Zamieszczone przez grucha
kiedy wymiana oleju w octavi 2 silnik BK 77KW BXE QG1 ?
Zwiń
X
-
kiedy wymiana oleju w octavi 2 silnik BK 77KW BXE QG1 ?
jestem za granicą i nie wiem kiedy wymiana oleju w octavi 2 silnik BK 77KW BXE QG1diesla ? czy po 15000 km czy po 30000 km , proszę o podpowiedź bo nie chcę stacić gwarancji,a mam już przejechane 16000 km.Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi.krzysztofski6
-
-
jak dzwoniłem do serwisu to mówili że w modelu diesla TDI 77KW bxe o końcówce QG1 wymiana jest co 30000 km , ale może pomyliłem to z serwisem, mogę wymienić olej za granicą, to nie problem ale do najbliższego serwisu mam ok. 300 km, jestem na wyjeździe w Rosji, zaraz sprawdzę ile mam wg. komutera bo do tej pory nie widziałem na wyświetlaczy żadnych komunikatów.krzysztofski6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysztofski6jak dzwoniłem do serwisu to mówili że w modelu diesla TDI 77KW bxe o końcówce QG1 wymiana jest co 30000 km , ale może pomyliłem to z serwisem, mogę wymienić olej za granicą, to nie problem ale do najbliższego serwisu mam ok. 300 km, jestem na wyjeździe w Rosji, zaraz sprawdzę ile mam wg. komutera bo do tej pory nie widziałem na wyświetlaczy żadnych komunikatów.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysztofski6zaraz sprawdzę ile mam wg. komutera bo do tej pory nie widziałem na wyświetlaczy żadnych komunikatów.gachul
czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marteJest jakieś sensowne wytłumaczenie tego??
a przy GQ2 przegląd masz co 2 lata lub 30k km ale serwis olejowy masz co 15k km.
Cała ta zabawa jest spowodowana tym że 99% mojej jazdy jest po mieście wiec wymiana oleju co 15k km będzie zdrowsza dla silniczka a ponieważ ja jestem zapominalski to chce przejść na GQ2 żeby komp mi przypominał o serwisie olejowym co 15k km i przeglądach co 2 lata lub 30k km.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zgadzam sie z kolega loru ja wlasnie bylem na wymianie oleju co prawda po 1500 km ale powiedzialem chlopakom z serwisu zeby zmienili z QG1 na QG2 - bezpieczniej dla samochodu. A dodatkowo przy QG1 okresy przegladu zeleza w duzej mierze od stylu jazdy zdarza sie ze juz po 20000 km musisz jechac wymienic olej.
Komentarz
-
-
Jak na wyłączonym silniku przytrzymałem przycisk od dziennego przebiegu to wyskoczyło 8000 km do przeglądu i 520 dni, ale nie wiem czy trzymać się tych wskazań czy wymienić wcześniej duzo jeżdże na trasach. W serwisie w Polsce informowali że jak nie będę trzymał sie instrukcji to strace gwarancję, ale oznaczenie QG1 sugeruję że mogę wymienić wg. wskazania komputera. Od wczoraj jestem forumowiczemi jeśli ten temat już był nie raz wałkowany to poproszę o podpowiedź gdzie mogę znaleźć więcej info na w/w temat z góry dziękuję.krzysztofski6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez marteJest jakieś sensowne wytłumaczenie tego??
a przy GQ2 przegląd masz co 2 lata lub 30k km ale serwis olejowy masz co 15k km.
Cała ta zabawa jest spowodowana tym że 99% mojej jazdy jest po mieście wiec wymiana oleju co 15k km będzie zdrowsza dla silniczka a ponieważ ja jestem zapominalski to chce przejść na GQ2 żeby komp mi przypominał o serwisie olejowym co 15k km i przeglądach co 2 lata lub 30k km.
przegląd jest NAJPÓŹNIEJ po 2 latach lub 30k km, komp w zależności od warunków jazdy zmiejsza ten dystans
u mnie pokazyje, że przegląd będzie po ok. 16,5-17k km, zmienia się to w zależności od sposobu jazdy
tak więc przestańcie pisać dyrdymały i straszyć innych
ciekawe, że najwięcej piszą ci którzy nie jeżdżą z QG1 :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gachulu mnie tez nic sie nie wyswielało a jak recznie sprwadzilem to wyskoczyło service now
a może to jest tak że teraz on pokazuje że niedługo serwis (np 30dni)
a jak się zbliżymy do tych 14dni to pokaże na wyświetlaczu.
ja pobujam się jeszcze z tydzień i jadę na serwis, i przechodzę na stałe wymiany co 15kkm
Komentarz
-
-
tyle razy temat wałkowany, a tu nadal bzdety na temat QG1
przegląd jest NAJPÓŹNIEJ po 2 latach lub 30k km, komp w zależności od warunków jazdy zmiejsza ten dystans
u mnie pokazyje, że przegląd będzie po ok. 16,5-17k km, zmienia się to w zależności od sposobu jazdy
tak więc przestańcie pisać dyrdymały i straszyć innych
ciekawe, że najwięcej piszą ci którzy nie jeżdżą z QG1 :twisted:Zamieszczone przez loru(tak mówi teoria)
Tak że krzysztofski6, skomasuj sobie moją wypowiedz i wypowiedz krz_p, i będziesz miał pełny obraz co i jak z tym GQ1.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
A moim zdaniem QG1 jest po prostu wygodne dla uzytkownika.Dla przykladu:
ja jezdze niewiele okolo 1000km miesiecznie tzn.ze po 11 miesiacach od momentu
kupienia auta bede mial przejechane okolo 11000km,co oznacza przedwczesna wymiane oleju,a wyjezdzam w podroz i zrobie 6000km,lub wiecej poza granicami kraju.
To oznacza,przekroczenie stalego terminu wymiany oleju 15000km,o jakies 2000km
lub wiecej,co generuje problemy z gwarancja.
Wniosek...zmieniam olej przed wyjazdem o 4000km za wczesnie,lub 2000km za pozno
po powrocie,lub zmieniam olej we Wloszech podczas urlopu :roll: i przeplacam...albo
jak nowoczesny :lol: uzytkownik sprawdzam na MFA ile pozostalo do wymiany
wedlug QG1 i jade na urlop majac to w... pozdrawiamTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Po glebokim zastanowieniu sie nad tematem wymiany oleju,moje przemyslenia sa nastepujace.
QG1 czyli ewentualne 30000km odpada...za dlugo.
Stale wymiany co 15000km odpada...za dlugo-przeciez nasze ''fury''sa chipowane na
ponad 100KM a to porazajaca moc :lol: :lol: .
To moze co 10000km odpada...za dlugo,a jak sie cos stanie?
No to moze co 5000km...jak kiedys w garbusie?
Eee tam proponuje co 300km,jak w F1...dobrego nigdy za wiele,przeciez nasze silniki
to TDI TDI TDI i mamy turbosprezarke :lol: :lol: .
No i naturalnie stosujemy MOTUL,zaden inny olej :lol: :lol: .Oczywiscie tylko 5w40,
gdyz inne sa za rzadkie lub za geste :lol: :lol:
pozdrawiamTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
Komentarz