Octania, ja zapraszam do Krakowa a będziesz zadowolona
[O1] Lampy przednie
Zwiń
X
-
[O1] Lampy przednie
Witam jest tu nowy to mój pierwszy post.
Kupiłem niedawno Octavie z 2001 roku i mam taki problem ma bardzo pożółkłe klosze przednik lamp i zastanawiam się nad ich wymianom. Tylko nigdzie nie mogę znaleźć nowych, więc zastanawiam się czy taka wymiana jest możliwa.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
-
-
Raist12, mam octe z przed liftu ale po małej kolizji zmieniłem przód na nowy. Kupiłem używane lampy na giełdzie i one miały nowe klosze które niestety po ok roku sie odkleiły. WYjąłem lampy odjąłem lekkim ruchem szybe przednią bo prawie się nie trzymała. Oczyściłem wszystko i przykleiłem na nieszcząście dla mnie na silikon ktory po pół roku padł. Wkurzony szukałem ok dwóch miesięcy na allegro i kupiłem nówki sztuki co najwazniejsze orginalne za 250 zł komplet trafiają się czasem okazję ale to szybkie aukcje.
Stare sprzedałem za 200 zł na części więc stratny nie byłem.
djczas, lampy po liftowe da się rozebrać ty masz ksenony to może być inaczej ważne jest żeby kupić tylko dobry klej do szkła a nie silikon!!!!!
Jest z tym zabawy na pewno zejdzie cały dzień. Stary klej z lampy i klosza można usunąć acetonem jak dobrze pamietam albo spróbować środkiem do usuwania starych silikonów z TYTANA jest taki środek mam nawet na sklepie coś takiego.
Raist12, niestety nie wiem czy umycie ci coś da bo wydaje mi się że to już plastik zakończył swój żywot. Musisz w necie poszukać gdzie można kupić nowe same klosze albo kupić jakieś uszkodzone i przełożyć ale według mnie nie ma to jak orginał trzeba szukać a się znajdzie
Możesz kupić angielskie lampy i przełożyć klosze spytaj speedy ma części od anglika. Lampy te w polsce są bezwartosciowe to może za małą kase uda ci się kupić
Powodzenia.
Komentarz
-
Komentarz