Skoda Octavia RS

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szurekburek
    Classic
    • 2009
    • 5

Skoda Octavia RS

gruto, Na pocieszenie, miesiąc temu mojemu bratu do O2 Combi wpadła betonowa płytka chodnikowa przez tylną szybę. :evil: Efekt: stłuczona szyba tylna (w całym samochodzie szkiełka), połamana roleta bagażnika, ponadto brak laptopa :evil: ale płytkę zostawił :!:
  • vanhouse
    Classic
    • 2007
    • 4

Skoda Octavia RS

Witam,

Ma ktoś na forum Octavie RS II 2.0 265KM

Wie ktoś ile to pali na setkę? I jakie osiągi?

Komentarz

• splawik
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1292

Zamieszczone przez vanhouse
      Ma ktoś na forum Octavie RS II 2.0 265KM
      RS w serii ma 200KM, więc ciężko zgadnąć ile na 100 pali akurat ten co podałeś.
      A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
      AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
      O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
      -------------------------------------------------
      Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Ta ktora jest na allegro bo pewnie o ta chodzi nie jest seria

Wydaje mi sie ze jest tam zrobiony program i ew. cos z wydechem porobione, bo przy tych modyfikacjach ta moc jest osiagalna bez problemow. A pali jak to mowia od tego jak seria do tego ile sie wleje :szeroki_usmiech Do oszczedzania to nie jest na pewno auto.
        Spritmonitor.de

Komentarz

• vanhouse
          Classic
          • 2007
          • 4

A to nie wiedziałem że seria ma 200 kucyków

Komentarz

• Casper
            Rider
            S_OCP Member
            • 2008
            • 649
            • Audi

jeżeli to ta z allegro to wystarczy przeczytać i wierzyć na słowo lub nie

MAM DO SPRZEDANIA SUPER SKODĘ RS.JESTEM PIERWSZYM WŁAŚCICIELEM I AUTO ZAKUPIŁEM OD DEALERA JAKO TZW.DEMO. STAŁ PONAD PÓŁ ROKU W SALONIE.AUTO JEST JESZCZE NA GWARANCJI FABRYCZNEJ Z NOWYMI OPONAMI UNIROYALE 235/40/17 RTT-2 SPORT.POPRZEDNIO JEŻDZIŁEM NA PIRELLI P9000 TE AKTUALNE SĄ O NIEBO LEPSZE I CICHSZE. AUTO MA ZAMONTOWANEGO CHIPA ORYGINALNIE ZLECONE PRZEZ SKODĘ POLSKA DLA FIRMY ECUSOFT. NA HAMOWNI WYSZŁO 264 KM I MOMENT AŻ 385 nm. SAMOCHÓD ROZPĘDZA SIĘ PONIŻEJ 6-SEKUND. JEST TO SAMOCHÓD STRIKTE SPORTOWY ALE TAKŻE NADAJE SIĘ DO RODZINNEJ JAZDY. SPALA OKOŁO 9,5 LITRA W MIEŚCIE A NA TRASIE 5,9-6,5 LITRA PRZY NORMALNEJ JEŻDZIE. JESLI KTOŚ CHCE POSZALEĆ TO OKOŁO 12-15 W MIEŚCIE A NA TRASIE OKOŁO 9-12 LITRÓW .PRZY PRĘDKOŚCI NA AUTOBANIE 260 km/g SPALIŁ 16,2 LITRA NA ODCINKU 165 KILOMERTÓW. STAN TECHNICHNY I WIZUALNY SUPER. ZNANY JESTEM Z PEDANTYCZNOŚCI I NAWET CHODNICZKI OBSZYŁEM GRUBĄ SKÓRĄ. Z PRZYCZYN RODZINNYCH JESTEM ZMUSZONY SPRZEDAĆ AUTO. ZAPRASZAM DO OSOBITEGO OBEJRZENIA I PRZEJAŻDZKI.....
            Była 1.9 TDI AHF Elegance
            190KM/395Nm

Jest A6C6 3.0TDI V6 Tiptronic
            277KM/561Nm

Perfect Service by DGW

Komentarz

• Ćwiarteczka
              Rider
              S_OCP Member
              • 2006
              • 605

Zamieszczone przez Casper
              jeżeli to ta z allegro to wystarczy przeczytać i wierzyć na słowo lub nie

