Niedzwiedź lock

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • shado
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 5315
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Maicroft, musisz mnie stresować na wieczór? :diabelski_usmiech Jak się "popsuje" wtyczkę OBD to im trochę zajdzie :szeroki_usmiech Poza tym ja będę wiedział jak mi się włączy alarm.
    BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Krzych
      Rider
      • 2005
      • 671

Zamieszczone przez Maicroft
      Immo, nie wiem ile trwa przeprogramowanie szafy
      Odpowiadam, 18 sekund i immo jest OFF, auto zapali z wytrycha.

Sama blokada jest mało skuteczna, jeśli nic nie będzie wyło po wtargnięciu, to kolesie po cichu odholują sobie na krawacie w "bezpieczne" miejsce.
      Wystarczy tylko nacisnąć sprzęgło.

Polecam nietypowe rozwiązania.
      DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
      www.chiptuning.katowice.pl
      DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• shado
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 5315
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Krzych, jak tylko zawyje choć na sekundę alarm to ja już będę wiedział, że mi kroją niunię. A do immo to muszą mieć sprawne gniazdo OBD.

Komentarz

• Krzych
          Rider
          • 2005
          • 671

To lepiej się na forum nie chwalić, co kto ma zastosowane.
          DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
          www.chiptuning.katowice.pl
          DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• loru
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4286
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Panowie najlepszym zabezpieczeniem jest porządne AC, co do blokad i innych takich to mieszkam w Wołominie wiec poniekąd mam paru znajomych co się parają taką "robotą" i teraz ich zdanie :
            wszystko jest do wzięcia a jak jest zlecenie to niema bata każde autko odjedzie samo albo na lawecie w chłodni na motylku (jak to zwał tak to zwał)
            co do blokad - tylko odstrasza "początkujących"
            najlepsze zabezpieczenie to własno-ruba i tu sie krąg zamyka bo jak będzie zlecenie to .....
            O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Tomi
              Classic
              • 2007
              • 28

Zamieszczone przez loru
              mieszkam w Wołominie wiec poniekąd mam paru znajomych co się parają taką "robotą"
              Gratuluje pozdrow znajomych...

Tylko wlasne "patenty" moga zatrzymac auto im wiecej tym lepiej trzeba jednak pamietac zeby byly one dobrze przemyslanie i starannie zalozone, bo zdazaja sie przypadki ze np. na srodku ruchliwego skrzyzowaniu czy przy przejzedzie kolejowym auto gasnie bo wlasciciel zamotowal swoje odciecie zaplonu nie fatygujac sie nawet dobrze zaizolowac kabli

Komentarz

• shado
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 5315
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

loru, no i dokładnie. Datego trzeba mieć AC i spać w miarę spokojnie. Choć AC też nie załatwia wszystkiego. Sąsiadowi zwinęli furę, a potem zadzwonili, żeby ją odkupił. Jak powiedział, że ma AC i że mu to lata to powiedzieli mu, że wiedzą gdzie jego dzieci chodzą do szkoły. No i odkupił.

Komentarz

• rimtimtim
                  Drive
                  • 2007
                  • 65

Zamieszczone przez shado
                  Jak powiedział, że ma AC i że mu to lata to powiedzieli mu, że wiedzą gdzie jego dzieci chodzą do szkoły. No i odkupił.
                  Zabrzmiało grozą jak z gangsterskiego filmu, ale na miejscu sąsiada pewnie nikt z nas nie chciał by być :?
                  "It's not important to be better than someone else, but to be better than yesterday."
                  Prof. Jigoro Kano

Komentarz

• shado
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 5315
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

rimtimtim, no takie sqr...nstwo w tym kraju też jest. I na to AC nie pomoże. Policja pewnie też nie.

