DOKLADNIE zapoznalem sie z tematem.
          pozdrawiam
          Adam W.

Komentarz

• phrix
            L&K
            • 2007
            • 1000
            • Audi
            • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Odradzam , duzo cyrkow a efekt nie jest rewelacyjny. Policja czesto sprawdza czy posiadaja homo. Szczerze troche wyglada to tak : / chcialbym ale mnie nie stac ... /

Zamiast xenonów polecam dobre żarówki za 100 - 120 PLN efekt bedzie ciekawy i full legal .
            Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• piotrek_os
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8160
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Widze, ze piszecie, ze to nielegalne, a oni o jakims certyfikacie pisza..... ale moze ktoś na forum sie znjadzie co ma załozony ten zestaw. Bo dzwoniłem do jegomościa i mowił, że do octavi były kupowane (o ile mozna wierzyć)

[ Dodano: Sro 02 Sty, 08 15:49 ]
              Geralt - mozesz ten link wstawic z tym opisem

Komentarz

• paf
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 3140

cerzam, to że coś ma certyfikat CE (oczywiście jeśli ma go naprawdę a nie wydrukowane samodzielnie przez dystrybutora :twisted: ) oznacza że produkt jest dopuszczony do obrotu w UE i spełnia ogólnie jakieś tam normy ( http://pl.wikipedia.org/wiki/CE )

Jednak nawet jeśli taki produkt ma certyfikat CE, nie oznacza to IMO, że jego używanie jest zgodne z prawem o ruchu drogowym i pokrewnymi, że o zdrowym rozsądku nie wspomnę.

Komentarz

• phrix
                  L&K
                  • 2007
                  • 1000
                  • Audi
                  • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Wymyj klosze od srodka to bedzie lepiej swiecic. Czlowieku pomysl ze bedziesz mial wypadek i ktos zginie ... wtedy masz pozamiatane z takimi wynalazkami. Placisz za remont 2 samochodów z wlasnej kieszeni a nie z OC i jeszcze Cie prokurator sciga. Jezeli chwyca Cie miski to placisz na starcie 300 zl i tracisz dowód. Dodatkowo oslepiasz wszystkich podrodze a jak trafisz na dresa to Ci wytlumaczy dlaczego nie warto ... :lol:

PS: Znak CE moze miec ale nie ma dopuszczenia do stosowania w Skodzie oktavi :-(

Dla przykladu niebieski kogut tez ma znak CE a nie mozna go używać ...
                  Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• esjot
                    Ambiente
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 152

Zamieszczone przez phrix
                    Dla przykladu niebieski kogut tez ma znak CE a nie mozna go używać ...
                    Tak tylko,że to regulują inne przepisy.
                    Jeżeli chodzi o xenon to też regulują to przepisy o dopuszczeniach przez odpowiednią komórkę ( homologacja) np. PIMOT

PZDR
                    Superb - 2 Kombi

Komentarz

• Geralt
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 589

cerzam, LENIU jeden wpisz zestaw ksenonowy lub cos w tym stylu + ksenon zaznacz ze posty Geralt i na 100% znajdzie Ci to gdzie sie udzielalem - jestem na forum niecale 0,5 roku wiec duzo szukania nie masz - wykaz troche wlasnej inicjatywy :diabelski_usmiech
                      pozdrawiam
                      Adam W.

Komentarz

• piotrek_os
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 8160
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Widze, ze jak narazie nie znalazła sie osoba co załozyła ten wynalazek do octavii - wiec i raczej ja z tego zrezygnuje!

Komentarz

• djczas
                          RS
                          • 2005
                          • 9612

cerzam, była i zgadnij co zrobiła kupiła ori reflektory wnioski sam wyciągnij ma też coś takiego założone kolega Andrev3 od kupił od tego co wymienił na ori lampy xenon i powiem ci tak świeci jak gówno i oślepia a tak nawiasem było nie jeden raz wałkowane

Komentarz

• Ziomal
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 5841
                            • Octavia I (1U2)
                            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

cerzam, do Octavii nie , ale do Seata moi znajomi włożyli i powiem szczerze , że nie oślepia ale mamy dobre zestawy od dobrego znajomego

Zamieszczone przez djczas
                            cerzam, załóż a osobiście sie pofatyguje do Kielc znajdę cię i wytłukę reflektory (zmobilizuje cię to na zmianę po lifcie i założenia ori reflektorów) albo zrób inny eksperyment strzel sobie fleszem z aparatu w oko z odległości max 20 cm
                            Staszek kuwa ale nie wszystkich stać na Ori ksenony zrozum to , wiele z Was sugeruje się opinią znajomych a tak naprawdę nie odróżnilibyście ori xenonów od zestawów. Jakoś nie słyszałem aby u mnie Policja sprawdzała lampy , tak samo jest z przyciemnianiem szyb , przecież to jest nie legalne a i tak ludzie przyciemniają .

Nie popadajmy w paranoję.

