gruto, Na pocieszenie, miesiąc temu mojemu bratu do O2 Combi wpadła betonowa płytka chodnikowa przez tylną szybę. :evil: Efekt: stłuczona szyba tylna (w całym samochodzie szkiełka), połamana roleta bagażnika, ponadto brak laptopa :evil: ale płytkę zostawił :!:
Skoda Octavia RS
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez vanhouseMa ktoś na forum Octavie RS II 2.0 265KMA6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Ta ktora jest na allegro bo pewnie o ta chodzi nie jest seria
Wydaje mi sie ze jest tam zrobiony program i ew. cos z wydechem porobione, bo przy tych modyfikacjach ta moc jest osiagalna bez problemow. A pali jak to mowia od tego jak seria do tego ile sie wleje :szeroki_usmiech Do oszczedzania to nie jest na pewno auto.
Komentarz
-
-
jeżeli to ta z allegro to wystarczy przeczytać i wierzyć na słowo lub nie
MAM DO SPRZEDANIA SUPER SKODĘ RS.JESTEM PIERWSZYM WŁAŚCICIELEM I AUTO ZAKUPIŁEM OD DEALERA JAKO TZW.DEMO. STAŁ PONAD PÓŁ ROKU W SALONIE.AUTO JEST JESZCZE NA GWARANCJI FABRYCZNEJ Z NOWYMI OPONAMI UNIROYALE 235/40/17 RTT-2 SPORT.POPRZEDNIO JEŻDZIŁEM NA PIRELLI P9000 TE AKTUALNE SĄ O NIEBO LEPSZE I CICHSZE. AUTO MA ZAMONTOWANEGO CHIPA ORYGINALNIE ZLECONE PRZEZ SKODĘ POLSKA DLA FIRMY ECUSOFT. NA HAMOWNI WYSZŁO 264 KM I MOMENT AŻ 385 nm. SAMOCHÓD ROZPĘDZA SIĘ PONIŻEJ 6-SEKUND. JEST TO SAMOCHÓD STRIKTE SPORTOWY ALE TAKŻE NADAJE SIĘ DO RODZINNEJ JAZDY. SPALA OKOŁO 9,5 LITRA W MIEŚCIE A NA TRASIE 5,9-6,5 LITRA PRZY NORMALNEJ JEŻDZIE. JESLI KTOŚ CHCE POSZALEĆ TO OKOŁO 12-15 W MIEŚCIE A NA TRASIE OKOŁO 9-12 LITRÓW .PRZY PRĘDKOŚCI NA AUTOBANIE 260 km/g SPALIŁ 16,2 LITRA NA ODCINKU 165 KILOMERTÓW. STAN TECHNICHNY I WIZUALNY SUPER. ZNANY JESTEM Z PEDANTYCZNOŚCI I NAWET CHODNICZKI OBSZYŁEM GRUBĄ SKÓRĄ. Z PRZYCZYN RODZINNYCH JESTEM ZMUSZONY SPRZEDAĆ AUTO. ZAPRASZAM DO OSOBITEGO OBEJRZENIA I PRZEJAŻDZKI.....Była 1.9 TDI AHF Elegance
190KM/395Nm
Jest A6C6 3.0TDI V6 Tiptronic
277KM/561Nm
Perfect Service by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Casperjeżeli to ta z allegro to wystarczy przeczytać i wierzyć na słowo lub nie
MAM DO SPRZEDANIA SUPER SKODĘ RS.JESTEM PIERWSZYM WŁAŚCICIELEM I AUTO ZAKUPIŁEM OD DEALERA JAKO TZW.DEMO. STAŁ PONAD PÓŁ ROKU W SALONIE.AUTO JEST JESZCZE NA GWARANCJI FABRYCZNEJ Z NOWYMI OPONAMI UNIROYALE 235/40/17 RTT-2 SPORT.POPRZEDNIO JEŻDZIŁEM NA PIRELLI P9000 TE AKTUALNE SĄ O NIEBO LEPSZE I CICHSZE. AUTO MA ZAMONTOWANEGO CHIPA ORYGINALNIE ZLECONE PRZEZ SKODĘ POLSKA DLA FIRMY ECUSOFT. NA HAMOWNI WYSZŁO 264 KM I MOMENT AŻ 385 nm. SAMOCHÓD ROZPĘDZA SIĘ PONIŻEJ 6-SEKUND. JEST TO SAMOCHÓD STRIKTE SPORTOWY ALE TAKŻE NADAJE SIĘ DO RODZINNEJ JAZDY. SPALA OKOŁO 9,5 LITRA W MIEŚCIE A NA TRASIE 5,9-6,5 LITRA PRZY NORMALNEJ JEŻDZIE. JESLI KTOŚ CHCE POSZALEĆ TO OKOŁO 12-15 W MIEŚCIE A NA TRASIE OKOŁO 9-12 LITRÓW .PRZY PRĘDKOŚCI NA AUTOBANIE 260 km/g SPALIŁ 16,2 LITRA NA ODCINKU 165 KILOMERTÓW. STAN TECHNICHNY I WIZUALNY SUPER. ZNANY JESTEM Z PEDANTYCZNOŚCI I NAWET CHODNICZKI OBSZYŁEM GRUBĄ SKÓRĄ. Z PRZYCZYN RODZINNYCH JESTEM ZMUSZONY SPRZEDAĆ AUTO. ZAPRASZAM DO OSOBITEGO OBEJRZENIA I PRZEJAŻDZKI.....
