polerka polerowanie czy ostre srodki scierne wosk itp

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bronski79
    Classic
    • 2009
    • 14

A po co Wam ta folia. Kupic zwykla folie budowlana, mocna tasme klejaca i bedzie ten sam efekt :lol:
  • X A N
    Classic
    S_OCP Member
    • 2008
    • 32

tak jak w temacie zastanawiam sie nad sensem kupowania drogich srodkow chemicznych (koszt ok 100-300zl na auto) a polerka mechaniczna u lakiernika ( pewnie ok 100-150zl) a wlasna inwencja typu tempo+ pozniej wosk szmatka w reke i wio (koszt ok 40-50zl i wlasna praca)

moze ktos juz ma wyrobione zdania poparte wlasnym doswiadczeniem ??

(u mnie lakier oryginalny ma 4lata ale poprzez krzaki myjki itp ma mase drobnych rys )

Komentarz

• phrix
      L&K
      • 2007
      • 1000
      • Audi
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Polerka jest fajna tylko , jak sama nazwa wskazuje sciera sie warstwe lakieru ( poprzez polerowanie ) Osobiscie polecam preparaty nano , stanowczo odradzam tempo bo moze zaszkodzic jezeli ktos nie potrafi nim robic.

PS: Na starcie polecam kupić Plastmal ( zwlaszcza jezeli masz ciemny lakier) , ten oparty na teflonie efekty beda bardzo dlugo widoczne
      Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• X A N
        Classic
        S_OCP Member
        • 2008
        • 32

mam niebieska O1 i niby ma dopiero 3-4lata ale juz popchnela 180k km a lakier trzeba dbac bo pozniej sie zaluje

co mi polecacie na powrocenie do idealnego lakieru w rozsadnej cenie bo nie chce wydac duzo kasy

Komentarz

• Matis68
          Ambiente
          • 2006
          • 195

Przy okazji malowania uszkodzonego na parkingu zderzaka i drzwi tylnych :evil: wynegocjowałem u lakiernika polerkę całego auta. Efekt w 9 letniej Octavii był niesamowity,auto jak nowe.Ktoś kto mówi o szmatce i polerce chyba sobie nie zdaje sprawy ile mu na to zejdzie czasu...
          http://www.youtube.com/watch?v=qtDOe...eature=related

Komentarz

• X A N
            Classic
            S_OCP Member
            • 2008
            • 32

a ile by tak kosztowala polerka O1, moze ktos sie orientuje bo ja jestem w cenniku zagubiony

Komentarz

• Matis68
              Ambiente
              • 2006
              • 195

Matowy lakier to po prostu suma uszkodzeń, rys z myjni, działania czynników atmosferycznych i zwykłego utleniania się ze starości. A że pierwszą warstwą jest "klarlack", czyli powłoka bezbarwna, to nie można mówić o jakimś poważnym niszczeniu "bazy"czyli samego koloru. XAN, myślę że w zależności od okolicy i ilości lakierników , będzie to 150-200 zeta

Komentarz

• X A N
                Classic
                S_OCP Member
                • 2008
                • 32

czyli jeszcze nie tak zle bo wlasna robota pasta lekkoscierna+wosk i inne preparaty to srednio min 60zl + lekko ostry dzien pracy

Komentarz

• Matis68
                  Ambiente
                  • 2006
                  • 195

Myślę że po prostu pokażę wieczorkiem zdjęcie auta tuż po. To lepiej przemówi do wyobraźni niż sto postów.Tym bardziej że lakiernicy nie używają "Tempo". To sie nadaje jak pani z pieskiem przejedzie Ci smyczką po drzwiach :diabelski_usmiech

Komentarz

Pracuję...