jak sprawdzic poduszki silnika
Zwiń
X
-
jak sprawdzic poduszki silnika
jak w temacie wiem ze są 3-sztuki i teraz jak samemu sprawdzić czy są dobre czy zużyte ,czym poruszać na co spojrzeć jak zdiagnozować bo powiem szczerze że u mnie w mieście nie ma dobrych mechaników jeden mi powiedzie ze dwie przednie są do wymiany bo za luźne a drugi s kolei ze są dobre bo to diesel i takie powinny być ,nie mam ochoty wydawać po 130zł za sztukę i wymieniać w ciemno :? proszę o jakieś podpowiedzi , pytam bo od jakiegos czasu podczas jazdy od pracy silnika przenosi mi do środka jakiś rezonans w postaci basowego dudnienia ,zawieszenie i wydech sprawdzony podobno są w super stanie tylko nie mogę zdiagnozować poduszek.260 kkm ,nalatane
-
-
Zamieszczone przez meo14pytam bo od jakiegos czasu podczas jazdy od pracy silnika przenosi mi do środka jakiś rezonans w postaci basowego dudnienia
Bo taki/podobny efekt dzwiękowy daje wydech jak się oprze o ściankę tunelu.TDI 205PS
Komentarz
-
-
dokladnie tak jak mowi MiKruS przy uszkodzonych podyszkach bocznych bedziesz mial drgania a przy uszkodzonej dolnej efekt jest slyszalny jako stukniecie mlotkiem w podloge pod nogami kierowcy - ma to miesce przy ruszaniu i przy hamowaniu silnikiem ...
ostatnio to przerabialempablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
na serwisach aukcyjnych mozna kupic zamiennik za kwote 100zl - wymiana jest prosta do odkrecenia 4 szt. potrzebny kanal lub najazd.pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
Podpowiem ze świeżego doświadczenia. Sprawdźcie poduszki ..... chłodnic . To nie żart. U mnie tłukło na dziurach przy niskiej prędkości dokładnie tak jak robi to wybita guma obejmy stabilizatora i dodatkowo przy jechaniu na zbyt niskim biegu. Poduchy i wydech były ok a chłodnice miały pionowy luz ok 1,5 - 2 cm przy czym jedna była częściowo odkręcona. Podczas postoju wszystko wyglądało ok ale wystarczyło lekko podnieść chłodnice. Po wymianie poduszek jest dużo lepiej i trzeba się postarać by puknęło - chyba muszę przy tym jeszcze pogrzebać.
W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
Komentarz
-
Komentarz