A ja w ryja... nie dostałem nic :evil: ... dlatego teraz mam Passata
[O1] Silnik 2.0 TDI 140hp czuje drgania na ciepłym silniku
Zwiń
X
-
[O1] Silnik 2.0 TDI 140hp czuje drgania na ciepłym silniku
Kiedy podjeżdzam do świateł i zatrzymuje sie czuje drgania silnika które mnie wkurzają. Serwispowiedział że nie ma sie czym martwić komputer nie wykazał podobno żanych bładów. Kumpe mówił mi że miał podobny problem i podobno była to przepustnica. Może ktoś wie co to jest. Dzieje się tak tylko na ciepłym silniku. Obroty nie falują, chociąz raz jest 800rpm raz 850rpm na jałowym.slawko007
-
-
:shock: Czy był wgywany soft nie wiem ale podobno słysząłem że może pomóc, myślałem też że możę to wina sprzegła ale to dzieje się tylko przy rozgrzanym silniku :x
[ Dodano: Wto 29 Sty, 08 22:16 ]
Wkurza mnie też że obroty na jałowym wynoszą 800 a czasami 850. Jezdziłem 4 lata fabią 1.9 SDI i tam było jak w szwajcarskim zegarku przez 220 tys km ! a tu...kiepa. nikt nie wie co dolega..może ktos cos wie???slawko007
Komentarz
-
-
Lekkie drgania, zwlaszcza jak sie dluzej postoi na biegu jalowym są charakterystyczne dla silników z pompowtryskami.
Jesli to jest delikatne i sie nie nasila, to sugerowalbym sie przyzwyczaić.
Jesli bedzie sie nasilać, albo z czasem zaczną falować obroty, to moze to wskazywac na dwumasę.
Problem przepustnicy w silniku TDI nie występuje.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Ja bym sie podłaczył do tematu mam silnik ASV 1,9 TDI/110 KM i od pwenego czasu zauwazyłem ze gdy silnik jest nagrzany przy rozpedzaniu występuje szarpanie silnika. Ruszam bieg pierwszy dodaje gazu, puszczam gaz właczam sprzęgło zmieniam na dugi bieg, puszczam sprzędło i zaczynam dodawać gazu i wtedy puki silnik jest w zakresie niskich obrotów następuja szarpania silnika ( na zimnym to zjawisko nie występuje. Nie występuja także gdy rozpędzanie wypada akurat pod górkę). Na innych biegach juz tego nie odczuwam bo występuja inne siłyi opory jazdy. Nadmieniam ze zjawisko to występowało przed wymianą dwumasy i teraz po wymianie dalej występuje. Co to moze być ???? :?: Silnik bez żadnych witaminTeraz xenony by krzynol
Komentarz
-
Komentarz