Paul, DOBI, , niedawno było ...
Przerobka bebny na tarcze z tylu, prozba o pomoc???
Zwiń
X
-
Przerobka bebny na tarcze z tylu, prozba o pomoc???
witam, tak jak w temacie chcial bym przerobic hamulce tylnie bebnowe na tarcze, wiem, ze temat byl juz walkowany no i z tego co wyczytalem to najlepiej wymienic cala tylnia belke no i mam pytanie bo znalazlem aukcje ale czy warto kupic ta belke za te pieniadze??
a moze znacie kogos lub jakis warsztat czy cos w tym rodzaju gdzie mogl bym nabyc taka belke za przyzwoita cene i w dobrym stanie???
i tak przy okazji chcial bym sie poradzic jakie tarcze najlepiej zalozyc na przod standard (mam na mysli gladkie wentylowane 280mm,ktorej firmy najlepiej?? co sadzicie o DELPHI, BREMBO,ATE lub EBC) mowie odrazu, ze nie szukam do jazdy sportowej tyko do jazdy codziennej?? nie mam ABS-u
octavia 1.9TDI (90KM), 1997r.
z gory dzieki za pomoc i pozdrawiam
-
-
tak warto kupić tą belkę (jeśli jest prosta i łożyska oraz tarcze dobre)
jeśli masz octavie z 97r to zmień u siebie w podpisie oznaczenie silnika na AGRNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Misiekoctaviadobrygrzeswawa, no ale przekladac osprzet z tarczowej na belke bebnowa tez sie da prawda :?:NFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CzaderJa tez przekladalem belke i nie zmienialem calej tylko przelozylem cale tylne nie wiem jak to okreslic zespoly piasta,lozysko,itd - nie trzeba bylo ruszac lozyska ... Tak bylo najlepiej bo nie mialem 100 % pewnosci ze ta nowa belka nie jest krzywa ...NFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
-
Lepiej sie gościa dobrze dopytaj czy to na zdjeciu to real foto. Ja też niedawno wymieniałem belke i wolałem obejżeć ja przed zakupem miałem to szczeście że było blisko, a ten gośc buja sie z tą belka juz 3 miechy i w dodatku wysyła szroty poczytaj jego komentarze bo zapłacisz za transport albo wywalisz kase na paliwo a na miejscu będzie ZONK :!:
Zamieszczone przez plaster7temat byl juz walkowany no i z tego co wyczytalem to najlepiej wymienic cala tylnia belke
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CzarnyWymień cała belke zostaw tylko stare łapy wtedy nie bedziesz musiał robić zbierzności, warto też jak już ja masz wymienić elementy metalowo gumowe zanim ja zapniesz :wink:
Tuleje proponuje montować pełne tzn. środek cały zalany gumąNFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
Komentarz