Artur371, rozwiń temat co chcesz wsadzić zestawy hid czy xenony?
[O1] Wycie przy skrecie kierownica
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
marcinowski1983
[O1] Wycie przy skrecie kierownica
Witam. Może dramatyzuje, ale wolę dmuchać na zimne... Dziś po odpaleniu auta do moich uszu dobiegł dziwny dźwięk, takie głuche wycie. Ale myślę sobie, że jak w nocy byl minus, to po prostu musi się rozgrzać i będzie dobrze...Wbijam wsteczny i wyjeżdzam z parkingu, ku mojemu zdziwieniu wycie nasiliło się przy skręcie kierownicą. Zrobiłem pare kilometrów i podczas jazdy tego nie slyszałem. Niestety wycie pojawiło się znów przy wjeżdzaniu na parking i manewrowaniu. Co się dzieje? Czy mam już się martwić o koszty?
Nie wiem czy się ta informacja przyda,ale jakies 7 tys km temu wymieniany byl komplet rozrzad.
Mały OT:
Znalazłem to w temacie dotyczącym spotkań klubowych - odział Poznan
"EDIT by ADMINISTRACJA:
W związku z przeniesieniem się grupy osób kojarzonych z Poznańskimi spotami na swoje własne forum zamykamy ten temat do odwołania.
Nowy temat ruszy jeśli pojawią się nowi forumowicze OCP, ktorzy będą chcieli spotykać się w Poznaniu."
W związku z tym, że niedawno przeprowadziłem sie do Poznania i nie byłem okolo tygodnia na forum, może ktoś mi wyjaśni gdzie jest to forum przeznaczone dla grupy poznańskiej??
Dziękuję.
-
marcinowski1983
kurcze nie wiem, nie sprawdzałem, powiem szczerze, że nie wiem jak to odkręcić wogóle... a czy brak płynu, lub jego mała ilość może mieć takie objawy? Czy poza wyciem coś jeszcze może się stać, jeśli z tym nic nie zrobię do wiosny? Zaznaczam,że w tej chwili poza efektem dźwiękowym, nic się nie dzieje. Nie ma żadnych oporów przy skręcaniu...
Komentarz
-
Też to miałem...nie masz sie oco martwic tez mi wyło po wymianie rozrządu masz za mało płynu w wkładzie wspomagania(podobno czasami odłacza sie wąż i troche ulatuje i nigdy nie dolewają w serwisie) a co do odkręcenia tego korka to monetą 1 lub 5 zł :P moze to głupie ale nie miałem nic pod ręką a tak poszło bez problemu nalej na oko zeby było ok ale nie pod sam korek zostaw około 1.5cm przestrzeni a jak w sklepie zapytają jaki kolor płynu to taki jak kolor korka najprawdopodobniej zielony 26 zł zapłaciłem (1l butelka)
Komentarz
-
-
marcinowski1983
lukii23, dzięki za info, tak właśnie też kombinowałem, żeby to monetą odkręcić
Mam nadzieje, że po dolewce będzie oks. :wink:
Komentarz
-
Ja odkrecam kluczykiem :twisted: a co do reszty to sie zgadza, taki dzwiek to oznaka niskiego stanu plynu, dolej i bedzie gitZamieszczone przez marcinowski1983lukii23, dzięki za info, tak właśnie też kombinowałem, żeby to monetą odkręcić
Mam nadzieje, że po dolewce będzie oks. :wink:
U mnie bylo to samo i pomoglo :twisted:
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz
-
-
desmo
ja ci tego nie wyjaśnię , ale myślę że znajdzie się osoba odpowiednia do udzielenia odpowiedzi.....Zamieszczone przez marcinowski1983może ktoś mi wyjaśni gdzie jest to forum przeznaczone dla grupy poznańskiej??
Komentarz
-
U mnie po 7 latach tez zaczelo wyc i okazalo sie ze miarka jest sucha :twisted: Dolalem i gra.
I tu mam pytanie. Nigdzie niemoglem dostac zielonego plynu wiec dolalem czerwonego. Wprawdzie jezdze od jesieni tak i nic sie niedziej ale wole sie upewnic czy ktos z was wie czy czemus szkodzi taka mieszanka. Np. pompie wspomagania.
Komentarz
-
-
Moze. Przerabialem u siebie ostatnio wymiane moglownicy.Zamieszczone przez marcinowski1983a czy brak płynu, lub jego mała ilość może mieć takie objawy?
Moze. Poleciec pompa wspomagania.Zamieszczone przez marcinowski1983Czy poza wyciem coś jeszcze może się stać, jeśli z tym nic nie zrobię do wiosny?"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
Komentarz