jak sprawdzic poduszki silnika
Zwiń
X
-
jak sprawdzic poduszki silnika
jak w temacie wiem ze są 3-sztuki i teraz jak samemu sprawdzić czy są dobre czy zużyte ,czym poruszać na co spojrzeć jak zdiagnozować bo powiem szczerze że u mnie w mieście nie ma dobrych mechaników jeden mi powiedzie ze dwie przednie są do wymiany bo za luźne a drugi s kolei ze są dobre bo to diesel i takie powinny być ,nie mam ochoty wydawać po 130zł za sztukę i wymieniać w ciemno :? proszę o jakieś podpowiedzi , pytam bo od jakiegos czasu podczas jazdy od pracy silnika przenosi mi do środka jakiś rezonans w postaci basowego dudnienia ,zawieszenie i wydech sprawdzony podobno są w super stanie tylko nie mogę zdiagnozować poduszek.260 kkm ,nalatane
-
-
A czy podczas sprawdzania wydechu sprawdzono czy jest dobrze poprzykręcany? Czy gdzies sie nie poluzował na łapach, albo przesunął.Zamieszczone przez meo14pytam bo od jakiegos czasu podczas jazdy od pracy silnika przenosi mi do środka jakiś rezonans w postaci basowego dudnienia
Bo taki/podobny efekt dzwiękowy daje wydech jak się oprze o ściankę tunelu.TDI 205PS
Komentarz
-
-
dokladnie tak jak mowi MiKruS przy uszkodzonych podyszkach bocznych bedziesz mial drgania a przy uszkodzonej dolnej efekt jest slyszalny jako stukniecie mlotkiem w podloge pod nogami kierowcy - ma to miesce przy ruszaniu i przy hamowaniu silnikiem ...
ostatnio to przerabialempablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
na serwisach aukcyjnych mozna kupic zamiennik za kwote 100zl - wymiana jest prosta do odkrecenia 4 szt. potrzebny kanal lub najazd.pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
Podpowiem ze świeżego doświadczenia. Sprawdźcie poduszki ..... chłodnic
. To nie żart. U mnie tłukło na dziurach przy niskiej prędkości dokładnie tak jak robi to wybita guma obejmy stabilizatora i dodatkowo przy jechaniu na zbyt niskim biegu. Poduchy i wydech były ok a chłodnice miały pionowy luz ok 1,5 - 2 cm przy czym jedna była częściowo odkręcona. Podczas postoju wszystko wyglądało ok ale wystarczyło lekko podnieść chłodnice. Po wymianie poduszek jest dużo lepiej i trzeba się postarać by puknęło - chyba muszę przy tym jeszcze pogrzebać.
W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
Komentarz
-
Komentarz