"Mały" problem z autkiem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szachu
    Rider
    • 2009
    • 639
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

"Mały" problem z autkiem

wojtisek1, a od kiedy to są dwie ramki ?
    Może masz od fabi albo innego łatajstwa
  • skonio
    Classic
    • 2008
    • 5

"Mały" problem z autkiem

Witam,mam skode octavie z silnikiem 1,9tdi i od pewniego czasu mam problem, mianowicie, gdzy jade samochodem i jest dobrze rozgrzany nagle mi gaśnie. Po przekreceniu kluczyka silnik zaskakuje bez problemu. Auto było w serwisie na komputerze i niewykazało żadnych usterek,a problem pozostał Czy ktoś miał taki problem i wie jak go rozwiązać :?: Z góry dzięki za odpowiedz

Komentarz

• marekzu
      L&K
      • 2007
      • 1412
      • Superb II combi (3V5)

gasnie tylko jak rozgrzany czy losowo?? moze przewod do zaworu na pompie szaleje??

Komentarz

• szpal
        Drive
        • 2005
        • 88

Sprawdź przekaźnik silnika. Bodajże ma oznaczenie 109 i jest w panelu przekaźników po prawej stronie nad tym podwójnym przekaźnikiem. Chodzi o dokładne sprawdzenie czy ten przekaźnik nie ma "zimnego lutu".
        Ja coś podobnego miałem. Jedziesz sobie a tu nagle gaśnie, po około 5 min. odpala bezproblemowo, i potem chwile spokój, nie było reguły kiedy zgaśnie. Vag nie pokazywał błędów.
        Jak otworzyłem ten przekaźnik to zauważyłem wokół jednej z przylutowanych nóżek kołową ryskę. Lutownicą poprawiłem wszystkie luty i od tego czasu spokój z gaśnięciem auta.
        Widocznie jak się przekaźnik rozgrzał to pojawiała się przerwa, jak ostygł to był styk.
        Octavia 00' 1,9 TDI SLX

Komentarz

• skonio
          Classic
          • 2008
          • 5

Zamieszczone przez marekzu
          gasnie tylko jak rozgrzany czy losowo?? moze przewod do zaworu na pompie szaleje??
          Gaśnie jak jest tylko rozgrzany

Komentarz

Pracuję...