Zamieszczone przez PiterNZ
Dwa pytania
Zwiń
X
-
Dwa pytania
Witam
Mam pytanie odnosnie zywotnosci oryginalnych sond lambda w silnikach benzynowych /w km/.
Jakie czynniki wplywaja na jej zywotnosc /pomijam ekstremalny przypadek pomyłki przy tankowaniu - to oczywiste ,lecz nie pewne/.
Czy zla mieszanka paliwowo powietrzna /lub gazowo powietrzna/ moze ja zniszczyc ??
No i wreszcie kolejne pytanie czy w przypadku uszkodzenia pierwszej sondy /bo mam dwie w AQY/ moze pojawic sie problem z telepaniem silnika lub nierowna praca na biegu jalowym??
podczas zaczytania bledow z sytemu pojawil sie blad mowiacy o braku aktywnosci sondy .
I takie jesze male zapytanie dotyczace silnikow benzynowych w skodach /najlepiej AQY/ jakie maja obroty /zaczytane z VAG`a/ na biegu jjalowym ??pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
-
-
Re: Dwa pytania
Zamieszczone przez pablo_doctorWitam
Mam pytanie odnosnie zywotnosci oryginalnych sond lambda w silnikach benzynowych.
Jakie czynniki wplywaja na jej zywotnosc /pomijam ekstremalny przypadek pomyłki przy tankowaniu - to oczywiste ,lecz nie pewne/.
Czy zla mieszanka paliwowo powietrzna /lub gazowo powietrzna/ moze ja zniszczyc ??
[ Dodano: Sro 09 Sty, 08 16:37 ]
ps: gaz ma wyzsza temperature spalania niz benzyna wiec moze przyspieszyc proces...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pablo_doctorNo i wreszcie kolejne pytanie czy w przypadku uszkodzenia pierwszej sondy /bo mam dwie w AQY/ moze pojawic sie problem z telepaniem silnika lub nierowna praca na biegu jalowym??
Zamieszczone przez pablo_doctorI takie jesze male zapytanie dotyczace silnikow benzynowych w skodach /najlepiej AQY/ jakie maja obroty /zaczytane z VAG`a/ na biegu jjalowym ??Rozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
-
abitwx6 - jestes WIELKI !! /w ramach podziekowania za rzecowe informacje poparte dokumentacja - punkcik/
Mam pytanie czy moge liczyc na ksero albo na pdf`a z wszystkimi info o tym silniku ?? z takiego informatora jak na fotkach ??pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pablo_doctorabitwx6 - jestes WIELKI !! /w ramach podziekowania za rzecowe informacje poparte dokumentacja - punkcik/
Mam pytanie czy moge liczyc na ksero albo na pdf`a z wszystkimi info o tym silniku ?? z takiego informatora jak na fotkach ??
Poszło PW.2.0 APK BRC S24
2.0 AZJ BRC S24
Komentarz
-
Komentarz