dziwny gwizd silnika.......

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arturos
    Drive
    • 2007
    • 75

Zamieszczone przez chevidan
    nie mogę sobie poradzić z tą etką.

ściągnołem z rapida,rozpakowałem rarem i dupa.
    utorzyły się foldery z etką ISO i inne ale niczygo nie mogę uruchomić.
    jest tam ten programik o niemieckiej nazwie ale nie da się go zainstalować.
    instrukcja po odpaleniu ma jakieś porąbane-nieczytelne czcionki.
    ściągnołem daemon tools i też nie potrafię go obsługiwać.jeżeli mógł by ktoś krok po kroku opisać co robić z tymi plikami bo już mam nerwa i zaraz etka pójdzie do kosza ,a jak pisałem instrukcja jest nie do odczytania.
    Instrukcja jest bardzo dobra. Jeśli nie znasz deamon'a to nagraj sobie ten obraz iso na płytkę np korzystająć z Nero a wtedy możesz zapomnieć o deamonie. On umożliwia tylko podłączenie obrazu płyty w formacie iso jako wirtualny napęd. Reszta powinna być już prosta.
  • W1Michał
    Rider
    • 2006
    • 351

mianowicie od jakiegoś czasu zuważyłem pewne zjawisko - silnik pracuje jakby miał turbine ! (1,6 BFQ) na wolnych obrotach słychać od strony kierowcy cichy gwizd który jest zalezny od obrotów silnika (jak delikatnie dodam gazu to gwizd sie troche nasila) generalnie słychać mniej wiecej jakby turbine, przebieg 70000 km, wydaje mi sie że wszystko ok bo auto jeździ jak wcześniej, z góry dzieki za info
    http://www.elcal.pl/

Komentarz

• Artur73
      Drive
      • 2007
      • 82

Tez slyszę taki cichy gwizd spod maski, nie wiem co to jest, przebieg 5400 km. Chyba TTTM.

Komentarz

• W1Michał
        Rider
        • 2006
        • 351

hmm tylko że wcześniej tego zjawiska nie było pojawiło sie nie dawno, zachodze w glowe czy to normalne czy nie, mechanik znajomy powiedział że niektóre silniki jak sie dobrze dotrą to mają taki świst i jest to pozytywne, sam nie wiem......
        http://www.elcal.pl/

Komentarz

• hubert78
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1576

W1Michał,
          Otwórz maskę i spróbuj zlokalizować dokładniej skąd mniej więcej dochodzi świst

Komentarz

• drops
            Drive
            • 2007
            • 53

U mnie pewien świst występuje pomiędzy 3,5 a 4 tys obrotów (tak mniej więcej). Z tym, że ja podejrzewam układ wydechowy... Coś ala stare polonezy z dziurawymi tłumikami czy czyms...

Komentarz

• M@rcin123
              Drive
              • 2008
              • 81

Witam!
              Mnie sie wydaje ze to moze byc łożysko na alternatorze albo łożyska napinacza mialem to samo w astrze i mialem to na napinaczu i wlasnie byl dzwiek oby turbinka a teraz w mojej octavii cos podobnego mam ale jak narazie prawie tego nie slychac...

Komentarz

• radekn
                Classic
                • 2007
                • 19

Wczoraj wymieniłem olej i odrobinkę wsłuchałem się w pracę silnika. Przy przyśpieszaniu rzeczywiście delikatnie gwiżdże jakby była turbinka. Zakładając, że nie jest to jakaś awaria a tylko TTTM to nie powiem, brzmi całkiem całkiem..........

No chyba, że Skoda się pomyliła i zamiast TOURA mam TURBO :wink:

Komentarz

Pracuję...