ja też mam BRC i śmiga super , nie odczuwam różnicy w mocy. przejechałem na niej około 120 tys i nic się nie dzieje. a przebieg to 240 tys.
Bledy vag 1.6AEE
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Bledy vag 1.6AEE
Koledzy potrzebuje kody bledow z VAGA
VAG-COM Version: Release 311.2-N
Control Module Part Number: 032 906 014 E
Component and/or Version: MARELLI 1AVM 2177
Software Coding:
Work Shop Code:
3 Faults Found:
00525 - Oxygen Sensor (G39)
07-10 - Signal to Low - Intermittent
00516 - Closed Throttle (Idle) Position Switch (F60)
27-00 - Implausible Signal
17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer
P1570 - 35-10 - - - IntermittentKupujac Polskie produkty w polskich sklepach likwidujesz polskie bezrobocie .... Nie mow ze made in Poland to beee bo to tez twoja robota ..
-
-
525 Sonda Lambda - G39, O2 czujnik - niskie napięcie - G39
516 Styk biegu jałowego - F60, Czujnik pozycji przepustnicy - zamknięty przełącznik - F60
Zamieszczone przez dynia17978 - Engine Start Blocked by ImmobilizerA6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez splawik525 Sonda Lambda - G39, O2 czujnik - niskie napięcie - G39
516 Styk biegu jałowego - F60, Czujnik pozycji przepustnicy - zamknięty przełącznik - F60
Zamieszczone przez dynia17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer
Pozatym bardzo kopci i szarpie na Pb ... na LPG jest ok...Kupujac Polskie produkty w polskich sklepach likwidujesz polskie bezrobocie .... Nie mow ze made in Poland to beee bo to tez twoja robota ..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dyniaCzasami nie moge odpalic ...
Zamieszczone przez dyniaPozatym bardzo kopci i szarpie na Pb ... na LPG jest ok...
A nie falują obroty przypadkiem??
Bo
Zamieszczone przez dynia516 Styk biegu jałowego - F60, Czujnik pozycji przepustnicy - zamknięty przełącznik - F60A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez splawikZamieszczone przez dyniaCzasami nie moge odpalic ...
Nieraz miga kluczyk ... nie odpala
ale czesto mozna krecic i nic ......
(kluczyk nie miga)
Zamieszczone przez dyniaPozatym bardzo kopci i szarpie na Pb ... na LPG jest ok...
Ciekawe czy jak struminice zakladali to ja podpieli...
A nie falują obroty przypadkiem??
Czasami....
Bo
Zamieszczone przez dynia516 Styk biegu jałowego - F60, Czujnik pozycji przepustnicy - zamknięty przełącznik - F60Kupujac Polskie produkty w polskich sklepach likwidujesz polskie bezrobocie .... Nie mow ze made in Poland to beee bo to tez twoja robota ..
Komentarz
-
-
dynia,
1. Wymień sonde
2. Czyszczenie przepustnicy i adaptacja może pomóc (wywala czujnik F60, może przez syf w przepustnicy)
3. Poszukaj na forum o migającm kluczyku na szafie (immobilaizer), czasem wystarczy przeczyścic przy kierownicy, czasem coś więcej
Ps. Adaptacja po czyszczeniu i na nowej sondzie.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez splawik1. Wymień sonde
błąd ten (miałem go często w 1.6 AEE LPG i teraz też w 1.6 AKL) nie musi świadczyć o uszkodz. sondy bo sonda mierzy tylko zaw. tlenu w spalinach a na to ma wpływ wiele czynników
po prostu sonda lambda osiągnęła graniczny dolny lub górny próg regulacji ilości wtrysku paliwka (bo było za dużo lub za mało powietrza) i wywaliło błąd.
na tema sond można wiele znaleźć na sieci wystarczy wpisać "sonda lambda"
raczej niech przepustnica pójdzie do czyszczenia+ adaptacji (ok 50zł) i analiza spalin ale pełna! czyli 4ro składnikowa
Komentarz
-
-
taaa, jak jest w dolnej wartości, i stoi to to może sobie pojeździć. co tam - najwyżej , t y l k o rozjedzie się mapa benzynowa. ( chociaż tym mi już śmierdzi, skoro na lpg chodzi , a na Pb nie bardzo). do sprawdzenia sondy - oprócz analizatora, służy kilka innych przyrządów - np odczyt wartości jakie ona podaje. dopiero połączenie tych dwóch metod da pełen obraz.