MAM DO SPRZEDANIA SUPER SKODĘ RS.JESTEM PIERWSZYM WŁAŚCICIELEM I AUTO ZAKUPIŁEM OD DEALERA JAKO TZW.DEMO. STAŁ PONAD PÓŁ ROKU W SALONIE.AUTO JEST JESZCZE NA GWARANCJI FABRYCZNEJ Z NOWYMI OPONAMI UNIROYALE 235/40/17 RTT-2 SPORT.POPRZEDNIO JEŻDZIŁEM NA PIRELLI P9000 TE AKTUALNE SĄ O NIEBO LEPSZE I CICHSZE. AUTO MA ZAMONTOWANEGO CHIPA ORYGINALNIE ZLECONE PRZEZ SKODĘ POLSKA DLA FIRMY ECUSOFT. NA HAMOWNI WYSZŁO 264 KM I MOMENT AŻ 385 nm. SAMOCHÓD ROZPĘDZA SIĘ PONIŻEJ 6-SEKUND. JEST TO SAMOCHÓD STRIKTE SPORTOWY ALE TAKŻE NADAJE SIĘ DO RODZINNEJ JAZDY. SPALA OKOŁO 9,5 LITRA W MIEŚCIE A NA TRASIE 5,9-6,5 LITRA PRZY NORMALNEJ JEŻDZIE. JESLI KTOŚ CHCE POSZALEĆ TO OKOŁO 12-15 W MIEŚCIE A NA TRASIE OKOŁO 9-12 LITRÓW .PRZY PRĘDKOŚCI NA AUTOBANIE 260 km/g SPALIŁ 16,2 LITRA NA ODCINKU 165 KILOMERTÓW. STAN TECHNICHNY I WIZUALNY SUPER. ZNANY JESTEM Z PEDANTYCZNOŚCI I NAWET CHODNICZKI OBSZYŁEM GRUBĄ SKÓRĄ. Z PRZYCZYN RODZINNYCH JESTEM ZMUSZONY SPRZEDAĆ AUTO. ZAPRASZAM DO OSOBITEGO OBEJRZENIA I PRZEJAŻDZKI.....
              A tu link - http://www.allegro.pl/item359437881_...rs_265_km.html
              Superb 2 FL Combi 2,0 TDI CFBG

PerfectService by DGW

Komentarz

• Purchawa
                Admin
                S_OCP Member
                • 2004
                • 8007

Zamieszczone przez Casper
                . NA HAMOWNI WYSZŁO 264 KM I MOMENT AŻ 385 nm.
                Chcialbym zobaczyc wykres... :roll:
                "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Hanz2k
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 522

Bardziej podoba mi się to:
                  "AUTO MA ZAMONTOWANEGO CHIPA ORYGINALNIE ZLECONE PRZEZ SKODĘ POLSKA DLA FIRMY ECUSOFT."

Od kiedy Skoda Polska sprzedaje tzw. chipa? Ktoś widział w cenniku?
                  Hanz2k
                  1,8 T by MT
                  :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

Jesli widzialem wykres z dwoch inercji w tym jedna w/w zawyza moc i moment to nie jestem w stanie uwierzyc w takie bajery. Druga z hamowni wyniki ma bardzo podobne do Mahy, z tym, ze przebiegi krzywych momentu i mocy sa troche inaczej rozlozone. Druga sprawa, czy to auto bylo u A.Ch. czy nie :twisted: Bo bardzo mozliwe ze to taki gotowiec wgrany przez ASO i tyle. Trzeba przyznac, ze jakis progres w modyfikacjach ta firma ma i potrafi sie wkrecic jako tuner SAP, mimo ze innym to sie nie udalo. :roll:
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• Hanz2k
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 522

Maicroft, czy to znaczy, że Ecusoft będzie oferowany bez utraty gwarancji SAP?
                      Hanz2k
                      1,8 T by MT
                      :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• stysiek
                        Rider
                        • 2007
                        • 537

a cena też jakaś niska...

