Jaki hak holowniczy?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratoRS
    • 2004
    • 25757
    • Audi

pwgajda, Zderzak ciac trzeba zawsze, albo bude, sa dwa wyjscia. Zobacz jak jest zbudowany zderzak. To ze ktos pisze ze nie trzeba to pisac sobie moze, zycie przynosi nie mile zaskoczenie

A hak albo dziure po nim bedzie widac i tak i tak, kwestia czy ktos wie gdzie patrzec.

Myslalem tez nad takim, ale z drugiej strony nie bede korzystal z tego ciagle, wiec moge sobie to przykrecic, po drugie polaczenie elektryczne dla mnie nie stanowilo problemu, a to ze hak widac, akurat to nie traktuje auta jako krolowej pieknosci

Ostatnim argumentem bylo to ze ja zalozylem hak za 300zl i jest dobrze, a tu impreza kosztowalaby lekko 700zl
    Spritmonitor.de

Komentarz

• Nabuch
      Drive
      • 2009
      • 65

Witajcie ,
      podczepiam się pod temat. Jako że niedawno kupiłem o1 i jeszcze jej nie przerejestrowałem stwierdziłem że domontuje sobie haka . Co prawda jeszcze nie mam co ciągać ale jak inwestować w wozik to jeszcze na początku łatwiej przekonać rodzinkę o potrzebach Zamówiłem dzisiaj steinhofa no i lada dzień ma przyjść. Mam w planach założenie go z pomocą kolegi . Tak się tylko zastanawiam nad instalacją elektryczną . Z tego co pisaliście to powinienem się wpiąć pod lampę. W związku z tym mam dwa pytania.
      1 . Czy są jakieś otwory którymi należy przeprowadzić przewody?
      2 . Posiada ktoś jakiś przyzwoity schemat elektryczny z oznaczeniami kabli (przydałby się nie tylko do montażu haka)?

Pozdrawiam serdecznie Wojtek

Komentarz

• ventix
        Drive
        • 2009
        • 44

Co z montażem haka poza ASO i gwarancją, czy można to zrobić i nie narazić sie na jej utratę?

Octavia 2 FL 1.6MPI BSE Ambiente

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Generalnie to tracisz gwarancje, ale zawsze mechanike mozna zrobic gdzies samemu, a elektryke niech podlacza.

Tu sa pewne schody bo fabryczna wiazka to tylko wypiecie wtyczek i powkladanie fabrycznego modulu i podlaczenie samej wiazki haka. W zamiennikach, trzeba juz tam cos wiecej robic. Najlepiej podzwonic po ASO ile chca za podlaczenie wiazki oryginalnej, ktora malo nie kosztuje, a ile za podlaczenie zamiennika i zobaczysz co bedzie lepsze.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• karo
            Drive
            • 2009
            • 77

Nabuch,
            otwory sa nawet 2 . Wyjmij styropian za zapasem to zobaczysz. W jednym ja mialem wiazke od czujnikow a drugi byl tylko zaslepiony. Wystarczy naciac te gumowa zaslepke i przepchanc wiazke.
            Co do schematu, to powiem Ci tak... dostales pewnie oznaczenie przewodow w wiazce, a jesli chodzi o szukanie odpowiednikow w aucie to jest bardzo proste. Mase masz pod lewa lampa (taka wystajaca sruba), a przewody w wiazce rozpoznajesz wyciagajac mocowanie zarowek (to biale z lampy) i przewody we wtyku sa w tej samej kolejnosci co zarowki (liczac od gory, bo pierwsza od dolu jest masa).Kazdy ma osobny kolor wiec sie polapiesz. Ja dostalem takie szybkozlaczki, ale polecam wlutowac sie w instalacje. Generalnie cala wiazka w samochodzie idzie lewa strona i ja wszystko lutowalem w poblizu miejsca, w ktorym sie dzieli.
            Taka ostatnia rada, potrzebna jest druga para rak, samemu sie trzeba troche pomeczyc.
            Chetnie odpowiem na inne pytania, bo mam juz caly montaz za soba.

Komentarz

• redhead
              Ambiente
              • 2008
              • 161
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

noszę się z zamiarem montażu haka

gdzie montują haki w okolicach woj. kuj-pom - najlepiej w okolicach Torunia ???

montowal ktoś gdzieś hak?

pomożecie?

Komentarz

• keciu
                Drive
                • 2011
                • 63
                • Octavia II (1Z3)
                • BKC 1.9 TDI PD 105 KM

kupiłem hak z Allegro :

Jutro mam zamiar go zamontować samodzielnie , dlatego pilnie potrzebuje pomocy odkręceniem zderzaka , zamontowaniem go -wiec jeżeli coś mylę to poprawcie mnie : muszę ściągnąć z obu stron listwy w zderzaku (kawałek ) na wstępnie odkręcić z każdej strony z pod tej listwy po 2 śruby ,z góry zderzaka od strony bagażnika pod tym czarnym plastykiem są także do odkręcenia śruby, a ile ich tam jest tego nie wiem ,potem odkręcam belkę która jest pod zderzakiem(czy tą belkę odkręcę bez pomocy kanału) ,a na jego miejsce przykręcam belkę z hakiem i przykręcam zderzak na swoje miejsce oczywiście przed zderzakiem znajduję otwory do przykręcenia belki i otworu do wyprowadzenia kabla który wepnę go w tylną lampę.Jeżeli coś mylę to poprawcie mnie proszę i jak najszybciej bardzo dzięki za pomoc .

Komentarz

• kiki
                  Rider
                  • 2010
                  • 359

Panowie szybkie pytanko- hak do O1 kombi jest taki sam jak do HB ??

Komentarz

Pracuję...