odcinam się od zdania kolegów : jeśli sonda padła to jak najbardziej wymieniaj, nie patrząc na to, czy faluje, czy też mając na uwadze, że spalanie nie wzrosło. Po to ona jest, żeby była sprawna.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez huwejeśli sonda padła to jak najbardziej wymieniaj
a co rozjechania sie map benzyny to w moim przypadku na Feli 1.6 AEE ( na LPG 180kkm) miałem naprawdę wiele razy te błędy sondy) i wszystko działało
aha jak już padła ta sonda ( przy 200kkm) to nagle spalałem 20l/100km LPG i autko bardzo zmuliło i na LPG i na Benz
Dziękuję za uwagę
Komentarz
-
-
układ wtryskowy feli jest troszkę inny niż w okcie. niby też magneti marelli, ale ma np taką głupia chimerę, że czasami przechodzi z pełnej sekwencji w tryb pracy półsekwencyjny. w okcie tego nie obserwowałem - objwaem tego była np przepotężna dziura w gazie po zamontowaniu sekwencyjnego LPG. ( przejście z jałowych na podwyższone). w oktach taki objaw nie występuje. ( w felici też go zwalczyłem )Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez huweukład wtryskowy feli jest troszkę inny niż w okcie. niby też magneti marelli, ale ma np taką głupia chimerę, że czasami przechodzi z pełnej sekwencji w tryb pracy półsekwencyjny. w okcie tego nie obserwowałem - objwaem tego była np przepotężna dziura w gazie po zamontowaniu sekwencyjnego LPG. ( przejście z jałowych na podwyższone). w oktach taki objaw nie występuje. ( w felici też go zwalczyłem )
przepustnice wymienilem na nowa rok temu (50kkm)
sonda nie byla wymieniona od 150kkm
auto ma juz 315kkm na LPG
na PB bardzo kopci szrpie brak mocy i pije 20l/100kmKupujac Polskie produkty w polskich sklepach likwidujesz polskie bezrobocie .... Nie mow ze made in Poland to beee bo to tez twoja robota ..
Komentarz
-
-
dzisiaj miałem cordobę AEE z błędem 00525. sonda na benzynie stoi na mieszance ubogiej, na gazie coś chodzi. niestety ale dalsze walki z tym pojazdem mam odłożone do wtorku. dodam, że na pb silnik chodzi baardzo spacerowo - poszarpywanie, złe wchodzenie na obroty.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
dynia, mam ten silnik co ty ja na gazie zrobiłem dopiero 150 tyś. Wczęsniej miałem problemy bo coś tam źle założyli i 3 razy padała sonda ale to było 5 czy 6 lat temu. Wtedy octa paliła straszne ilości paliwa coś koło 20 właśnie i ogólnie nie miała siły. Od tamtej pory wszytsko jest Ok a te problemy były na samym początku założenia gazu.
Jaki masz przebieg całkowity auta? Robiłeś coś juz przy silniku czy nie. Ja mam 250 tyś przejechane i jak narzie nic słysze tylko na zimnym silniku jak klekocze czyli szklanki pasowało by wymienić.
Jak możesz to napisz jakie miałeś problemy z autkiem przy twoim przebiegu.
Komentarz
-
-
auto ma juz 315kkm na LPG
Zamieszczone przez dyniana PB bardzo kopci szrpie brak mocy i pije 20l/100km
Myślę że odpowiedź masz na swoje pytanie na podstawie wypowiedzi kolegów. Wystarczy tylko się teraz upewnić czy sonda pracuje czy nie.
Pozdrawiam.Rozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
-
Wymienile sonde efekt jest taki
na Pb za uboga mieszanka
na LPG za bogata mieszanka...
Co zrobic????
[ Dodano: Wto 04 Mar, 08 09:59 ]
Zamieszczone przez elize11a ile maja twoje świece, kable i paluszek?
sonde lambda
paluszek kopolke
przewody WN
rozrzad
olej swiece
efekt
naPB za uboga mieszanka
na LPG za bogata i teraz szarpie na LPG
reset kompa nic nie pomogl
niewiem zostaje tylko kalibracja przepostnicy bo blad przepostnicy nie zginol....Kupujac Polskie produkty w polskich sklepach likwidujesz polskie bezrobocie .... Nie mow ze made in Poland to beee bo to tez twoja robota ..
Komentarz
-
Komentarz