SKODA OCTAVIA NIE CHCE ODPALIC

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • scr008
    Ambiente
    • 2009
    • 191

Zamieszczone przez szkoda
    marte, spokojnie
    mnie tylko dziwi ten upór, bo żeby chociaż liznąć tej wiedzy jak wygląda produkcja samochodów, naprawdę nie trzeba być fachowcem w tej dziedzinie i co kto myśli, co mu się wydaję, można generalnie o kant dupy trzasnąć :szeroki_usmiech

alfee'iemu też prawdopodobnie chodzi o to, że JEST MOżLIWY wariant dokładania niektórych elementów przez salon i owszem, oczywiście, że tak jest, ale nie wyobrażam sobie tego, żeby klient o tym nie wiedział.
    Tak i to jest nieuczciwe działanie ze strony dealera....
    Nigdy nie negowałem takiej możliwości. Z tego własnie potem się biorą rozbieżności tego typu, ze ktoś ma teoretycznie wersję ambiente a z VIN wynika, że to classic.
    Virus injected!
  • luk_89
    Classic
    • 2007
    • 10

Mam taki problem. Wracełem ze słowacji i miałem troche wlanej wody do spryskiwaczy i one zamarzły. Odmroziłem je gorącą wodą i wypryskałem całą wode z układu. Po przejechaniu kilkudziesięciu km zaczeły się większe problemmy. Zaczeły szwankowac kierunkowskazy, aż padły i nie działają.. Po przyjechaniu do domu i zgaszeniu silnika skoda nie chhce odpalic. Możliwe że odmrażając coś zalałem wodą i zrobiło sie jakieś zwarcie ? Wsumie rozrusznikk kręci normalnie ale nie chce złapac na końcu,,, Może to byc przyczyna jakichś bezpieczników? Albo przekaźnika od kierunkowskazów????

Proszę o pomoc

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

luk_89, jaka octavia O1 O2 czy O2RS jaki silnik

Komentarz

• luk_89
        Classic
        • 2007
        • 10

OctaviaI , silnik 1.6 75 konny

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

luk_89, no widzisz dlatego tak ważne jest dokładny opis silnika w profilu
          wracając do sprawy sprawdź najpierw bezpieczniki czy nie są popalone dwa jak jest możliwość wstaw auto do garażu aby wyschło więcej to już koledzy od elektryki ci podpowiedzą

Auto jest zagazowane czy nie ?

I najważniejsze uzupełnij profil bo silników 1.6 jest parę jak nie wiesz gdzie znaleź to na naklejce w bagażniku pod wykładzina masz 3 literowe oznaczenie oraz na silniku i w książce serwisowej oraz w karcie pojazdu
          dla przykładu oznaczenia AEE, AKL i jeszcze jedno którego nie pamiętam

Komentarz

• luk_89
            Classic
            • 2007
            • 10

dzięki, auto nie jest zagazowane, zaraz sprawdze dokladnie ten silnik, dzięki z góry, a teraz czekam na elektryków...i ide sprawdzic bezpieczniki

[ Dodano: Pon 18 Lut, 08 17:11 ]
            już auto pali. przepalony był bezpiecznik od pompy paliwa. Teraz pozostał problem z kierunkowskazami. Włącze awaryjne chwile pochodzą a później gasną, kierunkowskaz lekko załapie ale szybko gaśnie , a po chwili nie chce sie już włączyc. Prosze o pomoc

Komentarz

• nico21
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 2640
              • Volkswagen

Zamieszczone przez luk_89
              już auto pali. przepalony był bezpiecznik od pompy paliwa. Teraz pozostał problem z kierunkowskazami. Włącze awaryjne chwile pochodzą a później gasną, kierunkowskaz lekko załapie ale szybko gaśnie , a po chwili nie chce sie już włączyc. Prosze o pomoc
              możliwe ze to przekaźnik odpowiedzialny za kierunki. teraz nie pamiętam czy jest on tam gdzie wszystkie czy w wył/zał świateł awaryjnych
              DACAR.team

Komentarz

• luk_89
                Classic
                • 2007
                • 10

na bank jest to przerywacz, rozebrałem go znajduje sie w przycisku do awaryjnych i jeżeli nim poruszam to zaczyna sie świecic kierunkowskaz , tak jakby coś nie stykało

Komentarz

Pracuję...