Przerobka bebny na tarcze z tylu, prozba o pomoc???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • octavianII
    Classic
    • 2009
    • 30

Paul, DOBI, , niedawno było ...
  • plaster7
    Classic
    • 2007
    • 12

witam, tak jak w temacie chcial bym przerobic hamulce tylnie bebnowe na tarcze, wiem, ze temat byl juz walkowany no i z tego co wyczytalem to najlepiej wymienic cala tylnia belke no i mam pytanie bo znalazlem aukcje ale czy warto kupic ta belke za te pieniadze??

a moze znacie kogos lub jakis warsztat czy cos w tym rodzaju gdzie mogl bym nabyc taka belke za przyzwoita cene i w dobrym stanie???

i tak przy okazji chcial bym sie poradzic jakie tarcze najlepiej zalozyc na przod standard (mam na mysli gladkie wentylowane 280mm,ktorej firmy najlepiej?? co sadzicie o DELPHI, BREMBO,ATE lub EBC) mowie odrazu, ze nie szukam do jazdy sportowej tyko do jazdy codziennej?? nie mam ABS-u
    octavia 1.9TDI (90KM), 1997r.

z gory dzieki za pomoc i pozdrawiam

Komentarz

• DGW
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 2330

tak warto kupić tą belkę (jeśli jest prosta i łożyska oraz tarcze dobre)
      jeśli masz octavie z 97r to zmień u siebie w podpisie oznaczenie silnika na AGR
      NFPNorth-West
      2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
      WARSZTAT www.dsize.pl
      ->
      CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
      spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• Misiekoctavia
        Elegance
        • 2005
        • 891

dobrygrzeswawa, no ale przekladac osprzet z tarczowej na belke bebnowa tez sie da prawda :?:

Komentarz

• DGW
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 2330

Zamieszczone przez Misiekoctavia
          dobrygrzeswawa, no ale przekladac osprzet z tarczowej na belke bebnowa tez sie da prawda :?:
          tak, da się tylko nie zawsze łożyska chcą zejść z trzpienia piasty i rozsypuje się wianek wtedy koszta znacząco rosną
          NFPNorth-West
          WARSZTAT www.dsize.pl
          ->

Komentarz

• Misiekoctavia
            Elegance
            • 2005
            • 891

No a ja mam 195kkm i w tylna belke jeszcze nikt przez caly jej zywot niezagladal wiec moze byc problem. :roll:

EOT

Komentarz

• Czader
              Ambiente
              • 2005
              • 145

Ja tez przekladalem belke i nie zmienialem calej tylko przelozylem cale tylne nie wiem jak to okreslic zespoly piasta,lozysko,itd - nie trzeba bylo ruszac lozyska ... Tak bylo najlepiej bo nie mialem 100 % pewnosci ze ta nowa belka nie jest krzywa ...
              Czader

OCTA COMBI 2003 ALH

Komentarz

• DGW
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 2330

Zamieszczone przez Czader
                Ja tez przekladalem belke i nie zmienialem calej tylko przelozylem cale tylne nie wiem jak to okreslic zespoly piasta,lozysko,itd - nie trzeba bylo ruszac lozyska ... Tak bylo najlepiej bo nie mialem 100 % pewnosci ze ta nowa belka nie jest krzywa ...
                Miałeś to szczęście, że piasto-łożysko zeszło Ci z czpienia piasty bez problemu, u mnie niestety rozsypał się wianek
                NFPNorth-West
                WARSZTAT www.dsize.pl
                ->

Komentarz

• Czarny
                  Classic
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 39

Lepiej sie gościa dobrze dopytaj czy to na zdjeciu to real foto. Ja też niedawno wymieniałem belke i wolałem obejżeć ja przed zakupem miałem to szczeście że było blisko, a ten gośc buja sie z tą belka juz 3 miechy i w dodatku wysyła szroty poczytaj jego komentarze bo zapłacisz za transport albo wywalisz kase na paliwo a na miejscu będzie ZONK :!:

Zamieszczone przez plaster7
                  temat byl juz walkowany no i z tego co wyczytalem to najlepiej wymienic cala tylnia belke
                  Wymień cała belke zostaw tylko stare łapy wtedy nie bedziesz musiał robić zbierzności, warto też jak już ja masz wymienić elementy metalowo gumowe zanim ja zapniesz :wink:

Komentarz

• DGW
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 2330

Zamieszczone przez Czarny
                    Wymień cała belke zostaw tylko stare łapy wtedy nie bedziesz musiał robić zbierzności, warto też jak już ja masz wymienić elementy metalowo gumowe zanim ja zapniesz :wink:
                    z tą zbieżnością to troszkę nie tak. Wystarczy, że minimalnie inaczej będą wprasowane tuleje met-gum i już trzeba korygować. Po każdym grzebaniu przy zawieszeniu nie zaszkodzi gdzieś podjechać i sprawdzić geometrię.
                    Tuleje proponuje montować pełne tzn. środek cały zalany gumą
                    NFPNorth-West
                    WARSZTAT www.dsize.pl
                    ->

Komentarz

Pracuję...