Komentarz

• loru
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 4286
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Tomi,
                      Zamieszczone przez Tomi
                      Gratuluje pozdrow znajomych...
                      rozumiem że zaszeregowałeś i mnie w tym gronie skoro tam mieszkam, zastanów się trochę zanim będziesz komuś gratulował kolegów, dla Twojej informacji są to na ogól koledzy z podwórka (czasy dzieciństwa) lub podstawówki i tylko dlatego że się parają taką profesją mam im nie podać ręki i nie zamienić kilku słów ? to był ich świadomy wybór ze wszystkimi tego konsekwencjami i nie mnie ich osadzać.

Zamieszczone przez shado
                      no takie sqr...nstwo w tym kraju też jest. I na to AC nie pomoże. Policja pewnie też nie
                      to fakt jak nadasz sprawę Policji o potem się bujasz po sadach, przesłuchania i inne takie nieprzyjemności a jak poprosisz kolegów żeby podjechali przy wykupie i zapakowali kolegów do kufra to możesz tylko zaostrzyć sprawę, i tak źle i tak niedobrze
                      O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• pleban
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 580

Mojemu bratu zawinęli furkę w Gdyni - nic niby niespotykanego - auto niepozorne, Nissan. W bagażniku sprzęt wędkarski, auto bez AC (siedmiolatek)
                        Widziałem, że załamany chodził strasznie. W końcu odezwał się telefon z propozycją odkupu - a jemu wtedy "żyłka pękła" i nie będę cytował wylewności jakimi poczęstował kolesi. Wątpię szczerze, żeby się wystraszyli. W każdym razie zrozumieli z pewnością, że z okupu nici.

tydzień później policja zadzwoniła, że znalazł się samochód - złodzieje chyba nie byli wędkarzami, bo sprzętu z bagażnika nie ruszyli. Jedynie wyjęli Soniacza i to bardzo kulturnie, bez zniszczeń deski rozdzielczej

Wniosek?
                        Nigdy nie trać nadziei

edit: czas akcji - jakieś 8 lat wstecz
                        była O1 1,6 102 KM
                        była O1 1,9 TDI 90 KM
                        była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
                        był Citroen Berlingo 1,6 HDI
                        jest Ford Tourneo Courier

Komentarz

• Janinho
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2008
                          • 390
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Lashlo
                          Czy warto montowac taka blokate skrzyni biegow?
                          sam taką mam i sobie chwalę
                          >>>Moja Octavka<<<

Komentarz

• artproject-2004
                            Classic
                            • 2009
                            • 3

Zamieszczone przez Kuvel
                            Panowie, wszystko fajnie, ale ile zajmie - nawet amatorowi - odpięcie cięgieł od skrzyni biegów i wbicie np. II-go biegu - 10 sekund?
                            Też miałem to zabezpieczenie w Felicji ale gdy zobaczyłem jak łatwo możne to obejść, stwierdziłem, że te parę stów mogłem lepiej wydać. Jak i na co to już sobie każdy musi sam odpowiedzieć.
                            Jedyna zaleta tego ustrojstwa jest taka, że jak będą stały dwa podobne auta - to wybiorą to bez blokady. Zawsze to kilka sekund mniej nerwów (tak, tak, kilka sekund, nic więcej )
                            Czy dostęp do cięgieł od skrzyni biegów w Octavii 2 jest od komory silnika czy od spodu auta?

Komentarz

• daniel.krech
                              Drive
                              • 2009
                              • 88

polecam,w poprzednim aucie mialem z bolcem wyjmowanym,teraz mam tylko kluczykiem przekrecana,jestem zadowolony,w aso w szczecinie 600stowek+500 za montarz,pozdro

Komentarz

• rkb
                                RS
                                • 2008
                                • 2152
                                • Rapid Spaceback (NH1)
                                • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Kupiłem już skodzine z tym zabezpieczeniem, ale uzywam sporadycznie, jak auta pod kontrola nie ma
                                Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• ruwado
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 14885
                                  • Octavia IV (NX3)

Nie ma skutecznym 100 % blokad i alarmów. Każde zabezpieczenie jest tylko kwestą czasu (albo 10 albo 20 sek.). Działa to tylko na gówniarzy - i tak to chyba trzeba traktować. Niech chroni chociaż przed nimi. Profesjonale zamiotą każdą bryczkę i uziemią każde zabezpieczenie. Najlepsze własne patenty, ale takie, które nie postraszą przez przypadek właściciela. Jak będzie "trudne" autko, to najwyżej wyciągnie się je właścicielowi spod tyłka.