Pozdro
                            Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• djczas
                              RS
                              • 2005
                              • 9612

Ziomal, widzisz a jednak odróżnisz bawisz sie w fotografa a ślepy jesteś jak nie widzisz różnicy pomiędzy legalnym xenonem a wsadem

Co do przyciemnienia to twoja brożka czy coś widzisz z boku czy nie ale jak ktoś mnie oślepia z naprzeciwka to już nie jest tak różowo w niego może nie trafie ale w innego za nim kto wie jak lubisz druciarstwo to twoja sprawa ale sie tym nie chwal

Komentarz

• Ziomal
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 5841
                                • Octavia I (1U2)
                                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Ziomal, widzisz a jednak odróżnisz bawisz sie w fotografa a ślepy jesteś jak nie widzisz różnicy pomiędzy legalnym xenonem a wsadem
                                Staszek , wszystko jest kwestią wyregulowania , nawet Ori ksenon oślepia i tego mi nie zaprzeczysz.Jedno co Ci przyznam , że strumień światła przez soczewkę jest o wiele lepszy ale coś za coś.

Pozdrawiam
                                Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• djczas
                                  RS
                                  • 2005
                                  • 9612

Ziomal, ślepy jesteś i tyle ci powiem czym wyregulujesz jak konstrukcja luster jest przystosowana do światła emitowanego prze źródło halogenowe czyli uzyskane przez żarzący sie pręt anie łuk elektryczny który wymaga innej konstrukcji luster aby u kierunkować strumień światła.Jak naprawdę tego nie pojmujesz to popatrz na ludzi spawających w nocy wszystko jest dokoła oświetlone. i teraz wyobraź sobie jak ukierunkować to źródło światła przyjrzyj sie dobrze lustrom s80 z xenonem oryginalnym i h4 tak samo lagunie. Jak myślisz dlaczego 80% producentów używa soczewek? po to aby nie biło w górę światło. Przyjrzyj sie dokładnie co sie dzieje we mgle na światłach z druta. Będziesz sam siebie oślepiał ale co tam lepiej kupić i za 400 zł podróbkę chińską bez homologacji potem płacić za przegląd bo akurat ktoś miał ochotę sprawdzić i zabrał dowód.
                                  Zastanów sie nad tym.

A jak dalej będziesz popierał druciarstwo to jak będziesz potrzebował coś napisz potrzebna mi pomoc najlepiej druciarstwo bo taniej

Komentarz

• yanooshiiik
                                    Ambiente
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 172

Jest jeszcze inna mozliwosc. Bediesz mial przyposcmy dzwona ... czego nie zycze, ale rozne rzeczy sie zdarzaja. I jak sie przyczepi ubezpieczyciel ze masz nie homologowane xenony to teoretycznie poruszales sie samochodem niedopuszczonym do ruchu. Zapomnij wtedy o ubezpieczeniu . Nie wiem czy tak jest napewno, ale jak ktos bedzie chcial sie przyczepic to sie przyczepi.

Komentarz

• djczas
                                      RS
                                      • 2005
                                      • 9612

yanooshiiik, o tym zapomniałem jak wydzwonisz w drzewo to pół biedy gorzej jak skasujesz inne samochody ubezpieczyciel zwróci się do ciebie o zwrot naprawy aut poszkodowanych w wypadku i wtedy to już ci nic nie pomoże

Ziomal, brak podświetlenia tablicy nie dyskwalifikuje

Komentarz

• behemot2006
                                        Drive
                                        • 2007
                                        • 94

Panowie, dajcie spokoj - i tak kazdy zrobi, co bedzie chcial. Ja popieram DjCzasa w 100000% - nie stac mnie - nie robie dziadostwa. Jak to ktos kiedys slicznie ujal - z gowna waty nie ukrecisz - proponuje dobre zarowki i czyste lampy - ja tak mam i nie narzekam na widocznosc. A jak bedzie mi sie ksenon marzyl - to zrobie to jak nalezy.

Wiem wiem, nikt z zainteresowanych mnie nie poprze - ale jak wam przyjdzie wylozyc parenascie klockow za brak dopuszczenia oswietlenia do ruchu - bo komus trza bedzie furke naprawic - to sie bedziecie klepali tymi rozbitymi "xenonami" po glowach.
                                        Jeżeli zarabiasz dużo pieniędzy pomóż tym, którzy potrzebują środków na przetrwanie - pomagając kosztujesz największego bogactwa pieniędzy

Komentarz

Bond ma zalozone HID z tymze na długie i z ZTCW to sobie chwali...

ja jak mi czasu starczy sobie tez zafunduje

Komentarz

• Geralt
                                            Rider
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 589

a jednak skloniliscie mnie do uzycia szukaj:

polecam caly topic nie tylko moj post.
                                            pozdrawiam
                                            Adam W.

Komentarz

• Maicroft
                                              Moderator
                                              S_OCP MemberModeratorr
                                              • 2004
                                              • 25757
                                              • Audi

Ziomal, W aucie ktore nie ma soczewki to jest nieporozumienie i to juz wiemy Sa auta gdzie nie ma wcale xenonow i tu pojawia sie niestety problem.

Ale czy my musimy walkowac po raz setny ten sam temat.
                                              Spritmonitor.de

Komentarz

• wasyl
                                                L&K
                                                • 2005
                                                • 1084

ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
                                                www.wasilewski-foto.pl
                                                KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• bastek016
                                                  Ambiente
                                                  • 2005
                                                  • 163

ja wam powiem tak mam golfa III u siebie zakupiony reflektor soczewka swieci rewelacyjnie

zwykły reflektor
                                                  oto efekt na xenonie

Komentarz

Pracuję...