Witam kolegów któregoś pięknego dnia bieżącego roku wymieniłem zegary na pełny maxidot Okazało się że moduł komfortu nie ma linii canowskiej dodam iż mam O1z 2000r . Miałem 2 wyjścia
1 zmienić komfort i silniki
2. stworzyć coś własnego do symulacji
Otóż okazało się że jak się wyprowadzi kabelki z zegarów można wszystko wyświetlić za pomocą Cana wysyłając tylko ramki
Proponuje do sprzedaży układzik zbierający sygnały analogowe niestety 3 ogranicza mnie ilość nóżek w zastosowanym układzie i tłumaczący te sygnały na ramki canowskie.
W układzie testowym zrobiłem lewe drzwi i prawe oddzielnie
a tylne razem. Można zastować 2 moduliki i zrobić wszystkie klapy niezależnie. Proszę to traktować narzazie jako jako rozpoznanie rynku. A nie ofertę sprzedaży. JEżELI ZAINTERESOWANIE BęDZIE SPORE w ciągu 2 tygodni będzie wszystko gotowe z obudową wiązką itp do sprzedaży mogę wykonać to do wszystkich aut z grupy vw audi
Czekam na opinie sugestie i ewentualnie zamówienia
ceny jeszcze dokładnej nie znam ale oscyluje w granicach około 150-230zł udzielam 3 letniej gwarancji pisemnej całość będzie profesjonalnie wykonana na automatach.
starsze modele Octavii nie posiadaja CANa. Licznik z pelnym Maxi-Dot'em potrzebuja systemu CAN do odczytu informacji. I z tego co zrozumialem to urzadzenie ktore kolega tom321 skonstruowal umozliwia przekonwertowanie sygnalow analogowych na CAN, tak aby mozna bylo podlaczyc maxi-dota nie posiadajac CAN'a.
P.S: chyba dobrze zrozumialem :roll:
tom321,
czy ten konwerter wyswietla tylko otwarte drzwi, czy obsluguje wszystkie opcje MaxiDota :?:
bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted: Perfect service by DobryGrzesWawa
dokładnie kol. Jackal b. dobrze to ujął
Co do opcji maxidota to informacje gps i stacji radiowej są przesyłane inną transmisją więc będą działać, komputer pokładowy będzie działać i bez cana, jeżeli macie zbiorniczki spryskiwacza z czujnikiem będzie działać tak jak hamulce olej itp Problem jest tylko z drzwiami i sygnalizacją dźwiękową włączonych świateł to załatwi mój moduł, oraz z np kontrolą żarówek to na pewno nie zadziała. .
witam
W octavii tour(wiec chyba tez w poliftowych) da sie jednak zaprogramowac długim kodowaniem w vagu opcję wyświetlania na maxi-docie sygnalzowania otwartch drzwi wczoraj kolega grygy aktywowal mi ta funkcje vagiem.pozdrawiam
Komentarz