Tymon, Tego dokladnie nie pamietam. Cos ok. 50-60 kkm.
Pytanie o tarcze
Zwiń
X
-
Jak ktos chce tanie tarcze, to niech kupi zwykle Zimmermanny. Niedrogie, a zapewne lepsze od Brembo. Cena cos kolo 160 zl sztuka przod, 70 zl tyl. Wiercone Zimmeramnny jakies 270 zl przod, tylu nie maja. Ceny z Lewiana.
Z tym, ze tarcze sportowe naprawde daja zadowolenie podczas hamowania. Trwalosc krotsza, bo orginaly 2 razy tyle wytrzymuja, ale coz ........ zalezy kto co woli. :szeroki_usmiechByła O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Dzięki Mikrus za ifo.
DjCzas a co do tych Maxów, to tych nie brałem, miałem jakieś inne Brembo, a ORO słyszałem że w moim przypadku nie są dobrym wyborem(chodzi mi tu głównie o trasy) no i cena też jest powalająca.
PozdrawiamŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jaro4444Witajcie jeżdżacy klonami Golfa IV.
Co do hamulcy to ja standardowo polecam zestaw ktory sam uzytkuje i nie mialem nigdy z nim problemow. Tarcze wiercone Zimmerman i klocki Ferodo DS Performance.k
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez SamiecPanowie jeszcze jedno pytanko ,to sa orginalne Brembo : Link :?:
Brembo rotors, cross-drilled/slotted in USA by SportBrakes
i to :
YOU ARE BIDDING ON 2 FRONT BRAND NEW BREMBO DRILLED/SLOTTED OE BRAKE ROTORS
to pewnie sprzedaja zwykle, gladkie zamienniki Brembo, ktore SportBrakes samodzielnie nawierca, nacina. IMHO oferta dla frajerow skuszonych marka i ladnymi fotkami.
Pozdrawiam
Zibi
Komentarz
-
-
Czesto jest tak, ze ludzie zakladaja do gladkich lub nawet seryjnych tarcz twarde, sportowe klocki i dziwia sie, ze tarcze sie przegrzewaja i sie gna.
Jezeli chcemy mocniejsze hamulce, to tylko komplet. Odpowiednia tarcza do odpowiednich klockow :!:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Ja polecam Ate Power Disc.
Dla ludzi z Trójmiasta mogę załatwić w dobrej cenie np. z Foty... Salon ma dobre rabaty... Więc można na prawdę zaoszczędzić.
Części oczywiście oryginalne i sprawdzone.
W razie czego proszę o wiadomość.
Dla ludzi spoza 3M... Tylko Stolica :twisted:www.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaCzesto jest tak, ze ludzie zakladaja do gladkich lub nawet seryjnych tarcz twarde, sportowe klocki i dziwia sie, ze tarcze sie przegrzewaja i sie gna.
W czasie od postawienia pytania miałem przegląd totalny wozidła w ASO Maran - sprawdzili wszystko - koła, piasty, tarcze, zaciski, całe zawieszenie, układ kierowniczy, zawieszenie silnika, przeguby. I co? I nic :roll:
Wszystko ok, jak na tą chwilę tylko tarcze lekko powichrowane (Brembo zwykłe, kolejny komplet :evil: )
Wpada do głowy komuś czemu tak się może dziać?Był czarny Leon jest Superb 2.0 CFGB+
Komentarz
-
-
No wlasnie w trasie, to sa dosc duze obciazenia na male tarcze 280mm. Tylko przesiadka na 312mm powoduje koniecznosc stosowania przez caly rok obreczy w rozmiarze 16", co nie kazdy bierze pod uwage :idea:
P.S. chester121 jak zwroci uwage na ten temat, to nam wytlumaczy z jakimi zjawiskami fizycznymi mamy stycznosc podczas hamowania i jak im zapobiegac :idea:
Komentarz
-
Komentarz