OI za niska temperatura silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kota
    Classic
    • 2007
    • 19

tak racja mój silnik to BFQ 102 KM

Komentarz

• FELICJAN
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2007
      • 118

też to przerabiałem ..zaraz po zakupie autka i w ASO powiedzieli że w BFQ użytkowanych w miastach to się może nie często ale zdarza...
      no i te kosza...termostat bez zamiennika na rynku :cry:

pzdr
      felicjan
      ...1.6 BFQ SQ24 już jest..piękność i 191.000+ za nami

Komentarz

• grzybekkg
        Classic
        • 2007
        • 3

U mnie było tak samo na trasie temperatura spadała w mieście podchodziła pod 90. Okazało się to że układ chłodzenia miałem zalany wodą i temperatura skakała. Zalałem układ koncentratem kupionym w Skodzie G12 i wszystko wróciło do normy wskazówka stoi po nagrzaniu silnika na 90
        AGR 90 KM SLX 1999

Komentarz

• wasyl900
          Drive
          • 2007
          • 50

arti to wcale nie musi być orginał , pamiętaj tylko aby po zakupie sprawdzić go w garnku czy otwiera się prawidłowo no i nie kupuj najtańszego tylko wybierz jakiś droższy bo ja miałem to samo co ty na trasie 70 stopni i kupiłem najtanszy(auto się grzało do 105) ,potem za 26 zł i test w garnku z termometrem.No i jest ok chociaż na vagu pokazuje 95 st a na postoju potrafi skoczyc na 100 czasami.

Komentarz

• Arti23
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2005
            • 892
            • Superb II combi (3T5)
            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

wasyl900, płyn w układzie chłodzenia może nagrzać sie do ponad 100 st a ponieważ w układzie jest ciśnienie więc temp wrzenia plynu (wody) jest wyższa. poza tym sam plyn z różnego rodzaju dodatkami może mieś sam w sobie wyższą temp wrzenia.

kupilem taki za 40 PLN, jeszcze nie wymieniałem
            Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

Pracuję...