Artur371, rozwiń temat co chcesz wsadzić zestawy hid czy xenony?
[O1] Wycie przy skrecie kierownica
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
marcinowski1983
[O1] Wycie przy skrecie kierownica
Witam. Może dramatyzuje, ale wolę dmuchać na zimne... Dziś po odpaleniu auta do moich uszu dobiegł dziwny dźwięk, takie głuche wycie. Ale myślę sobie, że jak w nocy byl minus, to po prostu musi się rozgrzać i będzie dobrze...Wbijam wsteczny i wyjeżdzam z parkingu, ku mojemu zdziwieniu wycie nasiliło się przy skręcie kierownicą. Zrobiłem pare kilometrów i podczas jazdy tego nie slyszałem. Niestety wycie pojawiło się znów przy wjeżdzaniu na parking i manewrowaniu. Co się dzieje? Czy mam już się martwić o koszty?
Nie wiem czy się ta informacja przyda,ale jakies 7 tys km temu wymieniany byl komplet rozrzad.
Mały OT:
Znalazłem to w temacie dotyczącym spotkań klubowych - odział Poznan
"EDIT by ADMINISTRACJA:
W związku z przeniesieniem się grupy osób kojarzonych z Poznańskimi spotami na swoje własne forum zamykamy ten temat do odwołania.
Nowy temat ruszy jeśli pojawią się nowi forumowicze OCP, ktorzy będą chcieli spotykać się w Poznaniu."
W związku z tym, że niedawno przeprowadziłem sie do Poznania i nie byłem okolo tygodnia na forum, może ktoś mi wyjaśni gdzie jest to forum przeznaczone dla grupy poznańskiej??
Dziękuję.
-
marcinowski1983
kurcze nie wiem, nie sprawdzałem, powiem szczerze, że nie wiem jak to odkręcić wogóle... a czy brak płynu, lub jego mała ilość może mieć takie objawy? Czy poza wyciem coś jeszcze może się stać, jeśli z tym nic nie zrobię do wiosny? Zaznaczam,że w tej chwili poza efektem dźwiękowym, nic się nie dzieje. Nie ma żadnych oporów przy skręcaniu...
Komentarz
-
Też to miałem...nie masz sie oco martwic tez mi wyło po wymianie rozrządu masz za mało płynu w wkładzie wspomagania(podobno czasami odłacza sie wąż i troche ulatuje i nigdy nie dolewają w serwisie) a co do odkręcenia tego korka to monetą 1 lub 5 zł :P moze to głupie ale nie miałem nic pod ręką a tak poszło bez problemu nalej na oko zeby było ok ale nie pod sam korek zostaw około 1.5cm przestrzeni a jak w sklepie zapytają jaki kolor płynu to taki jak kolor korka najprawdopodobniej zielony 26 zł zapłaciłem (1l butelka)
Komentarz
-
-
marcinowski1983
lukii23, dzięki za info, tak właśnie też kombinowałem, żeby to monetą odkręcićMam nadzieje, że po dolewce będzie oks. :wink:
Komentarz
-
Zamieszczone przez marcinowski1983lukii23, dzięki za info, tak właśnie też kombinowałem, żeby to monetą odkręcićMam nadzieje, że po dolewce będzie oks. :wink:
U mnie bylo to samo i pomoglo :twisted:
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
desmo
Zamieszczone przez marcinowski1983może ktoś mi wyjaśni gdzie jest to forum przeznaczone dla grupy poznańskiej??
Komentarz
-
U mnie po 7 latach tez zaczelo wyc i okazalo sie ze miarka jest sucha :twisted: Dolalem i gra.
I tu mam pytanie. Nigdzie niemoglem dostac zielonego plynu wiec dolalem czerwonego. Wprawdzie jezdze od jesieni tak i nic sie niedziej ale wole sie upewnic czy ktos z was wie czy czemus szkodzi taka mieszanka. Np. pompie wspomagania.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcinowski1983a czy brak płynu, lub jego mała ilość może mieć takie objawy?
Zamieszczone przez marcinowski1983Czy poza wyciem coś jeszcze może się stać, jeśli z tym nic nie zrobię do wiosny?"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
Komentarz