Mogę rozprowadzić naklejki w kujawsko-pomorskim, ale w miastach i okolicach: Nowe, Warlubie, Grudziądz, Świecie oraz w pomorskim: miasta: Skórcz, Gniew i Pelplin. Sprawdźcie czy jest ktoś w powyższym regionie i czekam na info.
Prawidłowy stan oleju
Zwiń
X
-
Zawsze jak jest cieply silnik olej zostaje w silniku i nie splywa do mich. Tak więc jest dobrze Jak masz cieply silnik tzn ze masz stan oleju pomiedzy min a max a jak zimny to masz max. Pamietaj zeby nie przekroczyc stanu max czyli tego gdzie jest czerwona strzalka.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Maksymalnie miałem kiedyś po wymianie oleju w serwisie (strzałka zielona) ale katalizator nie padł..... 0,5 cm powyżej i poniżej wygięć jest jeszcze delikatne oznaczenie tzw. stanu krytycznego i chyba to jest tak naprawdę max i min które szkodzą.....
Te delikatne linie na bagnecie zaznaczyłem na różowo.....Załączone plikiECO POWER ;-)
Komentarz
-
-
Ostatnio znajomemu w passacie 1,9 tdi sprawdzałem stan oleju.
Wyjmuje bagnet a on jest suchy. :shock:
Gościu dolał litre oleju i bagnet dalej suchy. :shock: :shock:
Dolał drugą litrę i dopiero olej pokazał się między kreskami. :shock: :shock: :shock:
Facet twiercził że dolewa olej jak mu mrugnie kontrolka ciśnienia oleju (dzieje się to u niego nieraz jak jedzie z przyczepą pod górkę).
:idea: Uświadomiłem mu że ta kontrolka nie jest od niskiego poziomu oleju tylko od jego braku.Octavia 00' 1,9 TDI SLX
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szpalOstatnio znajomemu w passacie 1,9 tdi sprawdzałem stan oleju.
Wyjmuje bagnet a on jest suchy. :shock:
Gościu dolał litre oleju i bagnet dalej suchy. :shock: :shock:
Dolał drugą litrę i dopiero olej pokazał się między kreskami. :shock: :shock: :shock:
Facet twiercził że dolewa olej jak mu mrugnie kontrolka ciśnienia oleju (dzieje się to u niego nieraz jak jedzie z przyczepą pod górkę).
:idea: Uświadomiłem mu że ta kontrolka nie jest od niskiego poziomu oleju tylko od jego braku.
Podstawowa rzecz przy kupnie auta ( pomijam zakup od handlarza :roll: - ja bym nie kupił), to zrobienie dyskretnego "wywiadu środowiskowego" ze sprzedąjacym w kwestii "obycia ogólnotechnicznego" :szeroki_usmiech .Wtedy ma sie jako taką pewnosć że auto było prawidłowo eksploatowane.
I druga rzecz mi się nasuwa...człowiek chucha , dmucha i pieści auto.... a i tak, a to turbawka się posypie , a to dwumas klęknie , pompki poza dopuszczalną korekcją ,a tu taki jeździ , tłucze , gniecie na zimnym , targa przyczepę pod górę bez oleju w silniku a maszynownia śmiga aż miło i nic sie nie dzieje.... :roll:
Przekaż znajomemu że trafił chyba na specjalną edycję TDI DP dla wojska - Turbodieselmotoren Direkt eInspritzung Diesel Pancerwagen
Komentarz
-
Komentarz