[O1] Lampy przednie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zlotkos
    Classic
    • 2009
    • 25

[O1] Lampy przednie

Octania, ja zapraszam do Krakowa a będziesz zadowolona
    DSG..... nic więcej nie trzeba pisać
  • Raist12
    Classic
    • 2008
    • 3

[O1] Lampy przednie

Witam jest tu nowy to mój pierwszy post.

Kupiłem niedawno Octavie z 2001 roku i mam taki problem ma bardzo pożółkłe klosze przednik lamp i zastanawiam się nad ich wymianom. Tylko nigdzie nie mogę znaleźć nowych, więc zastanawiam się czy taka wymiana jest możliwa.

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

Raist12, kloszy do poliftowych nie ma bo są zintegrowane z całym reflektorem wymienić można cały reflektor. Jeśli masz starszego typu lampy to można wymienić klosze ale to bardzo trudne zadanie co do tego gdzie znaleźć to na allegro lub ebay

Komentarz

• Raist12
        Classic
        • 2008
        • 3

Dzienki za odpowieć
        W takim razie jestem skazany na zakup nowych lamp.

Komentarz

• piotrek_os
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8160
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

djczas "Jeśli masz starszego typu lampy to można wymienić klosze ale to bardzo trudne zadanie" czyba Ci sie cos pomyliło. Bo przy przedliftingowych wymiana kloszów lub ich wymycie to nie cała godzina.......(chodzi o te przed liftingowe)
          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

piotrek_os, wiesz jak masz opanowane co i jak dla mnie to jest trudne zadanie bo mam po lifcie auto i z xenonem

Komentarz

• piotrek_os
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8160
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Moze niech rasid12 sie wypowie jakie ma reflektory. Bo np. zakup nowych starego typu to i tak trzeba te stare wyjąć to tak jakby wymienił przednie klosze.....

Komentarz

• djczas
                RS
                • 2005
                • 9612

piotrek_os, ma z 2001 roku auto wiec zakładam poliftowe

Komentarz

• Raist12
                  Classic
                  • 2008
                  • 3

Ja mam wersje polifcie. Jak bym miał przedliftem to nie miał bym problemu zamówiłbym na Allegro albo w najbliższym sklepie. Po prostu miałem nadzieje zaoszczędzić te 400zł. A lampy naprawdę kiepsko świecą i dają bardzo żółte światło :cry: .

Komentarz

• piotrek_os
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8160
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Staszku po temacie, bo są polifotowe, a o tych nie mam zielonego pojęcia. Ale jak ktos ma przed liftowe to jeszcze raz polecam umyć je od środka - róznica niesamowita.....

Komentarz

• zgucio
                      Rider
                      • 2007
                      • 691

Raist12, mam octe z przed liftu ale po małej kolizji zmieniłem przód na nowy. Kupiłem używane lampy na giełdzie i one miały nowe klosze które niestety po ok roku sie odkleiły. WYjąłem lampy odjąłem lekkim ruchem szybe przednią bo prawie się nie trzymała. Oczyściłem wszystko i przykleiłem na nieszcząście dla mnie na silikon ktory po pół roku padł. Wkurzony szukałem ok dwóch miesięcy na allegro i kupiłem nówki sztuki co najwazniejsze orginalne za 250 zł komplet trafiają się czasem okazję ale to szybkie aukcje.

Stare sprzedałem za 200 zł na części więc stratny nie byłem.

djczas, lampy po liftowe da się rozebrać ty masz ksenony to może być inaczej ważne jest żeby kupić tylko dobry klej do szkła a nie silikon!!!!!

Jest z tym zabawy na pewno zejdzie cały dzień. Stary klej z lampy i klosza można usunąć acetonem jak dobrze pamietam albo spróbować środkiem do usuwania starych silikonów z TYTANA jest taki środek mam nawet na sklepie coś takiego.

Raist12, niestety nie wiem czy umycie ci coś da bo wydaje mi się że to już plastik zakończył swój żywot. Musisz w necie poszukać gdzie można kupić nowe same klosze albo kupić jakieś uszkodzone i przełożyć ale według mnie nie ma to jak orginał trzeba szukać a się znajdzie

Możesz kupić angielskie lampy i przełożyć klosze spytaj speedy ma części od anglika. Lampy te w polsce są bezwartosciowe to może za małą kase uda ci się kupić

Powodzenia.
                      ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

Pracuję...