Witam.
To mój pierwszy sam.1.9 TDI AGR .10-letni przeb.200 tkm.Po przejechaniu ok.7km(czy to dużo czy mało ?) temp.90st.wentylator się nie załancza,może przy 100st.nie wiem.Górny przewód chłodnicy ciepły nie gorący zaś dolny zimny.Proszę o pomoc.Z góry dziękuję.
No to w czym problem?? Temp 90'C jest prawidlowa. Jest zimno wiec 7km jest norma. Wentylator przeciez nie zalaczy sie przy 90, a dopiero przy 95-97'C. Gorny jest cieply bo idzie od silnika, a dolnym idzie schlodzona woda, wiec nie powinien byc cieply.
Wskaźnik temperatury w autach grupy VW jest tak wyskalowany, że w zakresie temperatury silnika 80-102 'C wskazówka stoi zawsze na 90, by się niepotrzebnie kierowca nie stresował
Wskaźnik temperatury w autach grupy VW jest tak wyskalowany, że w zakresie temperatury silnika 80-102 'C wskazówka stoi zawsze na 90, by się niepotrzebnie kierowca nie stresował
A ja już myślalem że czujnik temperatury mi się zepsuł, bo czy to lato czy zima zawsze 90' C. :lol:i nigdy nie temp nie przekroczyła tej granicy.
Komentarz