[Inne] Ocena ASO

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • damcio151
    Classic
    • 2008
    • 10

[Inne] Ocena ASO

Dodałem jeszcze fotkę gdzie widać czujnik temp. oleju.
    Generalnie obok ciśnienia oleju - ale ciśnienie jest w zasadzie równe w każdym miejscu, a temperaturę musisz badać tam gdzie olej się przemieszcza. Czyli albo pod filtrem - albo tam gdzie zamierzam teraz: na trójnk w przewód zasilający turbulum.

Co do ciśnienia - to masz fotkę gdzie est zamocowany sam czujnik ciśnienia (nad chłodnicą od wewnątrz) a więc kabelki tylko idą

Tak, klapka się zamyka i dla laikonika auto "cywilne" :twisted:

Co do wskazań turbinki - korzystam głównie z peak'a i ustawień maksymalnego ciśnienia.
    Na dłuższą podróż można ustawić "dzwięk" ostrzegawczy - przeraźliwy pisk przy określonej wartości ciśnienia doładowania, albo dokupić kontrolkę sygnalizacyną (pewnie tak zrobię).

Generalnie jak głównie na 4 i 5 deptam to manetka od biegów nie przeszkadza w zerkaniu.
    Darmowy poradnik o tym jak diagnozować silnik TDI
  • adeks
    Drive
    S_OCP Member
    • 2007
    • 87

[Inne] Ocena ASO

Witam.
    Do Adminów i użytkowników
    Jak wielu z tego forum, czasami mam wątpilwą przyjemność korzystania z usług ASO. Mam taką propozycję, aby skontuować jasny i czytelny wątek dotyczący jedynie jakości usług w ASO. Chodzi mi o to, że każdy z nas (użytkownicy) mogliby wystawiac oceny za usługi dla ASO (przykładowo + i -). Może w ten sposób ASO zostałyby zmobilizowane do lepszego świadczenia usług, bo jakość tych usług często budzi poważne wątpliwości.
    Wyprzedzając odpowiedzi niektórych, że jest wątek "polecane warsztaty" to powiem, że nie jest to zbytnio czytelne, jeżeli chcę podjąć szybką decyzję.
    Pomysł mnie naszedł, gdy w Zielonej Górze już od 20.12.2007 trzy razy kasowano mi błąd silnika (za każdym razem stwierdzano, że jest to wina przepływomierza) ale nie chcieli naprawić bo twierdzili, że nie są tego pewni :evil:
    Proszę o sugestie co do mojego pomysłu.
    Octavia 2.0 BKD

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jest już jakaś strona www na której jest ocena wszystkich ASO (nie tylko skody).
      Tutaj większość ludzi jeździ to tych samych ASO więc grupa byłaby mało reprezentatywna.
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

Pracuję...