Zamieszczone przez greszczyn
[O1] pykajacy elektrozawor filtra pochlaniacza par paliwa
Zwiń
X
-
[O1] pykajacy elektrozawor filtra pochlaniacza par paliwa
witajcie, posiadam O1 + LPg sekwencja. Zauwazylem ze na bezynie jak i na gazie pyka elektrozawor ktory jest zamocowany z na filtrze ze lewej strony blotnika jak otworzymy klape. Do tego pochlaniacza idzie kostka laczaca z lektrozaworem. Nie wiem co moze byc przyczyna. Czasem jednak przestaje.(Bardzo mnie to denerwuje bo jednak troche slychac te pykanie). Silnik pracuej rowno i jest ok. Moze ktos sie spotkal z takimi objawami. dzieki i pozdrawiam
-
-
http://www.upfoto.pl/show/1759.jpg czy chodzi Ci o to ? jeżeli tak to już pytałem kiedyś o pykanie tego elementu i zostało to wyjaśnione w następujący sposób:
"silniczek krokowy otwiera doplyw powietrze zza przepustnicy i nastepuje oczyszczenie ze zgromadzonych oparow, ma prawo co jakis czas cykac, jesli cyka bardzo czesto i glosno moze to oznaczac ze filt jest juz malo wydajny i czesto musi sie oczyszczac.
nie ma to specjalnego wplywu na sprawnosc auta... jak pisalem to jest w celach ekologicznych"
tak więc nie przejąłem się tym i jak pykało tak pyka :P
Komentarz
-
-
u mnie też cały czas pyka. jak wyłącze radio i dmuchawe to w środku również słychać. Wymiana filtra powinna spowodować koniec pykania ( wcześniej nie pykało)
Zamieszczone przez speedePo czym pozac ze jest zuzyty?
Zamieszczone przez Janinhonie ma to specjalnego wplywu na sprawnosc auta...
Komentarz
-
-
a czy ten filtr sie wymienia? Obudowa jakby nierozbieralna. Ile to moze kosztowac. U pnie pyka dosc szybko i czesto. Chodzi o to ze silniczek pracuje cichutko a takie pykanie to psuje cale zadowolenie z pracy silnika. Pozatym jak odlacze ta kostke cos sie stanie? Ile kosztuje taki filtr (wklad0 ? , moze to jednak ta membrana siedzi.
Komentarz
-
-
U mnie jest to samo! Pykanie/cykanie słychać praktycznie cały czas, i z zewnątrz auta i w środku ( bez radia i dmuchawy). Z tego co przekopałem forum to chyba niewiele da się z tym zrobić, ktoś już pisał, że wymiana nic nie zmienia. Zaobserwowałem natomiast, że jak jest troszkę cieplej na zewnątrz to na chwilę potrafi się uspokoić a jak jest zimno (<0st.) to już cyka cały czas. Ktoś natomiast pisał coś o wygłuszeniu tego cholerstwa matami, nie mogę jednak znaleźć po raz drugi tego posta. Czy to rzeczywiście może dać jakiś efekt ?
Komentarz
-
-
zgadza sie. Nie jest to ciagle ale masz racje uzaleznione jest od temperatury, bo czasem przestaje. Co mozna zrobic wiecej, moze sie ktos z Was konsultowal z ta sprawa w serwisie? Czy jesli odlacze ta kostke to nie bede musial pozniej jechac na kompa? Zreszto to tylko ekologia i jakies tam oparay, ale popatrzylem na plan elektryczny i komputer zbiera dane od tego lelektrowlacznika membanowego.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez speedea czy ten filtr sie wymienia?ja jak narazie nie wymieniam chyba, że pojawię się gdzieś blisko serwisu to spytam co oni sądzą o tym ( znając życie będą chcieli kase wyciągnąć )
Komentarz
-
Komentarz