Zakup Skody w salonie w Niemczech

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gregor71m
    Classic
    • 2009
    • 7

Zamieszczone przez brudnyhary
    spoty klubowe zostają preniesone na poniedziałek
    Czyli rozumiem, że następny spot 20.10? Bardzo bym chciał powrócić do dawnej, świeckiej tradycji.
  • soltys
    Classic
    S_OCP Member
    • 2007
    • 29

witam

czy ktoś się orientuje czy jeśli kupię skodzinkę i sąsiadów zza Odry to czy naprawy gwarancyjne w okresie gwarancji oczywiście można robić w Polsce ?

Nie wiem jeszcze na ile to prawda jadę to sprawdzić osobiści, ale kumpel kupił ostatnio VW w Polsce i pojechał za miedzę a tam w salonie okazało się że to co kupił u nas tam jest w tej samej cenie i z lepszym wyposażeniem.

Pytanko więc czy to prawda - może ktoś już zbadał temat.
    I jeszcze jak sprawa z assistance na terenie Polski - też obejmuje .

Pozdrawiam
    OCTAVIA I 61000 km

Komentarz

• kjedi
      Rider
      S_OCP Member
      • 2008
      • 282

witaj,
      gwarancja przechodzi na Polskę! Co do ceny-jak kupisz nowego (nowy w rozumieniu przepisów to samochód do 6 miechów i 6 tys. km) to dolicz sobie do ceny VAT.
      Pozdr

Komentarz

• milleniusz
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2008
        • 186

Zamieszczone przez soltys
        Nie wiem jeszcze na ile to prawda jadę to sprawdzić osobiści, ale kumpel kupił ostatnio VW w Polsce i pojechał za miedzę a tam w salonie okazało się że to co kupił u nas tam jest w tej samej cenie i z lepszym wyposażeniem.
        To prawda jest, ale moim zdaniem, żeby się naprawdę opłacała cała ta logistyka i kłopot, to trzeba by kupować auto za dużo ponad 100 tys. Albo auto, które ma arcydziwaczną politykę cenową (patrz Audi) i jest u nas na dzień dobry 25% droższe. Taki sympatyczny bonus dla niezbyt zamożnego kraju.

Skody są raczej u nas tanie. Sprawdź na jakiejś stronie brokerów aut, może ktoś podrzuci adres. Gwarancja powinna być uznawana.

Komentarz

• kjedi
          Rider
          S_OCP Member
          • 2008
          • 282

Mileniusz- gwarancja JEST uznawana. Sam z takiego wariantu skorzystałem.
          Pozdr

Komentarz

• milleniusz
            Ambiente
            S_OCP Member
            • 2008
            • 186

Zamieszczone przez kjedi
            Mileniusz- gwarancja JEST uznawana. Sam z takiego wariantu skorzystałem.
            Wiem, ale piszę "powinna", bo słyszałem, że czasem się trzeba wykłócić.

Poza tym przy nowym aucie dochodzą takie rzeczy jak assistance Skody - to chyba nie jest transferowalne, no i ubezpieczenie za 2 tysiące. Trzeba to dobrze policzyć, bo wynikowo można wyjść z podobną ceną, a przy tym trochę trzeba się nagimnastykować.

Ja tak jak pisałem - Skody bym za granicą nie kupował, ale np. w Audi różnica jest kolosalna.

Pozdro.

Komentarz

• KLOCek
              Rider
              S_OCP Member
              • 2005
              • 411

Czy przy sprowadzeniu auta nowego możemy odebrać ten niemiecki Vat ?

Komentarz

• djczas
                RS
                • 2005
                • 9612

KLOCek, kupujesz wtedy auto dostajesz fakturę netto a vat płacisz w polsce 22% takie info kiedyś dostałem jesli kupujesz na firme

Komentarz

• soltys
                  Classic
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 29

i 60 % nie więcej niż 6000 do odliczenia
                  w niemczech jest 19% wiec 3 % roznicy a u nas jeszcze akcyza chyba z 3,1% wiec juz zadna roznica
                  OCTAVIA I 61000 km

Komentarz

• djczas
                    RS
                    • 2005
                    • 9612

soltys, dodaj 22% plus 3.1% a wyjdzie 25% w przypadku zakupu na firmę

Komentarz

• soltys
                      Classic
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 29

tak właśnie i dlatego do firmy nie kazałem brać nic z zamiedzy, lepiej prywatnie można sie dogadać co do wartości na fakturze (ale bez przesady auto za 24.000 a na kwocie 1 euro)

niedalko ma salon skody w Niemczech podjadę i sam ocenię czy faktycznie to wyposażenie jest lepsze

bo generalnie to oto mi chodziło
                      co do kosztów to jak ktoś chce brać ayto w leasing to jeszcze doliczają ok 500 zł za zrobienie kontraktu.
                      OCTAVIA I 61000 km

Komentarz

• djczas
                        RS
                        • 2005
                        • 9612

soltys, dolicz jeszcze opłatę recyklingową

Komentarz

Pracuję...