Zamieszczone przez koleś
montaż tempomatu
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez przemek88Zamieszczone przez koleśZamieszczone przez przemek88Witam
znacie kogoś z okolicy Tychów (Katowic) u kogo można zamontować tempomat?
Jeśli ktoś jeszcze jest chętny to proszę dzwonić lub pisać PW.
Mój numer 510 150 407Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koleśZamieszczone przez przemek88Zamieszczone przez koleśZamieszczone przez przemek88Witam
znacie kogoś z okolicy Tychów (Katowic) u kogo można zamontować tempomat?
Jeśli ktoś jeszcze jest chętny to proszę dzwonić lub pisać PW.
Mój numer 510 150 407
Komentarz
-
-
U mnie tempomat też już załozony - polecam Kolegę koleś. Robota dokładna, fachowa, jak widać Kolega przerobił dokładnie temat i wie, co robi.
U mnie w samochodzie był problem z nietypowym układem kabli w wiązce - benzyniaki widać mają inną wiązkę niż TDI - ale wszystko zostało prawidłowo podłączone i działa jak należy.
U mojego kolegi, który ma Fabię 1.4 TDI tempomat już także śmiga
Z tempomatem inna jazda, szczególnie po trasie. Spalanie mniejsze o jakieś 0,5 - 0,6 L w moim przypadku (1.6 BFQ LPG)
tomPozdrawiam tom_tom
Komentarz
-
-
Panowie, ma ktoś zdjęcie pinów którymi należy zakończyć wiązkę ? lub chociaż jak o to pytać w aso...Sprzedam zawieszenie z pakietu na bezdroża click ---> LINK
Komentarz
-
-
Podłączenie tempomatu w okolicac Warszawy, Pruszkowa
Czy jest na forum osoba, która podjęłaby się podłączyć i uruchomić tempomat w Octavi 1 BFQ 1,6 Tour z 2005r?
Jeśli tak to proszę podać swoją cenę na PW.
Moge zamontować manetkę na kierownicy, wyprowadzic kable, ale podłaczenie do komputera to inna sprawa.
Z gory dziękuje i zapraszam do współpracy.
Siwasz
2. Kable od wtyczki do gniazda mają ok 1m, Ja przedłużałem 2krotnie. i są cieniutkie chyba 0,5mm2
Kod 11463 można aktywować kablem OBDII od VectryB .U mnie przyjął polecenie chociaż na VagComie na kodzie 066 nie pokazuje żadnych danych.
Pozdrawiam wszystkich odważnych domorosłych mechaników/samouków
Fajna stronka ze zdjęciami montażu jest na stronach RUS,'
Polecam - jest wiele zdjęć.
Pozdrawiam wszystkich zaangażowanych
Komentarz
-
-
Czy montował ktoś ostatnio tempomat w ASO? Chodzi mi o w miarę aktualne ceny takiej usługi.
Dodatkowo czy opłaca sie dołożyć sam tempomat czy może od razu wymienić kierownicę na tą z multifunkcją (obecnie mam zwykłą)?
Jeżeli dobrze kojarzę to trzeba by było również doliczyć wymianę jakiegoś modułu w układzie kierowniczym żeby tempomat i kierownica działała.
Komentarz
-
-
nikt tempomatów w ASO nie robi, bo są barany i jeszcze coś ci zwalą
coś ty się tak uparł na to ASO?!
poszukaj na forum, było! moduł elektroniki kierowncy do wymiany + manetka
1 godzina roboty + 5 minut kodowania->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolnikt tempomatów w ASO nie robi, bo są barany i jeszcze coś ci zwalą
coś ty się tak uparł na to ASO?!
poszukaj na forum, było! moduł elektroniki kierowncy do wymiany + manetka
1 godzina roboty + 5 minut kodowania
Niedawno kupiłem skodę i nie mam sprawdzonego serwisu w Poznaniu który pomógłby mi stunningować autko (we wstępnych planach mam tempomat, wymianę kierownicy na opcję z multifunkcją oraz montaż Maxi-dota).
Ja za bardzo nie znam się na mechanice - sam więc tego nie zrobie. Jeżeli ktoś zna bądź sam korzystał z jakiegoś serwisu to będę wdzięczny za polecenie.
Komentarz
-
-
Kolego jestem świeżo po montażu tempomatu. Skoda jest moim drugim samochodem, a tempomat pierwszą rzeczą (nie licząc regulacji zamka klapy) jaką kiedykolwiek sam zrobiłem przy samochodzie. Nie ukrywam, że wyszedł problem z kodowaniem, ale kolega krzynol który wypowiedział się powyżej, poradził z tym sobie w krótką chwilę. Moja rada, przygotuj sobie dobre opisy i narzędzia. Sprawdź czy moduł pod kierownicą obsłuży tempomat, zakup ze 3 browary, znajdź ciepłe pomieszczenie jeśli nie masz garażu i do dzieła. Całość wraz z wymianą mudułu pod kierownicą (i z tym naprawdę było najwięcej problemów) trwała ok 1h 50min robiona przez zupełnego laika lubiącego piwko. Jak założysz tempomat to z kodowaniem jak nie podołasz to na pewno ktoś ci pomoże. Z zaoszczędzonych pieniędzy kup czteropak i podeślij mi za motywację ; dodatkowo będziesz miał rzecz bezcenną, samodzielnie dobrze zrobioną robotę przy swoim samochodzie. Do dzieła kolego nie daj się wydoić przez ASO za wymianę manetki.
Komentarz
-
-
Nie wiem koledzy skąd wy te czasy montażu bierzecie, mi wczoraj kolega montował w O1 tempomat, a nie był to jego pierwszy montaż i wiązka na dodatek nie licząc pina do bezpieczników była oryginalna i trwało to masakrycznie długo z 3,5 h... A laicy to robią w 1,5 h - poprostu zamknąć serwisy...
Komentarz
-
-
sajmonwww, w O1 trzeab się troszkę napierdzelić przy montażu - także 3,5 h to nie jest zły czas
w O2 jest dużo szybciej, bo tylko modulik i manetkę się wymienia->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sajmonwwwNie wiem koledzy skąd wy te czasy montażu bierzecie, mi wczoraj kolega montował w O1 tempomat, a nie był to jego pierwszy montaż i wiązka na dodatek nie licząc pina do bezpieczników była oryginalna i trwało to masakrycznie długo z 3,5 h... A laicy to robią w 1,5 h - poprostu zamknąć serwisy...Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej111Zamieszczone przez sajmonwwwNie wiem koledzy skąd wy te czasy montażu bierzecie, mi wczoraj kolega montował w O1 tempomat, a nie był to jego pierwszy montaż i wiązka na dodatek nie licząc pina do bezpieczników była oryginalna i trwało to masakrycznie długo z 3,5 h... A laicy to robią w 1,5 h - poprostu zamknąć serwisy...
Każdy koncern ma inną politykę...
Komentarz
-
-
ejsik, najbliżej masz do Łodzi
info w podpisie->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Po przeczytaniu całego watku dostałem już małego mętliku. Proszę o poradę jaki kupić tempomat do Octavia Ambiente FL z 2009 roku. Czy wystrczy sama nowa manetka tak jak ta http://allegro.pl/oryginal-tempomat-...05078556.html?
I jeszcze jedno tego nie znalazłem w zadnym watku jak wogóle zabrac się do tej wymiany? Moze ktos ma jakiś manual? Od czego zaczćc - zdjąć kierownice czy jak? bo nie mam zupełnie pomysłu
Komentarz
-
Komentarz