Niedźwiedź jest podobno jedną ze skuteczniejszych blokad - i jest mało denerwująca przy manewrowaniu.

Ja osobiście założyłem po kupnie i zawsze używa:
                                  - nic mnie nie kosztuje wciśnięcie bolca palcem przy wysiadaniu z autka
                                  - to samo przy wchodzeniu - jeden ruch kluczykiem i gotowe
                                  - był wymóg dwóch zabezpieczeń do AC
                                  - mam chociaż większy komfort psychiczny, że coś tam zabezpiecza moją bryczkę
                                  - liczę na to, że jak będą obok siebie stały dwie octavki: moja i bez zabezpieczenia, to pójdzie ta druga.
                                  pozdrawiam - Darek

Komentarz

• rkb
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2152
                                    • Rapid Spaceback (NH1)
                                    • CYVB 1.2 TSI 110 KM

U mnie przy AC wyszly 4 zabezpieczenia i nic znizki za to wiecej nie dostalem
                                    Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• shado
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 5315
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez daniel.krech
                                      polecam,w poprzednim aucie mialem z bolcem wyjmowanym,teraz mam tylko kluczykiem przekrecana,jestem zadowolony,w aso w szczecinie 600stowek+500 za montarz,pozdro
                                      \
                                      żeby zamknąć nie trzeba przekręcać kluczyka, a wystarczy sam pierścień - przynajmniej u mnie.

Komentarz

• krzysiek1974
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 323

A ja w starym autku (opel astra) mam klasycznego niedźwiedź locka i czasem z niego nawet korzystam

Z doświadzcenia jednak wynika, że wersje bezbolcowe (taką ma np. kolega w toyocie yaris) są o niebo praktyczniejsze.

U mnie zawsze jest problem z bolcem. Działa o.k. - bo jeśli o to chodzi, to jest to od lat niezwodny mechanizm, niemniej uchwyt na bolec mam w schowku, ale bolec i tak zwykle przebywa w pojemniku obok siedzenia. No i już przez samo poruszanie się w prawo i lewo spowodował wytarcie (wygładzenie) chropowatego plastiku.

Tak więc, jeśli bear-lock to tylko bezbolcowy

Komentarz

• Micho
                                          Classic
                                          • 2009
                                          • 18

Mam i ja
                                          bezbolcowy, wygodny, czy skuteczny - mam nadzieje że nie trzeba będzie sprawdzać, montaż w ASO 650 zł brutto.
                                          pozdr

Komentarz

• consul
                                            Classic
                                            • 2009
                                            • 33

Z tego co sie orientuję, to do nowych modeli są dopstepne tylko blokady bezbolcowe. Bolcowe montują tylko do starszych modeli. W O1 po fasie miałem bezbolcową. "Załączało" sie ją przez wciśnięcie trzpienia na głębokośc ok. centymetra. Przynajmniej było widać, że jest "aktywna" Teraz mam taką przekręcaną i czy jest "aktywna" mozna sprawdzić przez ruszenie biegami. Już się pary razy naciąłem, i po wycofaniu musiałem gasić silnić, zeby odblokować. Ale we wszystkich dotychczasowych skodach miałem Niedźwiadka i sobie chwalę. Z blokad mechanicznych, jest chyba najlatwiejsza w użyciu i nie zajmuje miejsca.

Komentarz

• artproject-2004
                                              Classic
                                              • 2009
                                              • 3

Ja dzisiaj założyłem niedźwiadka do OII. Szybka robota i cena przystępna - 460 zł.

Komentarz

Pracuję...