Komentarz

• Ziomal
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 5841
                          • Octavia I (1U2)
                          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Hanz2k
                          Maicroft, czy to znaczy, że Ecusoft będzie oferowany bez utraty gwarancji SAP?
                          Jak samym programem tyle podciągneli to ja podziękuję za takie moce :diabelski_usmiech
                          Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• MiKruS
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 7976

Zamieszczone przez stysiek
                            a cena też jakaś niska...
                            69.000 za dwuletnią RSkę TFSI 5d to raczej nie jest nisko.
                            TDI 205PS

Komentarz

• gachul
                              Elegance
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 852

Zamieszczone przez Hanz2k

Bardziej podoba mi się to:
                              "AUTO MA ZAMONTOWANEGO CHIPA ORYGINALNIE ZLECONE PRZEZ SKODĘ POLSKA DLA FIRMY ECUSOFT."

Od kiedy Skoda Polska sprzedaje tzw. chipa? Ktoś widział w cenniku?
                              nie chce sie tu niepotrzebnie wymądrzać ale wydaje mi sie ze w 2006 roku normalnie w salonie mozna było zamowic auto z chipem , dopiero pozniej z tej usługi skoda sie wycofała...

Maicroft, wydaje mi sie ze ECUSOFT ma siedzibe w B-Bialej i jest lub byłajakos powiazana z niemieckim MTM... bynajmniej dużo o Ecusofcie słyszalem i to pochlebnie
                              gachul

czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

Ziomal, Wrzucic Ci wykres dlubnietego tego samego silnika w Leonie. Zrobiony wydech + program = wynik jak tu, uwieczniony na Maha :twisted: Da sie :diabelski_usmiech

A wrzuce co mi tam :lol:

Zamieszczone przez Patryk CompSport
                                Samochod to Seat Leon FR z silnikiem BWA czyli 2,0TFSI 200ps
                                Moc zostala uzyskana po:
                                1.Uklad wydechowy MG Motorsport
                                2.Program CompSport

Dodam od siebie, ze jak ktos wsadzi duzy IC z nowego S3 to ponoc ma przybyc jeszcze mocy :diabelski_usmiech

Hanz2k, Ja nie wiem jak to z nimi jest, ale dilerzy oferuja wlasnie taka usluge na swoich oficjalnych stronach i te auta dlubie Ecusoft.

Siedziba jest w BB na ulicy Cmentarnej :lol: To jest byly oddzial MTM. W tej chwili po MTMie tam sluch zaginal
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• gachul
                                  Elegance
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 852

Zamieszczone przez Maicroft
                                  Siedziba jest w BB na ulicy Cmentarnej To jest byly oddzial MTM. W tej chwili po MTMie tam sluch zaginal.
                                  Podobno MTM zabrało im licencje bo mili robic tylko grupe Vag a robili wsio co mialo turbo :lol:
                                  gachul

czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum

Komentarz

• Maicroft
                                    Moderator
                                    S_OCP MemberModeratorr
                                    • 2004
                                    • 25757
                                    • Audi

No i robia dalej. Zle to rozegrali, ale ostatecznie chyba wyszlo im na dobre. Znam goscia, ktory tam pracowal i nie wspomina milo tamtej pracy. Softy tez nie pisze sam szef, tylko ktos inny :diabelski_usmiech
                                    Spritmonitor.de

Komentarz

• Ziomal
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 5841
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                                      Ziomal, Wrzucic Ci wykres dlubnietego tego samego silnika w Leonie. Zrobiony wydech + program = wynik jak tu, uwieczniony na Maha
                                      To i z AGR zrobisz 200km tylko nie samym softem. Jeżeli ktoś mi pisze że moc podniesiona jest z 200 do 260 to skąd ja mogę wiedzieć że np są inne wtryski czy wydech :szeroki_usmiech
                                      Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• miecz
                                        Ambiente
                                        • 2006
                                        • 234

SPALA OKOŁO 9,5 LITRA W MIEŚCIE A NA TRASIE 5,9-6,5 LITRA PRZY NORMALNEJ JEŻDZIE. JESLI KTOŚ CHCE POSZALEĆ TO OKOŁO 12-15 W MIEŚCIE A NA TRASIE OKOŁO 9-12 LITRÓW .
                                        Jezu jaka masakra. Jak tym samochodem można 5,9 -6,5 litra w trasie wydusić. Trzeba by chyba 80 km/h pół polski przejechać. Ale RS-ką? Smutek straszny

Z tego co czytałem to samym softem wkręca się na 245 KM. O te dodatkowe 20 KM to już trzeba trochę powalczyć i wymienić trochę.

