Podłączam się do tematu z pytaniem o siatke na podłoge bagażnika - taką do zabezpieczania gratów.
Jakie opony na lato???
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Jakie opony na lato???
Muszę zmienić opony. Są już łyse.
Koledzy poradźcie jakie opony są najlepsze do seryjych alusów 15-tek. Ja skłaniam się do Michelinów bo mam zimówki Michelina (Alpin T) i są super. Wspomnę że jeżdze ostro i dużo na trasie dając średno 160-170. Chce mieć komfort i bezpieczeństwo zwaszcza na mokrym. Na czym jeździce podajcie firmę i model oraz klasę prędkości.
Z góry dzięki i pozdrawiam!
A jeszcze doradźcie czy H czy V do AHF z planami na virusa???Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
-
-
Re: Jakie opony na lato???
Zamieszczone przez MasmoMuszę zmienić opony. Są już łyse.
Koledzy poradźcie jakie opony są najlepsze do seryjych alusów 15-tek. Ja skłaniam się do Michelinów bo mam zimówki Michelina (Alpin T) i są super. Wspomnę że jeżdze ostro i dużo na trasie dając średno 160-170. Chce mieć komfort i bezpieczeństwo zwaszcza na mokrym. Na czym jeździce podajcie firmę i model oraz klasę prędkości.
Na 15tki polecam Bridgestone Turanza ER30 albo nowszy model ER300 :kciukgora jesli wersja "budzetowa" to BFGoodrich ProfilerG - bardzo dobre tylko cholernie glosne :?Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Ja mam na golfie Good Yeary - Ventura. Jak byly nowe to niesamowicie odprowadzaly wode. Teraz po 30 tys jest ich polowa, ale dalej niezle daja. Zrobily sie glosniejsze, ale na zakretach super trzymaja. Teraz jest ich nastepca Hydragrip - chyba.
Wczesniej mialem GY F1 - i byly spoko, ale po polowie zuzycia - zrobily sie gorsze na wodzie niz te Ventury, tak wiec do polowy sa super, potem to nie ciekawie. Tylko na suchym daja czadu od nowosci do starosci.
Do Octy dostalem Micheliny Energy i niby wode odprowadzaja spoko, ale na zakretach auto wychodzi na zawnetrzna. Czesciowo jest to wina, ze Octa jest dluzsza, bo kombi, ale normalnie 20Km/h musze wolniej jezdzic w zakretach :evil: Mialem kupic GY Hydragripy, ale nowe opony i felgi dali mi do auta zamiast upustu.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
coco
Re: Jakie opony na lato???
Zamieszczone przez MasmoMuszę zmienić opony. Są już łyse.
Polecam stronkę www.opny.com znajdziesz tam ceny i opinie ludzi, którzy jeżdża na różnych oponach.
Powodzenia
Komentarz
-
Zamieszczone przez lyzy 110a ja do mojej niuni zafundowalem sobie good year hydragrip 205/60/15 wczesniej mialem ventura jak narazie jestem zadowolony biorac pod uwage cene do jakosci. :diabelski_usmiech
Czas pokaze czy dobrze wybralem kWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EmilPirelli P6 205/60/15 juz drugi komplet docieram :twisted:
Jestem bardzo zadowolony, na wodzie super, na suchym tez nie mam zastrzezen, cicha i wyglada na to ze jest trwala...
I ma bardzo ladny bierznik
polecam i pozdrawiam
TomekO2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
na wodę F1 lub hydra ale to głośne opony , też jeżdżę na P7 ale w zakretach bez rewelacji , drugi raz niezałożę. leszek
[ Dodano: Pią 13 Maj, 05 19:33 ]
muszę wkleić n owe zdjęcie mojej psipsi z nowymi felgami które gdzies tam juz pokazywałem ,bardzo jej pasująO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
no ale o 15" mówimy. zdjęcia mam już porobione tylko musze sie wziaść z kompem za bary i przy pomocy mojego jedynaka jakoś spróbuję je umieścic , ale chyba w galerii?O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwno ale o 15" mówimy. zdjęcia mam już porobione tylko musze sie wziaść z kompem za bary i przy pomocy mojego jedynaka jakoś spróbuję je umieścic , ale chyba w galerii?
Komentarz
-
-
A co myśłicie o:
producent / model: Goodyear EXCELLENCE
rozmiar: 195/65R15
indeks prędkości: H tabela indeksów prędkości
podobno bardzo komfortowe i ciche.....
i czy H styknie czy szarpać się na V??? (w planach virus)Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MasmoA co myśłicie o:
producent / model: Goodyear EXCELLENCE
rozmiar: 195/65R15
indeks prędkości: H tabela indeksów prędkości
podobno bardzo komfortowe i ciche.....
i czy H styknie czy szarpać się na V??? (w planach virus)
Generalnie opona o wyższym indeksie prędkości będzie IMO wyższej jakości :idea:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWChyba Ty powinienneś wiedzieć z jakimi prędkościami się poruszasz :?: :roll:
Generalnie opona o wyższym indeksie prędkości będzie IMO wyższej jakości :idea:
Moja Octa teraz licznikowo leci 205 czyli naprawdę pewnie 190 czyli H to zapas nawet na wirusa! Ale facet handlujacy oponami przekonywał mnie, że indeksy prędkości to nie tylko prędkość ale i dopuszczlany moment obrotowy. Wiec zbił mnie trochę z tropu :shock: I jestem cała głupia :lol: Więc pytam zawirusowanych kolegów czy mają H czy V i jakie z tym doświadzcenia??Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAW
Chyba Ty powinienneś wiedzieć z jakimi prędkościami się poruszasz :?: :roll:
Generalnie opona o wyższym indeksie prędkości będzie IMO wyższej jakości :idea:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiotrusZnajomy wulkanizator wspominał mi że opony o wyższym indeksie są mniej trwałe od tych o niższym (w obrębie tego samego modelu) ale ile w tym prawdy to nie wiem :roll:Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oldwinsmigam wlasnie na tych nowosciach Goodyear'a... zlego slowa o nich powiedziec nie mozna k tylko na mokrym ciut gorsze od 'konkurencji'...
Goodyear EXCELLENCE 195/65R15 91 H - ilość: 4 x 273 zł
Skusiła mnie cena i opine o tym że super komfortowe i ciche są :drive:
Jak zamontuje to się pochwalę. Ale rozwiń tezę że na mokrym gorsze od konkurencji (jakiej). Może jeszcze ich nie przytarłeś? (pierwsze 500 km opony mogą być śliskie)
P.S. polecam www.opony.com mieli najlepszą cenę jaką znalazłem!Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
Komentarz