hugojugo, 21 wrzesień - MIELEC - Onyx kręgle
[O2] Ja ciepła gorzej pali .. czemu??
Zwiń
X
-
[O2] Ja ciepła gorzej pali .. czemu??
hej mam taką sprawę ostatnio kupiłem O2 105KM diesel, wszystko cacy przebieg 88tys/km wymieniłem, rozrząd ale jest problem z rozruchem na ciepło trzeba kręcić 2x. To dziwne bo samochód rozgrzany powionien palić lepiej.
Co najdziwniejsze na zimno pali jak szalona bez najmniejszego problemu..
W czym może być problem zawsze do ropy dolewam uszlachetniaczy wiec to nei paliwo, tankuje na statoil i BP
gdzie moze lezeć przyczyna calego zamieszania z odpalaniem cieplego samochodu bo nie ukrywam ze jest to drazniące......
jeszcze jedno pytanie jakie światła są z przodu w O2 bo chce wymienić na Xenon ale nei wiem czy tam są H4 czy H7....?
pozdraiwam
JacekOCTAVIA 1.9 TDI - AGR
-
-
Diagtronik na pewno jest dobry ale jak bym chciał się u nich serwisować z moją wypłatą to chyba nym musiał żebrać o jedzenie pod kościołem, ceny straszne...
Ja rozumiem myć specjalistą w swojej dziedzinie, ale za program do samochodu 2000zł - troszeczke za drogo ... taką sporą troszeczkę ...nie dajmy się zwariować !!!
Nie wiem ile bierze Masters ale w ALTA-RACING zaproponowali mi 1350zł.
a jeżeli chodzi o palenie na ciepłym silniku to przez telefon Diagtronik wycenił naprawę na 400zł i powiedział że to błąd sterownika ...
Jeszcze mam pytanko tak zupełnie z innej beczki czy żeby w O2 wymienić żarówkę jak się przepali to czy całą lampę trzeba wymieniać?? bo dojście jest strasznie słabe..OCTAVIA 1.9 TDI - AGR
Komentarz
-
-
"Jeszcze mam pytanko tak zupełnie z innej beczki czy żeby w O2 wymienić żarówkę jak się przepali to czy całą lampę trzeba wymieniać?? bo dojście jest strasznie"
Najpierw odkręcasz jedną nakrętkę wg instrukcji , pociągasz za czarną dźwigienkę z boku reflektora i wyciągasz całą lampę. Zdejmujesz wieczko zabezpieczone "drutami" i już masz dostęp do żarówki H7. Montaż w odwrotnej kolejności. Zresztą wszystko jest opisane dokładnie w instrukcji OII.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabu23hej mam taką sprawę ostatnio kupiłem O2 105KM diesel, wszystko cacy przebieg 88tys/km wymieniłem, rozrząd ale jest problem z rozruchem na ciepło trzeba kręcić 2x. To dziwne bo samochód rozgrzany powionien palić lepiej.
Miałem identyczny problem ,tylko silnik 2,0 . Po wymianie rozrusznika (gwarancja) zero problemów z paleniem na ciepło . :P
Komentarz
-
-
Witam.
Mam ten sam problem i czekam z niecierpliwością na zdiagnozowanie przyczyny.
U mnie podejrzewałem czujnik położenia wałka rozrządu,ale po odłączeniu go na zimnym silniku trzeba było długo kręcić ( z podłączonym pali na dotyk) więc musi być dobry.
Silnik 1.9 tdi BXE 2006r. 105KM dodam że podniesienie mocy i dawki startowej nie rozwiązało problemu.
Może to rozrusznik,może akumulator się kończy (w zimę trochę słabo kręcił przy bardzo dużych mrozach) jest w niej od nowości.Mam zamiar to naprawić w tym sezonie.
PozdrawiamTo ptak? To samolot? Nie to skoda!
Komentarz
-
Komentarz