Tez cos kolo 70-100km przejechalem i potem 57l weszlo do baku, a sadze ze jeszcze cos by sie tez udalo
Ile km robicie na jednym baku?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Octavia 98 r. 19.TDI na baku średnio 1000 - 1100 km.
Trasa zróżnicowana miasto, poza miastem i autostrada też się kawałek trafi.Czyszczenie Tapicerki Samochodowej itp... Konkurencyjne ceny. Nowy sprzęt KARCHER
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=47439
Komentarz
-
-
W tamtym roku we wrześniu wykonane zdjęcieby pokazać niedowiarkom
Na zdjęciu 1056km przejechane komp pokazuje 180km jeszcze wskazówka nawet nie na rezerwie (ledwo co poniżej 1/4 baku) oczywiście na jedym baku to zrobione.
[img=http://img252.imageshack.us/img252/3347/img0287bu4.th.jpg]O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
W mieszanym z przewagą trasy udało mi się zrobić 886 km.
Ale trasa w wersji polskiej czyli korek (remont) i ciągle jakiś TIR do wyprzedzania.
W wakacje przetestuje może jakieś autostrady.
No oczywiście nie w Polsce bo tu ich nie ma
Myślę że jestem wstanie wykręcić 1100 km na baku.
Na razie 5.85 na 100km to najlepszy wynik.
Komentarz
-
-
U mnie srednia z ostatnich 3500 tys km to 5.7 w cyklu mieszanym..Wcale nie jezdze jak emeryt, przy 160-170 spalanie ok 7L(ciekawe jaka benzyna to potrafi)..
POdbniez mam b. niskie spalanie ze wzgledu na dluga skrzynie..kolega ma bore 110tdi seria i w trasie pali mu 1litr wiecej niz moja.. o 50 KM mocniejsza szkodzianka..On sam jechal moim autem na trasie 300km zeby nie bylo
Jezdzac spokojnie daje rade robic ponizej 5L w trasie..W zeszle wakacje do Jaroslawca 4.4L przy normalnej jezdzie--------------
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piernikThundi, no to ładny wynik :shock: , a gdzie tak jechałeś żeby uzyskać takie spalanie??
ps: to i tak wysoka średnia jadąc ze Ślęży (Przełęcz Tąpadła) do domu (Wrocław) nie żadko wychodzi 3,9 - 4,0 (3,7 raz na bielanach nas spotkało) Dodam że mieszkam na Kozanowie
ps: żeby nie było pytań jakim cudem takie wyniki: jestem uczuleniowcem i auto nie posiada klimatyzacji (a to zawsze kilka % paliwka mniej pali )O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krystiano91AGRek na baku robi średnio okolo 1000-1100 km
Raczej "z górą" tyle robi
Ja dwa razy zrobiłem ponad 1000 km, a kilka razy po 900 km zatankowałem raptem 45 pod korek. Nie na moje nerwy stała 100 w trasiebyła O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
Komentarz
-
-
trasa - 1060 km i jeszcze nie zapaliła sie rezerwa - ale po drodze ON był na Bliskiej po 4.63 (w Toruniu była po 4.79) wiec warto było zalać
miasto - póki co mam 590 km i nawet nie dotarłem do połowy zbiornika
[ Dodano: Wto 08 Lip, 08 19:10 ]
jazda w ramach przepisów + 10-20 km/h ponad :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
pociesze was - ustabilizowalo mi sie zuzycie paliwa i na baku (60l) robie 260 km. :diabelski_usmiechnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cool_toruntrasa - 1060 km i jeszcze nie zapaliła sie rezerwa - ale po drodze ON był na Bliskiej po 4.63 (w Toruniu była po 4.79) wiec warto było zalać
Mnie się udało zejść do 930km do zapalenia zapalenia rezerwyOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBcool_torun napisał/a:
trasa - 1060 km i jeszcze nie zapaliła sie rezerwa - ale po drodze ON był na Bliskiej po 4.63 (w Toruniu była po 4.79) wiec warto było zalać
Jak ty to robisz ? -Takie spalanie :shock:
Mnie się udało zejść do 930km do zapalenia zapalenia rezerwyZamieszczone przez cool_torunmiasto - póki co mam 590 km i nawet nie dotarłem do połowy
zbiornikaO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Może dlatego ponad 1000 bo leje po korek (jakies3-4 litry więcej niż do pierwszego odbicia).
Ale tak to staram sie korzystać ze wskazówek ECO-Driving-u.
Na trasie prędkość do 120 km/h ->przy wyprzedzaniu itp czasem trochę więcej :diabelski_usmiech , a trasa była robiona w niedziele jak nie ma tirów. W mieście spokojnie - prawie nigdy nie używa 5 (bo nie ma gdzie) - a żyłka sprintera ustała już dawno po kilku crash testach :wink:
[ Dodano: Sro 09 Lip, 08 16:13 ]
Póki co - po przejechaniu jakiś 2500 km, komputer sumarycznie pokazuje zużycie 4.8 l/100
Komentarz
-
-
Moja ostatnio na trasie 5000km przy predkosciach 120 km/h w Polsce,oraz 135 km/h
w Czechach,Austrii i Wloszech spalila 5.5 l/100 w/g komputera i realnie.
Jechalem caly czas z wlaczonym tempomatem.
Wychodzi wiec 1000km na zbiorniku.
pozdrawiamTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
Komentarz