Ja polecam dwie żarówki. OSRAM NB mialem takie w OI i byłem bardzo zadowolony, a obecnie o OII mam założone żarówki Motorkraft czyli Fordowskie i też jestem zadowolony
OSRAM NIGHT BREAKER
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez ZipYCzyli mamy dwa typy generalne!
Przepraszam, że się wtrąciłem i próbuję się wciskać między żarówkowych faworytów
Komentarz
-
-
Ja po przeczytaniu opinii na forum skusiłem się na night breakery pomimo iż nie spaliły mi się żarówki które miałem - philips +30% czy coś tam. Powiem tak: podczas zakładania osramów włożyłem jedną żarówkę i porównałem świecenie 2 lamp i muszę stwierdzić że różnica była dość znaczna (na korzyść osramów) co do samego użytkowania to bardzo często jeżdżę na duże odległości w nocy i przyznam że z osramami jeździ mi się o wiele lepiej, a i wyglądają ładnie bo dają bielsze światło od zwykłych żarówek. zastanawiałem się nad kupnem osram cool blue bo dają jeszcze bielsze światło od nightbreakerów ale koleś w sklepie mi powiedział że oczywiście efekt jest o wiele lepszy ale jeżeli często jeżdżę w nocy to nightbreakery będą lepsze bo lepiej oświetlją drogę. na zakończenie dodam jeszcze że aby poprawić ogólnie efekt zapodałem w postojówkach philipsy blue visiony i to był strzał w 10 - naprawde lepiej się to prezentuje. szczerze polecam osramy nightbreaker bo jako często podróżująca w nocy osoba zauważyłem wyraźną poprawę komfortu jazdy. oczywiście co by sie nie mówiło i nie wsadziło do klosza to nic nie pomoże jeżeli klosz będzie brudny dlatego często w trasie czyszczę klosze - ma to duże znaczenie(niestety los chciał że moja octa nie ma spryskiwaczy reflektorów :cry: )A w upalne dni...Honda CB 750
Komentarz
-
-
niestety nie mam... miałem zrobić ale rozładował mi się wtedy aparat :? mogę tylko zapewnić że świecą jaśniej (wyraźnie jaśniej) i bielszym światłem - z tym że nie należy nastawiać się na idealnie białe światło bo jest lekko zółtawe ale o wiele bielsze niż philips +30%. właściwie to różnice są takie że jeżeli ktoś widzi moje auto to mówi że nie ma żadnej różnicy ale jak sie postawi obok siebie 2 auta wtedy zazwyczaj wszyscy mówią "ooo faktycznie" :wink: a praktycznie to powiem tak że jak się wyprzedza inne auto na drodze i oba samochody są zrównane to moje światła wyraźnie przebijają te drugie. cóż znowu się rozpisałem może wieczorem uda mi się zrobić fotę porównawczą bo znajomy w vectrze ma te philipsy.A w upalne dni...Honda CB 750
Komentarz
-
-
Czy raz jeszcze możecie potwierdzić, czy żarówka do oświetlenia tylniej tablicy to ten sam model co do postojowych z przodu? Przepaliła mi się jedna przy tablicy i zamówiłbym od razu diody również na postojowe.
PEACEOctavia Tour ICE+
President Harry II ASC + Florida :: AUDIO BLAUPUNKT Hamburg MP68 :: głośniki seria + wygłuszenie
Komentarz
-
-
Skowron, dzięki, że Ci się chciało i zrobiłeś małe porównanko
czy ta vectra to jest vectra B przed FL? różnica kolosalna - widoczna choćby po czasie naświetlania fotki, zdjęcia o ONB są ostre i nieruszone, a przy PP+30% zdjęcie jest ruszone, czyli trzeba było dłużej naświetlać. jedyne, do czego bym się przyczepił, to fakt, że ujęcia są z drogi, która jest wyżej niż teren dookoła - więc ciężko powiedzieć cokolwiek o doświetlaniu poboczy
to jak już jest konkurs fotek to może jakieś porównanie dla Osramów NB na H4 vs inne H4? z góry dzięki oraz zdjęcia, jak świecą dane żarówki na innych nawierzchniach? jakaś informacja z EXIF'a typu czas naświetlania oraz przesłona mile widziane
ja na razie śmigam na PP+30%, i mimo, że jestem zadowolony z ich wydajności świetlnej w każdych warunkach pogodowych, to jednak jakiś upgrade żarówek kusi mnie okrutnie :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Ja jestem średnio zadowolony z tych Osramów. Założone ok. 19 listopada 2008, dziś już jedna przepalona - czyli 3 miesiące. Przejechałem w tym czasie 3800km. Moim zdaniem za szybko się przepalają w stosunku do oferowanego światła - owszem świecą dużo lepiej niż jakieś 'no-name', jednak nie robią nie wiadomo jakiego szału, żeby co 3 miesiące wymieniać. Ot moja opinia :?2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492
Komentarz
-
Komentarz