Maicroft, musisz mnie stresować na wieczór? :diabelski_usmiech Jak się "popsuje" wtyczkę OBD to im trochę zajdzie :szeroki_usmiech Poza tym ja będę wiedział jak mi się włączy alarm.
Niedzwiedź lock
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez MaicroftImmo, nie wiem ile trwa przeprogramowanie szafy
Sama blokada jest mało skuteczna, jeśli nic nie będzie wyło po wtargnięciu, to kolesie po cichu odholują sobie na krawacie w "bezpieczne" miejsce.
Wystarczy tylko nacisnąć sprzęgło.
Polecam nietypowe rozwiązania.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
To lepiej się na forum nie chwalić, co kto ma zastosowane.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Panowie najlepszym zabezpieczeniem jest porządne AC, co do blokad i innych takich to mieszkam w Wołominie wiec poniekąd mam paru znajomych co się parają taką "robotą" i teraz ich zdanie :
wszystko jest do wzięcia a jak jest zlecenie to niema bata każde autko odjedzie samo albo na lawecie w chłodni na motylku (jak to zwał tak to zwał)
co do blokad - tylko odstrasza "początkujących"
najlepsze zabezpieczenie to własno-ruba i tu sie krąg zamyka bo jak będzie zlecenie to .....O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lorumieszkam w Wołominie wiec poniekąd mam paru znajomych co się parają taką "robotą"
Tylko wlasne "patenty" moga zatrzymac auto im wiecej tym lepiej trzeba jednak pamietac zeby byly one dobrze przemyslanie i starannie zalozone, bo zdazaja sie przypadki ze np. na srodku ruchliwego skrzyzowaniu czy przy przejzedzie kolejowym auto gasnie bo wlasciciel zamotowal swoje odciecie zaplonu nie fatygujac sie nawet dobrze zaizolowac kabli
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoJak powiedział, że ma AC i że mu to lata to powiedzieli mu, że wiedzą gdzie jego dzieci chodzą do szkoły. No i odkupił."It's not important to be better than someone else, but to be better than yesterday."
Prof. Jigoro Kano
Komentarz
-
-
Tomi,
Zamieszczone przez TomiGratuluje pozdrow znajomych...
Zamieszczone przez shadono takie sqr...nstwo w tym kraju też jest. I na to AC nie pomoże. Policja pewnie też nieO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Mojemu bratu zawinęli furkę w Gdyni - nic niby niespotykanego - auto niepozorne, Nissan. W bagażniku sprzęt wędkarski, auto bez AC (siedmiolatek)
Widziałem, że załamany chodził strasznie. W końcu odezwał się telefon z propozycją odkupu - a jemu wtedy "żyłka pękła" i nie będę cytował wylewności jakimi poczęstował kolesi. Wątpię szczerze, żeby się wystraszyli. W każdym razie zrozumieli z pewnością, że z okupu nici.
tydzień później policja zadzwoniła, że znalazł się samochód - złodzieje chyba nie byli wędkarzami, bo sprzętu z bagażnika nie ruszyli. Jedynie wyjęli Soniacza i to bardzo kulturnie, bez zniszczeń deski rozdzielczej
Wniosek?
Nigdy nie trać nadziei
edit: czas akcji - jakieś 8 lat wsteczbyła O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KuvelPanowie, wszystko fajnie, ale ile zajmie - nawet amatorowi - odpięcie cięgieł od skrzyni biegów i wbicie np. II-go biegu - 10 sekund?
Też miałem to zabezpieczenie w Felicji ale gdy zobaczyłem jak łatwo możne to obejść, stwierdziłem, że te parę stów mogłem lepiej wydać. Jak i na co to już sobie każdy musi sam odpowiedzieć.
Jedyna zaleta tego ustrojstwa jest taka, że jak będą stały dwa podobne auta - to wybiorą to bez blokady. Zawsze to kilka sekund mniej nerwów (tak, tak, kilka sekund, nic więcej )
Komentarz
-
-
Nie ma skutecznym 100 % blokad i alarmów. Każde zabezpieczenie jest tylko kwestą czasu (albo 10 albo 20 sek.). Działa to tylko na gówniarzy - i tak to chyba trzeba traktować. Niech chroni chociaż przed nimi. Profesjonale zamiotą każdą bryczkę i uziemią każde zabezpieczenie. Najlepsze własne patenty, ale takie, które nie postraszą przez przypadek właściciela. Jak będzie "trudne" autko, to najwyżej wyciągnie się je właścicielowi spod tyłka.
Niedźwiedź jest podobno jedną ze skuteczniejszych blokad - i jest mało denerwująca przy manewrowaniu.
Ja osobiście założyłem po kupnie i zawsze używa:
- nic mnie nie kosztuje wciśnięcie bolca palcem przy wysiadaniu z autka
- to samo przy wchodzeniu - jeden ruch kluczykiem i gotowe
- był wymóg dwóch zabezpieczeń do AC
- mam chociaż większy komfort psychiczny, że coś tam zabezpiecza moją bryczkę
- liczę na to, że jak będą obok siebie stały dwie octavki: moja i bez zabezpieczenia, to pójdzie ta druga.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
A ja w starym autku (opel astra) mam klasycznego niedźwiedź locka i czasem z niego nawet korzystam
Z doświadzcenia jednak wynika, że wersje bezbolcowe (taką ma np. kolega w toyocie yaris) są o niebo praktyczniejsze.
U mnie zawsze jest problem z bolcem. Działa o.k. - bo jeśli o to chodzi, to jest to od lat niezwodny mechanizm, niemniej uchwyt na bolec mam w schowku, ale bolec i tak zwykle przebywa w pojemniku obok siedzenia. No i już przez samo poruszanie się w prawo i lewo spowodował wytarcie (wygładzenie) chropowatego plastiku.
Tak więc, jeśli bear-lock to tylko bezbolcowy
Komentarz
-
-
Z tego co sie orientuję, to do nowych modeli są dopstepne tylko blokady bezbolcowe. Bolcowe montują tylko do starszych modeli. W O1 po fasie miałem bezbolcową. "Załączało" sie ją przez wciśnięcie trzpienia na głębokośc ok. centymetra. Przynajmniej było widać, że jest "aktywna" Teraz mam taką przekręcaną i czy jest "aktywna" mozna sprawdzić przez ruszenie biegami. Już się pary razy naciąłem, i po wycofaniu musiałem gasić silnić, zeby odblokować. Ale we wszystkich dotychczasowych skodach miałem Niedźwiadka i sobie chwalę. Z blokad mechanicznych, jest chyba najlatwiejsza w użyciu i nie zajmuje miejsca.
Komentarz
-
Komentarz