Jakby kogoś interesowało info to mówię, że w firmie JAAN za przyciemnienie tylnych szyb w Octavi I Hatchback powiedzili mi 550 złotych.
Czy to jest modul ,ktory powoduje 3 mrygniecia
Zwiń
X
-
alfee, dajesz delikatnie wajchę w tą stronę w którą chcesz skręcić (tak żeby styk złapało i jeden raz mrugnęło), puszczasz i aftomat jeszcze miga dalej (dwa - trzy - zależy jak się zaprogramuje). Super sprawa np przy wyprzedzaniu. Poza tym kierunki działają normalnie, tzn jak przełączysz w którąś stronę to migają "do bólu" czyli aż wyłączysz.o1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień
Komentarz
-
-
chyba najbardziej wkurzajaca funkcja jaka mozna znalezc w nowych samochodach :szeroki_usmiech
cale szczescie ze Mazda podziela moje zdanie i nie montuje tego gowna :zlosnik:
ale jak wiadomo co kto lubi kTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
MisiekWAW, :szeroki_usmiech uważam że zamiast mandatów za nie przepisową zmianę pasa , powinni wymagać od kierowców zamontowania takiego cuda ( oczywiście nie zadziała to na tych co nie używają kierunku bo po co ) :szeroki_usmiech
A tak poważnie może i dla kierowcy to upierdliwe (nie dla wszystkich oczywiście) ale przynajmniej dla innych uczestników ruchu drogowego da znak że gość z pasa obok coś kombinuję
Myślę że ten wynalazek to nie tylko wygoda ale i lekki krok naprzód w celu poprawienia bezpieczeństwa na drodzę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hubert78MisiekWAW, :szeroki_usmiech uważam że zamiast mandatów za nie przepisową zmianę pasa , powinni wymagać od kierowców zamontowania takiego cuda ( oczywiście nie zadziała to na tych co nie używają kierunku bo po co ) :szeroki_usmiech
A tak poważnie może i dla kierowcy to upierdliwe (nie dla wszystkich oczywiście) ale przynajmniej dla innych uczestników ruchu drogowego da znak że gość z pasa obok coś kombinuję
Myślę że ten wynalazek to nie tylko wygoda ale i lekki krok naprzód w celu poprawienia bezpieczeństwa na drodzę
dla mnie te 3 mignięcia trwaja za dużo czasu :lol: :zlosnik:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hubert78dla mnie te 3 mignięcia trwaja za dużo czasu :lol: :zlosnik:
EDIT
Sorry za OT obiecuję już nie będę :wink:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWo to to :zlosnik: o to właśnie chodzi :zlosnik: pozniej sie patrza jak na idiote ze zmieniam pas na prawy a kierunki jeszcze w lewo po poprzedniej zmianie migaja :lol: :lol: :lol: :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hubert78Zamieszczone przez MisiekWAWo to to :zlosnik: o to właśnie chodzi :zlosnik: pozniej sie patrza jak na idiote ze zmieniam pas na prawy a kierunki jeszcze w lewo po poprzedniej zmianie migaja :lol: :lol: :lol: :wink:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWzmieniam pas na prawy a kierunki jeszcze w lewo po poprzedniej zmianie migaja
Ja niestety tak jak MisiekWAW, nie przepadam za tym. Za każdym razem jak wypożyczam auto a niemczech to mnie to drażni. To powinno ilość mignięć uzależniać od prędkości. Bo przy pewnej prędkości na autostradzie robi się taka jak powyżej - dawno wyprzedziłem auto a to jeszcze miga.
Przy oryginale jest na to sposób - wystarczy ręcznie przytrzymać dwa mignięcia a trzeciego (i dalej) już nie będzie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hubert78Cytat:
dla mnie te 3 mignięcia trwaja za dużo czasu
No to faktycznie zwracam honor czas goni ,życie coraz szybsze a tu dupę jakimiś czema mignięciami zawracają
to jest tak jak z tym kabelkiem co mi robi głośniej radio, chcem go wyciąc ale jak mam sie do niego dobrać i połamac deskę , to juz lubię że mi sie głośniej robi,
na forum mamy sie wymieniać doświadczeniami a nie stwierdzać:
"wg mnie najlepsza jest .....................i pojechali ...........
diesel vs gas ?, automat vs manual? itp. "
należy szanowac opinie innych bo kiedyś komuś innemu zabraknie czasu aby zachamować, jak w pędzie dnia z braku czasu wymusimy komuś pierszeństwo.
tym miłym akcentem kończę swój monolog, pozdrelize11
Komentarz
-
-
Koledzy... Zgadzam się z tym, że te trzy mignięcia trwają za długo czasu.
Jak kupiłem autko to nawet pomyślałem, że może być - ciekawy i przydatny gadżet. Jednak pewnego razu dojeżdżając do skrzyżowania wyprzedziłem rowerzystę i z przyzwyczajenia: najpierw kierunkowskaz lewo, później prawo, trzy mignięcia - trzy sekundy. Byłem na głównej i jechałem prosto, trzy sekundy to przy 50 km/h około 40 m. Inny kierowca będąc na podporządkowanej myślał, że skręcam... Dużo nie brakło.
Od tego czasu, żadnych trzech mignięć - wyłączyłem na maxidocie.Octavia 2.0 BKD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adeksKoledzy... Zgadzam się z tym, że te trzy mignięcia trwają za długo czasu.
Jak kupiłem autko to nawet pomyślałem, że może być - ciekawy i przydatny gadżet. Jednak pewnego razu dojeżdżając do skrzyżowania wyprzedziłem rowerzystę i z przyzwyczajenia: najpierw kierunkowskaz lewo, później prawo, trzy mignięcia - trzy sekundy. Byłem na głównej i jechałem prosto, trzy sekundy to przy 50 km/h około 40 m. Inny kierowca będąc na podporządkowanej myślał, że skręcam... Dużo nie brakło.
Od tego czasu, żadnych trzech mignięć - wyłączyłem na maxidocie.elize11
Komentarz
-
Komentarz