andzia69, nie wiem czy na pewno w ASZ tak jest, że łożysko jest razem z wysprzęglikiem? W AHF jak wymieniałem sprzęgło kompletne z dwumasą to koszt łożyska zamknął się w 50 zł i bez wymiany wysprzęglika
Glosniejszy swist z intercoolera po powrocie od mechanika
Zwiń
X
-
Glosniejszy swist z intercoolera po powrocie od mechanika
Witam kolegow. Mam takie pytanko. odebralem niedawno Octe od mechaniora i stwierdzam, ze fura lepiej chodzi (motor byl od nowa wyregulowany, katy wtrysku itd.) ale kiedy zwiekszam obroty intercooler "swiszczy" glosniej niz przed wizyta u mechaniora. Czy to powinno tak glosno swiszczec przy przyspieszaniu ?(moze wczesniej gdy byl cichy bylo cos nie tak). Czy jest tam jakas nieszczelnosc? Przy mnie poprawial opaski zaciskowe na rurze tak na szybko wiec nie wiem. Co mysliscie? Pozdrawiam.
-
-
maysee, a nie robiles cos z tym paskiem rozrzadu czasem :?: Ja po wymianie paska rozrzadu zauwazylem to samo tyklo ze mi sie zdawalo, ze auto idzie gorzej a turbo czy ic swiszczal jak opetany. Gdy bujnalem sie na prostej z gazem w podlodze okazalo sie ze Octa idzie do 140km/h i ma ok 3000obrotow i koniec :shock: Jakby mial odciecie. Okazalo sie, ze jakas guma spadla ponoc gdzies przy turbinie. Zalozyli spowrotem i teraz jest normalnie. A na kompie pozniej mialem blad cisnienia doladowania.
A tak troche OT to auto zaczelo mi sie lepiej i wyzej wkrecac na obroty po wymianie paska pomimo, ze jakos tak inaczej mruczy.
Komentarz
-
-
No wlasnie ja ciegale z tym sykiem. Syczy naprawde glosno przy zwiekszaniu obrotow (syk powietrza - nie gwizd turbiny). mechaniorzy mowili, ze wszystko jest spoko - ale wydaje mi sie, ze nie. Czy ktos mnie chce zrobic w bambuko? Pomozcie koledzy, co to moze byc i czy nie zrobie nic zlego maszynie jak bede tymczasowo tak jezdzil?
Komentarz
-
Komentarz