Zamieszczone przez Mach
Wymiana oleju
Zwiń
X
-
Wymiana oleju
Taki oto problem:
W trakcie oglądactwa autka, które jednak kupiłem, zapytałem o książkę serwisową. Była - a jakże. A wniej wszystkie wpisy jak należy. Również taki, wg którego wymiana oleju nastąpiła ok 250 km temu. Jest również przywieszka swiadcząca o tym (na jednym z przewodów hamulcowych). Ale jest też drugi fakt: w czasie sprawdzenia poziomu oleju okazało się, że jest on czarny jak smoła. Ktoś mi kiedyś mówił. że to normalne w dieslu. Czy możecie kilka słów na ten temat?
-
-
Pikanterii dodaje fakt, że poprzedni właściciel to rodzina szefa serwisu VW/Skoda w pewnym mieście
nie mowie ze oszukuje aleprosze nie pisac o etke etosa bo nie mam juz , prosze
Komentarz
-
-
ale kto by krecil na przegladach, jezeli w rodzinie rekach jest serwis i przeglady masz za friko, a czesci, olej itd za pol ceny. Co wiecej, wydaje mi sie ze jezeli na serwis wjezdzala taksowka "rodziny szefa" to byla dokladniej sprawdzana niz jakiegos szaraka.
pozdrawiamO2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekale kto by krecil na przegladach, jezeli w rodzinie rekach jest serwis i przeglady masz za friko, a czesci, olej itd za pol ceny. Co wiecej, wydaje mi sie ze jezeli na serwis wjezdzala taksowka "rodziny szefa" to byla dokladniej sprawdzana niz jakiegos szaraka.
Niczego nie mozna wykluczyc - na wszelki wypadek lepiej wymienic i miec swiety spokoj.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Ja musze wymień olej w swojej. Poprzeni wlasciciel lal zawsze mobil1, ale znajomek ktory ma warsztat twierdzi ze jest duzo podrobek mobila i twierdzi ze lepiej zalac innym olejem, bodajrze liqy moly czy cos takiego.Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...
Komentarz
-
-
ja polecam motula i do diesla i do benzyny do benzyny to 300v competition
do diesla to taki znalazłem MOTUL 8100 ECO-NERGY 5W-30
8)
tu jest link : http://www.e-x-c.com/product_info.ph...roducts_id=681
Komentarz
-
-
Witam,
Podepnę się pod wątek. Mianowicie, zauważyłem dziś, że olej zaczął ciemnieć w mojej Skodzie. Nie byłoby może w tym niczego dziwnego, gdyby nie fakt, że to benzyna (1.4TSI) z przebiegiem 1700km. Poziom oleju jest taki jak powinien być, przy 1000 km olej był idealnie przezroczysty, teraz ściemniał (nie jest czarny, przez kroplę na palcu widać naskórek :wink: ). Ponieważ to moje pierwsze nowe auto, mam nadzieję, że jestem przewrażliwiony.
Czy to może być efektem docierania nowego silnika (jeżdżę spokojnie, ale niestety głównie w cyklu miejskim). Miałem w planach wcześniejszą niż rekomendowana wymianę oleju, ale zastanawiam się czy robić to już teraz, czy poczekać jeszcze aż olej bardziej się przepracuje (nie wiem czy okres układania silnika już się zakończył). Poradźcie proszę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andysprzy 1000 km olej był idealnie przezroczysty, teraz ściemniałIt doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
Komentarz