[O1] Moduł canowski do zegarów Wyprodukuje

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piasek1025
    Classic
    • 2008
    • 13

A no mozliwe ze jest rzep, nie dotykalem go
    0
    tak
    0%
    0
    nie
    0%
    0
  • tom321
    Drive
    S_OCP Member
    • 2007
    • 68

Witam kolegów któregoś pięknego dnia bieżącego roku wymieniłem zegary na pełny maxidot Okazało się że moduł komfortu nie ma linii canowskiej dodam iż mam O1z 2000r . Miałem 2 wyjścia
    1 zmienić komfort i silniki
    2. stworzyć coś własnego do symulacji
    Otóż okazało się że jak się wyprowadzi kabelki z zegarów można wszystko wyświetlić za pomocą Cana wysyłając tylko ramki
    Proponuje do sprzedaży układzik zbierający sygnały analogowe niestety 3 ogranicza mnie ilość nóżek w zastosowanym układzie i tłumaczący te sygnały na ramki canowskie.
    W układzie testowym zrobiłem lewe drzwi i prawe oddzielnie
    a tylne razem. Można zastować 2 moduliki i zrobić wszystkie klapy niezależnie. Proszę to traktować narzazie jako jako rozpoznanie rynku. A nie ofertę sprzedaży. JEżELI ZAINTERESOWANIE BęDZIE SPORE w ciągu 2 tygodni będzie wszystko gotowe z obudową wiązką itp do sprzedaży mogę wykonać to do wszystkich aut z grupy vw audi
    Czekam na opinie sugestie i ewentualnie zamówienia
    ceny jeszcze dokładnej nie znam ale oscyluje w granicach około 150-230zł udzielam 3 letniej gwarancji pisemnej całość będzie profesjonalnie wykonana na automatach.

Komentarz

• MiKruS
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7976

Sorry, ale po prostu nie rozumiem za bardzo o co chodzi. ops:

Co jest celem takiego zabiegu?
      Ze maxidot będzie wyswietlał, które drzwi są otwarte?

Jesli tak, to nie robi tego normalnie w O1?
      TDI 205PS

Komentarz

• Jackal
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2004
        • 758

MiKruS,

starsze modele Octavii nie posiadaja CANa. Licznik z pelnym Maxi-Dot'em potrzebuja systemu CAN do odczytu informacji. I z tego co zrozumialem to urzadzenie ktore kolega tom321 skonstruowal umozliwia przekonwertowanie sygnalow analogowych na CAN, tak aby mozna bylo podlaczyc maxi-dota nie posiadajac CAN'a.

P.S: chyba dobrze zrozumialem :roll:

tom321,

czy ten konwerter wyswietla tylko otwarte drzwi, czy obsluguje wszystkie opcje MaxiDota :?:
        bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
        Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
        Perfect service by DobryGrzesWawa

Komentarz

• MiKruS
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 7976

Zamieszczone przez Jackal
          starsze modele Octavii nie posiadaja CANa. Licznik z pelnym Maxi-Dot'em potrzebuja systemu CAN do odczytu informacji.
          Ano racja!
          Dzieki za wyłożenie kawy na ławę.
          TDI 205PS

Komentarz

• tom321
            Drive
            S_OCP Member
            • 2007
            • 68

dokładnie kol. Jackal b. dobrze to ujął
            Co do opcji maxidota to informacje gps i stacji radiowej są przesyłane inną transmisją więc będą działać, komputer pokładowy będzie działać i bez cana, jeżeli macie zbiorniczki spryskiwacza z czujnikiem będzie działać tak jak hamulce olej itp Problem jest tylko z drzwiami i sygnalizacją dźwiękową włączonych świateł to załatwi mój moduł, oraz z np kontrolą żarówek to na pewno nie zadziała. .

Komentarz

• gwozdz1
              Ambiente
              • 2006
              • 105

witam
              W octavii tour(wiec chyba tez w poliftowych) da sie jednak zaprogramowac długim kodowaniem w vagu opcję wyświetlania na maxi-docie sygnalzowania otwartch drzwi wczoraj kolega grygy aktywowal mi ta funkcje vagiem.pozdrawiam
              gwozdz1 OCP filia Częstochowa
              -maxi-dot by Grygy

Komentarz

Pracuję...