[O1] Miska olejowa - zamiennik (montaz czujnika temp oleju)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Svistak
    Classic
    • 2008
    • 37

mizerd, umyj i sprawdź dokładnie skąd cieknie to będziesz wiedział , ja u siebie nic przy tym nie robiłem

:drive: Czeszka górą
    Radio: Alan 48+Multi Antena: Performer 5000
  • cieplak
    Drive
    • 2007
    • 50

witam

jakie sa wasze doswiadczenia z aftermarketowymi miskami olejowymi ? na allegro mozna kupic takie juz za 100 zl ? nadaja sie one do montazu czy lepiej szukac orginalu ?

problem jest taki ze jakis baran zniszczyl gwint w misce i teraz jest zalozony inny korek spustowy o niestandartowym gwincie, uszczelnione to jakos jest

chce zalozyc czujnik temp do zegaro vdo, mialem zamiar uzyc czujnika w bagnecie ale tego juz nieprodukuja - tak powiedziala mi pani u dystrybutora vdo-siemens drabpol.pl

wiec plan jest taki aby zakupic nowa miske.

chyba ze macie jakis inny pomysl ??

pozdrawiam

Komentarz

• Maro2225
      Ambiente
      • 2007
      • 113

Witam. Jeśli chodzi o miskę to pamiętam że ktoś na forum pisał , że lepsza oryginalna nawet spawana - niż zamiennik . Z tego co wiem , czujnik temp oleju (o to Ci chodzi ?) montowany w korku spustowym - specjalnie dorabianym z mosiądzu - montowali a wcześniej zbierali zgłoszenia na grupowe zamówienie - koledzy z Leonclubu . Poczytaj u nich na forum .
      Maro

Komentarz

• cieplak
        Drive
        • 2007
        • 50

tak chodzi mi o czujnik temp oleju w korku spustowym

problem jest taki ze teraz jest tam jakis nietandartowy korek bo podczas ktorej z wymian mechanicy porzezbili sobie troszke chyba.

no to juz wiem ze musze szukac org. miski. pozdr

Komentarz

• Marian 2
          L&K
          • 2007
          • 1086
          • Octavia I combi (1U5)
          • AQY 2.0 MPI 115 KM

Po co zaraz wymieniać miskę?, można zrobić tak:

Ten "patent" jest u mnie już od kilku lat, i sprawuje się bardzo dobrze.

Komentarz

• Janinho
            Rider
            S_OCP Member
            • 2008
            • 390
            • Octavia II (1Z3)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Re: Miska olejowa - zamiennik (montaz czujnika temp oleju)

Zamieszczone przez cieplak
            problem jest taki ze jakis baran zniszczyl gwint w misce i teraz jest zalozony inny korek spustowy o niestandartowym gwincie, uszczelnione to jakos jest
            u mnie też zniszczyli gwint :/ miski nie wymieniałem tylko została przegwintowana i obecnie mam śrube od Peugeota
            >>>Moja Octavka<<<

Komentarz

Pracuję...