[O1] Jaki olej do rs??
Zwiń
X
-
[O1] Jaki olej do rs??
Witam. Kupilem niedawno rske i przydaloby sie juz wymienic olej.Przebieg to 130 tys km , 2002r.Gosciu od ktorego kupowalem autko powiedzial ze uzywal Castrola 15W/40. On mowil ze to polsyntetyk. Ale wydaje mi sie ze to mineralny olej. Z tego co sie dowiedzialem powinienem uzywac do tego silnika z tym przebiegiem polsyntetyku. I teraz to juz sam nie weim co wlac. Moze ktos wie jaki olej zastosowac??
[ Dodano: Sob 29 Mar, 08 09:32 ]
no to jak z tym olejem??
-
-
Jesli dostales razem z autem ksiazke serwisowa i instrukcje uzytkowania to poczytaj? W bagazniku pod dywanikiem masz nalepke jakie interwaly wymiany oleju u Ciebie wystepuja, jesli poprzedni wlasciciel tego nie zmienial. Od tego rowniez zalezy jaki typ oleju zastosujesz. Tu czytaj1: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=olej&start=15 Tu czytaj2: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
-
Ksiazki nie ma. Tylko to co sprzedajacy mi powiedzial ze lal castrola 15w/40 gtx.. Skoro piszecie ze syntetyk to czy mozna teraz zmienic na syntetyk.?? czy taka zmiana nie bedzie miala wplywu na silniki czy turbine?? czy moze jak juz byl lany mineral to zostac przy tym oleju.?? Kiedy ten spot i gdzie??
Komentarz
-
-
nie wiem jakie mam ubytki bo dopiero kupilem auto. sprzedajacy mowil ze trzeba by juz niedlugo wymienic olej..na bagnecie jest przed minimum z tego co widzialem..nawet bym powiedzial ze miedzy min a max..nie wiem czy bede na spocie..bo mam anglika i troche nim teraz malo jezdze..czekam na przekladke ktora beda mial robiona 28 kwietnia..
Komentarz
-
-
Zalej 5W40 i obserwuj bagnet
Sorry za OT
Można rejestrować przekładki jeszcze ??www.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
A Ja w swojej 1.8t ARX zalalem 0w40 Castrola Edge czy cos w tym stylu, i troszke mi ubywa tak GDZIES ZE 200ML oleju miedzy przegladami. Tak ma byc?czy taka norma jest wporzo, czy powinienem sie martwic ?Jak myslicie panowie zalac tym samym czy jakis inny polecacie .Dziękuję za pomoc i pozdrawiam cale OCPMOja czeszka
Komentarz
-
-
Kolega który pracował w warsztacie w Angli powiedział mi, że na wyspach zalewa się wszystko minerałami i to takimi śmierdzącymi na 10 metrów! Tam nigdzie nie kupisz syntetyka, chyba że na specjalne zamówienie.
Propozycja jest taka: wypłucz porządnie silnik Motul'em Engine Clean i zalej olej 5W50, po 500km zmień filtr oleju na drugi i powinno być ok! :idea:
Komentarz
-
Komentarz