Zamieszczone przez arci9
5 litrów Pb95 w DIESEL'u
Zwiń
X
-
5 litrów Pb95 w DIESEL'u
Skoda25Tagi: Brak
-
-
5 litrów Pb95 w DIESEL'u
Witam, miałem dziś niemiłą niespodziankę. Chyba to jakieś przesilenie wiosenne. Do mojej Octavi 1.9 TDI (110 km) wlałem przypadkowo 5 litrów PB95; zaraz potem wlałem do pełna ON czyli w baku jest około 40(45) litrów ON i 5 litrów PB95. Trochę sie przestraszyłem. Silnik odpalił normalnie i dodam że zrobiłem nim już 90 km - żadnych uchybień w pracy silnika nie widze. Odpala - pracuje prawidłowo. Nie wiem czy coś robić czy w/g przeczytanych przeze mnie opisów z tego forum nie bardzo sie przejmować. Octavia jest z roku 2002 i zaznaczę że nie wiem jaki posiada silnik (czy pompowtryskiwacze czy coś innego - nie znam się na tym) Bardzo proszę o radę...
-
-
dla spokojnosci mozna juz teraz dolac do pelna ON - nic mu nie bedzie - a jak przyjda mrozy -30 to odpali od kopanasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
wymienic filterk paliwa i dolewac ON :wink:Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez phrixwymienic filterk paliwa i dolewac ON
w warunkach srogiej zimy dolewki w granicach 10% zbiornika sa stosowane i nie szkodza silnikowi.nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975Zamieszczone przez phrixwymienic filterk paliwa i dolewac ON
Silnik diesla 1.9 TDI nie jest przeznaczony do spalania benzinki, charakterystka obu paliw jest odmienna i nie moga byc tutaj stosowane razem. Zgadza sie dolewki od 8-10 % mozna bylo stosowac w starszych klekotach w celu wyeliminowania parafiny i lepszego startu. Obecnie w okresie zimowym na stacjach dodawane sa dodatki aby temu zapobiec.
Ja bym wymienil filterek :lol:Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftkiedy to jakosc ON szczegolnie zima w PL pozostawiala duzo do zyczenia
dżizasssss, sorry ops: :Psaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Nie rozumiem po co wymieniac filter? Benzyna jest bardziej lotna i predzej zniknie z filtra niz resztki ropy - tak wiec nie ma powodu aby inwestowac.Zamieszczone przez szkodazima wtedy była akurat jak najbardziej OKnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975Nie rozumiem po co wymieniac filter? Benzyna jest bardziej lotna i predzej zniknie z filtra niz resztki ropy - tak wiec nie ma powodu aby inwestowac.Zamieszczone przez szkodazima wtedy była akurat jak najbardziej OKSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
Komentarz