chorobcia to faktycznie mało palą ...., czy już ktoś próbował sie pościgać z dieslem jakimś :?:
[O2] Nowe auta - autoalarm -normy UE - pytanie
Zwiń
X
-
z tego co wiem to rzeczywiście nie mają,zresztą nie można oficjalnie montować żadnych odcięć działających w czasie jazdyNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez elektorCzyli mam rozumieć że aktualnie autoalarm to zabawka która mruga i wyje, ale nie unieruchania auta? :shock: .. no pięknie...
Zakładam, że złodzieje się bardzo ucieszyli z wejścia do UE ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nico21nie całkiem. odciecie zapłonu jesttylko jakos to inaczej rozwiazli. Np przy zastosowaniu piguły - alarma sprawdza co jakis czas czy jest ona w poblizu poazdu, jesli nie ma to informuje pikaniem i dopiero potem odcina zapłon. a w przyciskach zaplon szybciej byl odcinany.
Dyrektywa UE o której mówimy nie dopuszcza możliwości nieoczekiwanego zatrzymania samochodu. Czyli zapomnij o pikaniu ...a potem o odcięciu zapłonu.
Takie rzeczy to tylko w Stanach.... ale nie w UE... (mówimy oczywiście o urządzeniach montowanych zgodnie z przepisami.... )
Zastanawiam się tylko komu to miało pomóc ? Obywatelom ?
Komentarz
-
-
Ale to chyba mowimy o samochodzie ktory odpbieramy w salonie. Jak po odbiorze podjedziesz sobie do ASO i poprosisz o przeprogramowanie to chyba nie powinno byc problemu. Bede niedlugo w aso to zapytam.
Ja odbieralem samochod w maju 07 i tez bylem zdziwiony ze nie odcina mi zaplonu, jedrzejm odbieral w lutym i on ma jeszcze odciecie.
Swoja droga ten caly ODIS (czy otos) to troche mnie wkurza, ilez to razy stalem pod firma i czekalem az sie zlituje i wreszcie pozwoli odpalic samochod .
Jedrzejm kiedys przejezdzal obok mojej pracy i tez mu zgasilo samochod (rondo Matecznego Krakow )
Komentarz
-
-
jest jeszcze inne wyjście - montujecie alarm z dodatkowym imobilajzerem (jest to jak najbardziej legalne i możliwe do zamontowania) - imobilajzer jest uruchamiany przez kierującego - w wybranym przez niego miejscu montuję się switch którym odblokowujemy resztę zabezpieczenia i dopiero można uruchomić pojazd. prawie każdy alarm ma taką funkcję.Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
Komentarz