Komentarz
-
-
Jesli widzialem wykres z dwoch inercji w tym jedna w/w zawyza moc i moment to nie jestem w stanie uwierzyc w takie bajery. Druga z hamowni wyniki ma bardzo podobne do Mahy, z tym, ze przebiegi krzywych momentu i mocy sa troche inaczej rozlozone. Druga sprawa, czy to auto bylo u A.Ch. czy nie :twisted: Bo bardzo mozliwe ze to taki gotowiec wgrany przez ASO i tyle. Trzeba przyznac, ze jakis progres w modyfikacjach ta firma ma i potrafi sie wkrecic jako tuner SAP, mimo ze innym to sie nie udalo. :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Hanz2kMaicroft, czy to znaczy, że Ecusoft będzie oferowany bez utraty gwarancji SAP?Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Hanz2k
Bardziej podoba mi się to:
"AUTO MA ZAMONTOWANEGO CHIPA ORYGINALNIE ZLECONE PRZEZ SKODĘ POLSKA DLA FIRMY ECUSOFT."
Od kiedy Skoda Polska sprzedaje tzw. chipa? Ktoś widział w cenniku?
Maicroft, wydaje mi sie ze ECUSOFT ma siedzibe w B-Bialej i jest lub byłajakos powiazana z niemieckim MTM... bynajmniej dużo o Ecusofcie słyszalem i to pochlebniegachul
czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum
Komentarz
-
-
Ziomal, Wrzucic Ci wykres dlubnietego tego samego silnika w Leonie. Zrobiony wydech + program = wynik jak tu, uwieczniony na Maha :twisted: Da sie :diabelski_usmiech
A wrzuce co mi tam :lol:
Zamieszczone przez Patryk CompSportSamochod to Seat Leon FR z silnikiem BWA czyli 2,0TFSI 200ps
Moc zostala uzyskana po:
1.Uklad wydechowy MG Motorsport
2.Program CompSport
Dodam od siebie, ze jak ktos wsadzi duzy IC z nowego S3 to ponoc ma przybyc jeszcze mocy :diabelski_usmiech
Hanz2k, Ja nie wiem jak to z nimi jest, ale dilerzy oferuja wlasnie taka usluge na swoich oficjalnych stronach i te auta dlubie Ecusoft.
Siedziba jest w BB na ulicy Cmentarnej :lol: To jest byly oddzial MTM. W tej chwili po MTMie tam sluch zaginal
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftSiedziba jest w BB na ulicy Cmentarnej To jest byly oddzial MTM. W tej chwili po MTMie tam sluch zaginal.gachul
czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZiomal, Wrzucic Ci wykres dlubnietego tego samego silnika w Leonie. Zrobiony wydech + program = wynik jak tu, uwieczniony na MahaByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
SPALA OKOŁO 9,5 LITRA W MIEŚCIE A NA TRASIE 5,9-6,5 LITRA PRZY NORMALNEJ JEŻDZIE. JESLI KTOŚ CHCE POSZALEĆ TO OKOŁO 12-15 W MIEŚCIE A NA TRASIE OKOŁO 9-12 LITRÓW .
Z tego co czytałem to samym softem wkręca się na 245 KM. O te dodatkowe 20 KM to już trzeba trochę powalczyć i wymienić trochę.
Sam silnik ma b. duży potencjał do kręcenia, jednak kręcone są one głównie w GTI i S3. Te w skodzie mają jednak trochę wytanionych elementów. W ogóle ponoć bez turbiny i wtrysków od S3 nie ma co się brać za to. A najlepiej wymienić wiecej złomu:
żeby dojść do tego:
tutaj bardzo dużo na temat modów tego silnika
O to golf V GTI, o ktorym kiedys juz pisałem. http://kocar.pl/pl/aktualnosci/golf_5_20tfsi_dsg_by_kocar
Wydaje mi się, że kol z allegro jeśli samym softem robił, to ma realnie coś pod te 240.
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez gachulnie chce sie tu niepotrzebnie wymądrzać ale wydaje mi sie ze w 2006 roku normalnie w salonie mozna było zamowic auto z chipem , dopiero pozniej z tej usługi skoda sie wycofała...
Komentarz
-
Zamieszczone przez _tm_Faktycznie w Auto-Wimarze leżały kiedyś ulotki dotyczące chiptuningu
Zamieszczone przez _tm_Nie wiem czy nie oznaczało to, że naprawy gwarancyjne związane z silnikiem można było robić tylko tam gdzie się kupiło samochód z chipem, bo inne ASO mogły odmówić naprawy ze względu na modyfikację.Szer.koszenia-53 cm,Silnik-5,0 b/s,System rozruchu - ręczny,Kosz na trawę-75 l,płócienny z twardą pokrywą,Funkcja mieląca-standard,Deflektor-standard,Koła-8",Wysokość koszenia-35-95 mm,Waga-42 kg..a statkiem z USA płyną już nowe chromy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSS3 rzeczywiscie ma troche bardziej zaawansowany osprzet, ale ma za to seryjnie 265PS.nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
Komentarz