Zamieszczone przez twin
Konsekwencje przeskoczenia paska rozrzadu w TDi
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Konsekwencje przeskoczenia paska rozrzadu w TDi
No wlasnie czy moga byc jakies powazniejsze konsekwencje w przeskoku paska o 1 albo 2 zabki? Dzisiaj wlasnie mi sie to przydarzylo. Poszedl czarny dym z wydechu i motor klekotal jak glosno jak siewnik !! ktos mial cos podobnego ?
-
głowica może podziękować za współpracę :cry: nie pal silnika i do mechanioraO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
Zwykle skutkuje niestety spotkaniem tloka z zaworem.
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Odpalalem standardowo na pych bo wczesniej akumulator milczal jak zaklety, kable nic nie dawaly nawet.
Komentarz
-
Nie powinno byc zle. 1, 2 zabki to jeszcze nie tragedia.Od zwyklych uczestnikow ruchu nawet w jezdzie turystycznej dzieli nas roznica skali, oni dusza hamulec na kazdym zakrecie, my widzac fajna laske idaca poboczem w oddali.
Komentarz
-
Zdecydowanie wystarczy nawet jeden ząbek aby tłok walił o zawórZamieszczone przez Damian2Nie powinno byc zle. 1, 2 zabki to jeszcze nie tragedia.
Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
O ile w ogole tylko jeden-dwa.

No niestety - palenie na pych tak sie czasem kończy.
Tak czy inaczej czapka w górę i trzeba sprawdzić, zeby uniknąć ewentualnych dalszych przykrych konsekwencji.TDI 205PS
Komentarz
-
U mnie po przesunięciu o 2-3 ząbki była już kolizja
także jeden to może nie, ale 2 to już może być rzeźnia->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Auto wczoraj scholowalem do mechaniora. jestem przygotowany na najgorsze czyli pogiete zawory. No trudno.
[ Dodano: Pon 18 Lut, 08 18:15 ]
No dobra - pasek spadl o 4 zabki. 2 zawory do wymiany. Nie jest najgorzej. Uwazajcie z odpalaniem na PYCH chlopaki !! (szczegolnie diesle)
Komentarz
-
Witam serdecznie.Diesla trudno odpalić z kabli ze względu na ich przeważnie za mały przekrój.Jedyną skuteczną metodą jest spięcie kablami obu akumulatorów i pozostawienie auta, z którego bierzemy prąd na chodzie.Wszystko po to by chociaż
trochę doładować akumulator w uruchamianym pojeździe by w ten sposób zmniejszyć prąd płynący przez kable podczas rozruchu.10-20 minut i już jest lepiej.Pozdrawiam.Witek
Komentarz
-
zgadza sie z tymi kablami
ale ja kiedys w astrze tez tak mialem - pomoglo podpiecie 2 pary kabli. zapalila od razu
Komentarz
-
Witek1952, chimek11, dlatego kabelki dla diesli robi się samemu z LGY 25mm i wtedy pali
Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
Witek1952, ja tam odpalałem Felicję diesla na kablach i jakoś nie było problemu. Byłem na nartach w Tyliczu i nockami było -30C. Rano nie mogłem odpalić ani ja ani Felicja benzyna stojąca obok. Więc łączyliśmy się kablami i najpierw odpalaliśmy tego benzyniaka, a potem jak już odpalił to odpalaliśmy mojego diesla.
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
Nawet ten z topex-a
Komentarz