z tego co pamiętam to koles był z Imielina... więc jest taka możliwość, ale ja jednak obstawiam Asie
[O1] VAG -problem z podlczeniem
Zwiń
X
-
Mam taki sam problem jak zawsze podłączam kumpla Audi do swojego face'a, ze wszystkim się łączy oprócz silnika.
Wystarczy że włączę wszystkie odbiorniki elektryczne (klima, nawiewy, długie światła, ogrzewanie szyby, itp.) i wtedy dopiero udaje się połączyć z silnikiem ale też nie zawsze za pierwszym razem .
Spróbuj wszystko powłączać a jak się nie uda to jeszcze spróbuj na uruchomionym silniku z powłączanymi odbiornikami.
PozdrawiamRozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
-
oki dzieki bede probowac. a tak pozatym chce kupic wlasny interfejs Co polecicie?
znalzlem cos na necie:
czy jesli kupie obd2 i bede probowac sie polaczyc mam szanse ze wykasuje check engine?
Zapalilo sie podczas tankowania gazu ( po uruchomieniu silnika). Jezdze tak dalej nic sie nie dzieje ale wkurza mnie ta kontrolka. Nie wyskakiwala nigdy wczesniej. Tankowalem na Petrochemi plock, moze to jest wina gazu.
Odnosnie tego kabelka czy ten z allego jest ok?
Dzieki trzeba sobie pomagac.
Komentarz
-
-
Jest ok
Check bardzo możliwe od słabego gazuwww.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
mysle ze powinno moze koles ma zla wtyczke, przeciez auto bylo serwisowane i podlaczane pod kompa i diagnoza lpg. instalka holenderska chodzi dobrze, ale swieci mi sie check engine po ostatnim tankowaniu gazu. Auto mam kilka dni wiec nie wiem co w nim piszczy. Ale tak jak pisze kolega wyzej "trzeba powlaczac wszystkie urzadzenia ale na odpalonym silniku czy tylko po przekreciu kluczyka i wtedy podpiac wtczyke?" Jutro sprobuje.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftmroko, Mialem to samo i kabelek zwrocilem, bo niestety, ale cos takiego mnie nie zadowalalo.Rozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
-
a wiec tak, dzis jechalem kilka km i wiece co zgasla mi kontrolka Check engine , dziwne nie wiem czemu sie zapalila jak zgasla to sie ciesze, moze to wina gazu bo tankowalem 2 dni temu w petrochemi plock. Moze byc od tego? Poza tym nadal chce kupic ten kabelek, czy moze testowales na silniku 1,6 BFQ (lpg)? A jaki model kupiles u viakena?
Komentarz
-
-
Ja mam dokładnie ten: http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=74
KKL na COM-a.
PozdrawiamRozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
-
oki fajnie zobacze co maja i racej zamowie. Mam jeszcze takie pytanko, bo czasem dosc czesto nawet nie moge zapalic za pierwszym razem z rana jak silnik jest calkowicie zimny, tzn, zakrece i nie chce. za drugim odrazu pali. Nie bardzo wiem ale czy to moze byc spowodowane niska temperatura i sidzi jakis czujnik? Pozatym silniczek chodzi ladnie. Tyle wiem ze przewody zaplnowe sa jeszcze oryginal a swiece byly wymieniane. Przebieg 150 tys. To nie jest to uciazliwe ale uwazam ze powinien palic na zimo odrazu. Dzieki za pomoc u uwagi odnosnie VAG .
Komentarz
-
Komentarz