Dla mnie twierdzenie że anteny nie trzeba stroić jest naprawde głupim pomysłem w szczególności anten powyżej 1.5m i wyżej he he ))
Pytanie o popielniczke :)
Zwiń
X
-
Pytanie o popielniczke
mam male pytanko kupilem w sumie octavke z ta mala usterka, z tego co wiem znajduje sie tam popielniczka, jednak nie idzie tego zamknac, caly czas sie otwiera. Jak to jest rozwiazane w orginale ? moze cos pokabinuje i sie uda. Zamieszczam fotki.
a jak sie pusci to sie samo otwiera grrr
i widok od srodka:
-
-
Hmm wyglada na to ze masz wycietą boczna scianke popielniczki.. Ale głowy sobie urwac nie dam...
Zobacz:
[ Dodano: Wto 08 Sty, 08 23:27 ]
Na tym zdjeciu czerwonym kółkiem zaznaczylem ''mechanizm'' odpowiadający za zamykanie i otwieranie klapki - dziala na zasadzie szyn dla elementu klapki.
U Ciebie tego elementu najwyrazniej nie ma :/ - chociaz moze sie go poprostu nie dopatrzylem, wiec sprawdz.
Komentarz
-
-
Hmm ja bym sie z tym nie bawił, szkoda nerwów bo cena napewno nie bedzie wysoka, a te czesci sa dosc delikatne i co najgorsze irytujaco zmontowane Najlepiej poszukaj popielniczki w tym samym kolorze (drewno) zeby nie przekladac klapki, bo ona tez jakos po rusku jest zmontowana
Mozesz dac ogloszenie w dziale gielda, pare osob wystawialo plastiki z wnetrza ( http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=13245 ) moze ktos jeszcze bedzie mial.
Komentarz
-
-
U mnie też się nie zamyka ale winna jest sprężynka która powinna być w tym mechaniźmie (sama w serwisie nie występuje)Była O1 1,9 136/307 z 2002r Czarna perła w kombi http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...a67-t2540.html
Jest O2fl beż cappucino elegance http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...ela-t9846.html
Wersja na lato - SUZUKI Intruder
Komentarz
-
-
Hehe widzę, że nie tylko Ja mam ten problem. Zawsze można tam włożyc jakieś wskaźniki od doładowania turbo czy ciśnienia oleju, jeśli dobrze pamiętam (przynajmniej w takich miejscach były one montowane np w Audi 80). No ale to wymagało by małej inwencji twórczej.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
[ Dodano: Sro 09 Sty, 08 23:08 ]
Sagol nie trzeba sie meczyc az tak, wystarczy ze zajrzysz do popielniczki, zobaczysz tam taki mechanizm ruchomy (jak na obrazku ponizej) i ustawisz go tak zeby bolec od klapki wszedl w ten mechanizm (w te prowadnice)
(wiem ze rys. nie za specjalny ale moze pomoze)Załączone pliki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez alfeekozi1987, Dzięki za podpowiedzi zaraz poszukam
PS: Osobiście wyjąłem żarówkę oświetlenia popielniczki, ale radzę to przemyśleć żeby w nocy nie szukać po omacku. Chyba zamontuję w dolnej krawędzi kieszeni diody żeby doświetlały frontpanel CBkaW wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RudiPS: Osobiście wyjąłem żarówkę oświetlenia popielniczki, ale radzę to przemyśleć żeby w nocy nie szukać po omacku. Chyba zamontuję w dolnej kieszeni diody żeby doświetlały frontpanel CBka
Rudi, jak wymyślisz coś z tymi diodami to może podeślesz mi patent chętnie bym zastosował takie rozwiązanie.President HARRY II + ML-145
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez alfeeRudi, A możesz wrucić ewentualnie podesłać na mail fotki tego rozwiązania z U520 w popielniczce? A może masz fotki z montażu?W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
Komentarz
-
Komentarz