Sam silnik ma b. duży potencjał do kręcenia, jednak kręcone są one głównie w GTI i S3. Te w skodzie mają jednak trochę wytanionych elementów. W ogóle ponoć bez turbiny i wtrysków od S3 nie ma co się brać za to. A najlepiej wymienić wiecej złomu:

żeby dojść do tego:

tutaj bardzo dużo na temat modów tego silnika
                                        O to golf V GTI, o ktorym kiedys juz pisałem. http://kocar.pl/pl/aktualnosci/golf_5_20tfsi_dsg_by_kocar

Wydaje mi się, że kol z allegro jeśli samym softem robił, to ma realnie coś pod te 240.

Komentarz

• _tm_
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 2333
                                          • Superb III (3V3)
                                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                          • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez gachul
                                          nie chce sie tu niepotrzebnie wymądrzać ale wydaje mi sie ze w 2006 roku normalnie w salonie mozna było zamowic auto z chipem , dopiero pozniej z tej usługi skoda sie wycofała...
                                          Faktycznie w Auto-Wimarze leżały kiedyś ulotki dotyczące chiptuningu, ale to chyba była indywidualna akcja dealera, a nie całej Skody. Nie wiem czy nie oznaczało to, że naprawy gwarancyjne związane z silnikiem można było robić tylko tam gdzie się kupiło samochód z chipem, bo inne ASO mogły odmówić naprawy ze względu na modyfikację.
                                          S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                          Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                          -------------------------------------------------------------------------
                                          O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                          O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                          O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• MiKruS
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 7976

Zamieszczone przez miecz
                                            Sam silnik ma b. duży potencjał do kręcenia, jednak kręcone są one głównie w GTI i S3. Te w skodzie mają jednak trochę wytanionych elementów.
                                            RS i GTI mają to samo.
                                            S3 rzeczywiscie ma troche bardziej zaawansowany osprzet, ale ma za to seryjnie 265PS.
                                            TDI 205PS

Komentarz

• Maicroft
                                              Moderator
                                              S_OCP MemberModeratorr
                                              • 2004
                                              • 25757
                                              • Audi

Dlatego wlasnie wklada sie IC z S3, wyglad seryjny, brak rzezby pod maska, a parametry duzo lepsze.
                                              Spritmonitor.de

Komentarz

• Rybeusz
                                                Drive
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 62

Zamieszczone przez _tm_
                                                Faktycznie w Auto-Wimarze leżały kiedyś ulotki dotyczące chiptuningu
                                                Kiedys też widzialem, zdaje się, że dealer przejmował po prostu na siebie gwarancje producenta. Podobnie jest z tego co wiem w innych punktach dealerskich w kraju.

Zamieszczone przez _tm_
                                                Nie wiem czy nie oznaczało to, że naprawy gwarancyjne związane z silnikiem można było robić tylko tam gdzie się kupiło samochód z chipem, bo inne ASO mogły odmówić naprawy ze względu na modyfikację.
                                                Teoretycznie tak pewnie to właśnie ma dzialać, ale podejrzewam że - jak w każdej innej branży - zawsze można to załatwić bez mieszania klienta, tzn. na linii dealer - dealer (chyba że właściciele konkurencyjnych punktów się nie bardzo lubią, nie zamierzają wspierać wzajemnie i kryć sobie nawzajem tyłek :wink: )
                                                Szer.koszenia-53 cm,Silnik-5,0 b/s,System rozruchu - ręczny,Kosz na trawę-75 l,płócienny z twardą pokrywą,Funkcja mieląca-standard,Deflektor-standard,Koła-8",Wysokość koszenia-35-95 mm,Waga-42 kg..a statkiem z USA płyną już nowe chromy

Komentarz

• Jabar1975
                                                  RS
                                                  • 2006
                                                  • 3331

Zamieszczone przez MiKruS
                                                  S3 rzeczywiscie ma troche bardziej zaawansowany osprzet, ale ma za to seryjnie 265PS.
                                                  i po pewnych modyfikacjach (znikomych w porownaniu do mojego auta) robi wiatrak z seryjnego STI i EVO IX
                                                  nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

Pracuję...