do rezerwy 700 w trasie mieszanej
Ile km robicie na jednym baku?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez Jabar1975pewnie jeszcze Kaspijskie :diabelski_usmiech
Zamieszczone przez Maicroftcieq, Jakbym byl bardzo cierpliwy to sadze, ze spod domu na Hel i spowrotem bym objechal, a ze nie jestem to w drodze powrotnej gdzies kolo Czestochowy musze zatankowac. Tak wiec tez mi starcza nad morze :diabelski_usmiech
Kiedyś AGR-em kombi zrobiłem Lublin->Władysławowo->Lublin, ponad 1100km na jednym baku i nie musiałem być specjalnie cierpliwy. Bardzo fajny egzemplarz, podejrzewam że miał spory gift
Komentarz
-
-
a ja dzisiaj czaslem 70 mil na lotnisku od full do prawie zera - rekord pobitynasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
wlalem 56litrow a zbiornik ma 60 (teoria bo przy 56 juz przerywa)
tylko musialem wpisac razem z cywilnym tankowaniem bo mi ten monitor mowi ze sie chyba pomylilem i nie chce liczyc
zreszta wczesniej bylo 18,09 a teraz jest 18,24 tylko zaokraglanasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Mi pol miasto pol trasa, po zatankowaniu z odpwowietrznikiem udalo sie przejechac 700km, ale bez tam zbytnio zadnego oszczedzania, ale tez bez maxa w podlodze, ot tak normalnie ale dynamiczniej,Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5
Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy
Komentarz
-
-
średnio około 800km z czego ciągle trasa mieszana rekordowo to nawet nie pamiętam mam gdzieś zdjęcie z 1050km (jak dobrze pamiętam - napewno było ponad 1000) i to bez kontrolki rezerwy.
co do jazdy na komputerowym 0 to wyglada to dosc ciekawie bo niektuzy potrafili ponad 60km przejechac (pomimo ze wskazywalo ze przejada 0 ) nawet w TG (akurat Audi A8 chyba 3.0TDI) oraz w motorvizji (chyba to samo auto) robili pare km przy komputerowym 0
TG odcinek 4x04 z 30 maja 2004O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
OT
...nie przesadzajcie z tym syfem z dna baku, z jakiegos powodu montuje sie filtr paliwa. Ja czesto wyjezdzam moj bak prawie na zero( zeby nie tankowac w niemczech) i jeszcze nigdy nie mialem problemu zeby sie filtr przytkal (zmieniam go zawsze przed zima, co ok.40kkm), lub mialbym spadki mocy.
Jaki sens maja zbiorniki o pojemnosci 60l jezeli pomimo iz bym potrzebowal jeszcze przejechac 200km to robie przymusowy stop w trasie i tankuje niepotrzebnie (drozsze)
paliwo, dlatego w instrukcji jest podana poj. zbiornika paliwa 55l zeby ludzie nie przesadzali, ale tankowanie po zapaleniu rezerwy (ok. 10l + odpowietrzenie w baku) uznaje za wysoko przesadzone (pozostaly zasieg jeszcze 200km !!).
Komentarz
-
-
O1 1,9 tdi, 110KM
Jestem świeżo po lekturze instrukcji, i jak byk stoi, ze bak ma 55l (większy jest w 4x4), rezerwa zapala się jak zostaje 7 litrów. (z tą rezerwą to nieźle się zdziwiłem jak przycisnałem na jednym odcinku- i nagle słysze jakiś pisk, myślałem ze coś w aucie dupnęło, ato tylko ezerwa :lol: )
Jeszcze nie udało mi się wyjeździć całego baku (od paru dni mam auto), ale pierwsze obserwacje są zachęcające. Jazda mieszana, średnie spalanie wg wskazań komputera oscyluje w okolicach 5l. W trasie chwilowe często utrzymuje sie przez dłuższy czas na poziomie poniżej 4l -oczywiście jak jeżdżę jak emeryt. Jak przyciskam to nie patrzę, bo mogę stracić przyjemność z jazdy :szeroki_usmiech . Ostatnio w mieście średnie pokazał mi ponad 7 - to chyba dość dużo? Może to kwestia, tego ze musze dostosować technikę jazdy do klekota - wcześniej jeździłem benzyniakiem.
Jak jest z wiarygodnością pomiarów wyświetlanych przez komputer? Można uznac te dane za dokładne?
PozdrByła: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
To postaram się po następnym tankowaniu na max. obliczyć średnie. Choć to tez raczej nie jest miarodajne- dystrybutory to omylne urządzenia i czasem podają nie prawidłowe wskazania. Nie wiem nawet jaka jest granica błędu przy ich kalibracji....
sorki za OT.
PozdrByła: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
Ile da się przejechać na wskazaniu 0 km?
Pytanie trochę z innej beczki - skoro dojeżdżacie bak do końca, to proszę o info ile jeszcze da się przejechać po tym jak komp wskaże że jest już sucho (zasięg 0 km).
Dariuspolo pisze, że zrobił 70 km. Może ktoś jeszcze testował? :szeroki_usmiech
Producenci zawsze wbudowują w te wskaźniki jakiś margines błędu, więc chciałbym go poznać. Choć na obliczenie zasięgu wpływa mocno styl jazdy, więc różnie to z tym może być. No i rodzaj silnika, pewnie. :]
Komentarz
-
Komentarz