Dwa pytania

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mnemorius
    Classic
    • 2008
    • 31

Dwa pytania

Zamieszczone przez PiterNZ
    Mam pytanie czy faktycznie będzie facelift Skody O II w końcówce 2008 r.?
    Z jednej strony w prasie nie ma nic a kolega mnie przekonuje, że ma wiadomości ze sprzedaży o facelifcie i nowych silnikach?
    Generalnie chodzi o to, że rozważam podmiankę auta na TDI i nie wiem czy jest sens poczekać?
    Produkcja OII FL rozpoczyna się na przełomie 43 i 44 tygodnia 2008
  • pablo_doctor
    Elegance
    S_OCP Member
    • 2007
    • 791

Dwa pytania

Witam
    Mam pytanie odnosnie zywotnosci oryginalnych sond lambda w silnikach benzynowych /w km/.
    Jakie czynniki wplywaja na jej zywotnosc /pomijam ekstremalny przypadek pomyłki przy tankowaniu - to oczywiste ,lecz nie pewne/.
    Czy zla mieszanka paliwowo powietrzna /lub gazowo powietrzna/ moze ja zniszczyc ??

No i wreszcie kolejne pytanie czy w przypadku uszkodzenia pierwszej sondy /bo mam dwie w AQY/ moze pojawic sie problem z telepaniem silnika lub nierowna praca na biegu jalowym??

podczas zaczytania bledow z sytemu pojawil sie blad mowiacy o braku aktywnosci sondy .

I takie jesze male zapytanie dotyczace silnikow benzynowych w skodach /najlepiej AQY/ jakie maja obroty /zaczytane z VAG`a/ na biegu jjalowym ??
    pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

• Geralt
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 589

Re: Dwa pytania

Zamieszczone przez pablo_doctor
      Witam
      Mam pytanie odnosnie zywotnosci oryginalnych sond lambda w silnikach benzynowych.
      Jakie czynniki wplywaja na jej zywotnosc /pomijam ekstremalny przypadek pomyłki przy tankowaniu - to oczywiste ,lecz nie pewne/.
      Czy zla mieszanka paliwowo powietrzna /lub gazowo powietrzna/ moze ja zniszczyc ??
      moim zdaniem tak - zbyt duzo powietrza w miesznce = podniesienie temperatury spalin wylotowych = (moim zdaniem) skrocenie zywotnosci sondy

[ Dodano: Sro 09 Sty, 08 16:37 ]
      ps: gaz ma wyzsza temperature spalania niz benzyna wiec moze przyspieszyc proces...
      pozdrawiam
      Adam W.

Komentarz

• mroko
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 659
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

No i wreszcie kolejne pytanie czy w przypadku uszkodzenia pierwszej sondy /bo mam dwie w AQY/ moze pojawic sie problem z telepaniem silnika lub nierowna praca na biegu jalowym??
        Tak bo jest ona odpowiedzialna za skład mieszanki. Teoretycznie przy uszkodzonej sondzie komputer przechodzi w tryb awaryjny ale wiadomo wartości zastępcze w trybie awaryjnym nie są idealne więc mogą pojawić się rożne objawy jak np nierówna praca na biegu jałowym.
        I takie jesze male zapytanie dotyczace silnikow benzynowych w skodach /najlepiej AQY/ jakie maja obroty /zaczytane z VAG`a/ na biegu jjalowym ??
        W tym silniku teoretycznie obroty powinny wynosić 780plusminus 100obr/min.
        Rozum każdy ma, ale nie każdy go używa.

Komentarz

• abitwx6
          Drive
          • 2007
          • 67

przepraszam za jakość
          Załączone pliki
          2.0 APK BRC S24
          2.0 AZJ BRC S24

Komentarz

• pablo_doctor
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2007
            • 791

abitwx6 - jestes WIELKI !! /w ramach podziekowania za rzecowe informacje poparte dokumentacja - punkcik/

Mam pytanie czy moge liczyc na ksero albo na pdf`a z wszystkimi info o tym silniku ?? z takiego informatora jak na fotkach ??
            pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

• abitwx6
              Drive
              • 2007
              • 67

abitwx6 - jestes WIELKI !! /w ramach podziekowania za rzecowe informacje poparte dokumentacja - punkcik/

Mam pytanie czy moge liczyc na ksero albo na pdf`a z wszystkimi info o tym silniku ?? z takiego informatora jak na fotkach ??
              DZIĘKI

Poszło PW.
              2.0 APK BRC S24
              2.0 AZJ BRC S24

Komentarz

Pracuję...