Podziekowali My :wink:
montaż tempomatu
Zwiń
X
-
montaż tempomatu
Witam!
Zakupiłem tempomat ale mam problem żeby go zamontować tzn. nie wiem gdzie( pytałem w paru miejscach nikt nie chciał się podjąć). Może ktoś poleci jakiegoś eletryka który zrobi to porządnie( ASO raczej odpada ze względu na to że chciałbym żeby było porządnie oraz ze względu na cenę pewnie przewyższającą cenę tempomatu). Najlepiej w W-wie lub okolice NDMaz.
PozdrawiamPerfect Service by DobryGrześWawa
Octavia 1,9 BXE 105 KM
Uniden PC68XL+SIRIO AS-100
-
-
Moge powiedziec tylko tyle jest opisane w kilku watkach na forum jak to zrobic samemu, ale jak zaczalem dokladnie to analizowac to stwierdzilem ze to nie dla mnie zostawilem auto u znajomego mechanika i zrobil mi to za 100. Mysle ze potem zalowal ze tylko tyle powiedzial, bo naprawde troche zabawy z tym jest. W sumie caly dzien roboty. Nie wiem ile zaplaciles za sama manetke i czy ma wszystkie wyprowadzenia jak nalezy, ja dalem 150 za manetke. Jak chcesz to napisz na PW dam Ci namiar na ten warsztat tylko ze to jest w Piotrkowie Tryb. to moze byc dla Ciebie za daleko ( za duze koszty dojazdu).Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...
Komentarz
-
-
No włśnie nie mam miejsca warunków itp. ale znalazłem atrakcyjną ofertę w ASO w Wesołej za 124 lub 127 zł dokładnie nie pamiętam( Dziwna sprawa bo dzwoniłem parę godzin wcześniej i było około 200 zł więc miło zdziwiony umówiłem się) Zapisałem na wszelki wypadek nazwisko gościa z którym rozmawiałem i który podał mi taką cenę.Perfect Service by DobryGrześWawa
Octavia 1,9 BXE 105 KM
Uniden PC68XL+SIRIO AS-100
Komentarz
-
-
Mizerd, no to gratuluję, tylko pamiętaj, że z ASO różnie bywa. Ja przy wymianie manetki od kierunkowskaza (normalnej) - bo mi kierunek tykał - dowiedziałem się przez telefon, że to ma kosztować około 150 zeta. Jak pojechałem to dali mi do podpisania, że szacunkowy koszt naprawy to 200. Nie miałem doświadczenia, uznałem to za mało ważne i podpisałem. Męczyli się ponad godzinę, w końcu przyszedł mechanik i powiedział, że to faktycznie manetka i że trzeba wymienić ("to jeszcze nie wymieniliście?") i że to będzie kosztować 230. Uśmiałem się ale nie byłem w sosie, żeby się kłócić. Po kolejnej godzinie poproszono mnie do kasy, gdzie zażyczyli sobie 270... i ten pan naprawdę nie wiedział, jak mi ktoś mógł wcześniej niższą cenę podać.
Można to było oczywiście inaczej rozegrać, a że się dałem to w niemałym stopniu moja wina, ale ewidentnie w ASO niską cenę rzucają czasami tylko po to, żeby kogoś ściągnąć na miejsce, a potem to już głupio mu się będzie wycofać.
Niemniej jednak życzę powodzenia, podziel się wrażeniami po świętach.
Komentarz
-
-
Były już o tym topici, ale nieważne :roll:
Ja montowałem swój w ASO na Modlińskiej i zapłaciłem chyba 170pln ale musieli ponoć przerabiać wiązke bo mój komputer był za słaby ponoć... Tempomat działa
Wiem też że Dzida robił w Alejach Jerozolismkich i tam poszło gładko i szybko i zapłacił chyba 100 więc zadzwońcie sobie może tam i się zorinetujcie. Generalnie nie znalazłem fachowca w Warszawie poza ASO który by to zrobił więc chyba zostaje tylko ASO. Możecie spróbować też uderzyć do Grzesia (dobrygrześwawa) może on coś poradzi
PowodzonkaBouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez speedyu mnie 100 montaz i aktywacjaBouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez busmen_bvgco trzeba kupić do Octavii I 1,9 TDI AHF, żeby zamontować tempomat? Sam przełącznik,, czy jeszcze jakieś wiązki itp.?Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TymonHejka
A ten tempomat, współgra z licznikiem bez maxi dotu :?:
Pozdrawiam
[ Dodano: Sro 10 Wrz, 08 11:37 ]
marcind, kupujac manetke jako czesc nie ma zadnych kabli tylko gniazdo na wiazke, czyli zeby to podlaczyc trzeba kupic zestaw z wiazka lub miec magika ktory taka dorobi, podlaczy, i zakoduje, przynajmniej w przypadku Octavii, bno niektore modele golfow mialy fabrycznie poprowadzone te przewody.
Komentarz
-
Komentarz