Neck99 big pozytyw załatwił mi 20 szklanek w rewelacyjnej cenie polecam
[O2] Dodatkowe wskaźniki w O2 BXE
Zwiń
X
-
[O2] Dodatkowe wskaźniki w O2 BXE
Witam,
Mam pytania do posiadaczy O2, którzy mają zamontowane dodatkowe wskaźniki stanu maszynowni.
1. Czy znaleźliście wskaźniki z podświetleniem pasującym do fabrycznej zieleni deski?
2. Gdzie macie umieszczony czujnik temperatury oleju?
3. Czy ktoś z Was montował wskaźniki na środku konsoli - w miejscu schowka nad radiem?
Dziękuję i pozdrawiam.
-
-
nieZamieszczone przez rrysio1. Czy znaleźliście wskaźniki z podświetleniem pasującym do fabrycznej zieleni deski?
obydwa będą (bo na razie jest tylko doładowanie) po lewej stronie deski (na niej)Zamieszczone przez rrysio2. Gdzie macie umieszczony czujnik temperatury oleju?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
On się chyba pyta o czujnik, a nie wskaźnikZamieszczone przez szkodaobydwa będą (bo na razie jest tylko doładowanie) po lewej stronie deski (na niej)Zamieszczone przez rrysio2. Gdzie macie umieszczony czujnik temperatury oleju?
Komentarz
-
bez przesady w BXE i BKD wstawia się bardzo ładną podstawkę pod filtr oleju z miejscem na dwa czujniki oleju (ciśnienia i temperatury) np taka: http://www.striracing.com/pro_a.htm OBA-M18Zamieszczone przez szkodajeżeli chodzi o czujnik, to wychodzi na to, ze tylko miska wchodzi w grę (i dobrze zresztą)
problem robi sie dopiero w BMN lub przy zamontowanej dodatkowej chłodnicy oleju Mocal'a, wtedy zaczyna się rzeźba w misceWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Ty masz chyba wskaźniki Auto Gauge'a. Mają oni jakiś patent na montaż czujnika temperatury w korku spustowym oleju? Z tego co widziałem na ich stronce to czujnik wygląda na pasujący tylko do ichniej podstawki pod filtrZamieszczone przez szkodajeżeli chodzi o czujnik, to wychodzi na to, ze tylko miska wchodzi w grę (i dobrze zresztą)
A gdzie wstawia się tą podstawkę - nad chłodnicą oleju (nr 3 na rysunku poniżej)?Zamieszczone przez Nexus6bez przesady w BXE i BKD wstawia się bardzo ładną podstawkę pod filtr oleju z miejscem na dwa czujnikiZałączone pliki
Komentarz
-
-
No tak, ale nie wszyscy producenci wskaźników mają opracowany montaż czujnika do miski (widziałem to w VDO i Greddy). Większość ma czujnik montowany do podstawki filtra - tak jak Auto Gauge.Zamieszczone przez szkodatak czy inaczej pomiar w misce chyba jest dość sensowny, więc dlaczego nie.
No i jeżeli ma się Auto Gauge'a i chce się wsadzić czujnik w miskę to trzeba rzeźbić
Nie wiem jak jest to trwałe i czy jest łatwe w wykonaniu.
Komentarz
-
-
Nexus6, a czy wtedy śruba (nr 1 na rysunku powyżej) nie będzie za krótka? Czy nie trzeba będzie jej też wymienić?Zamieszczone przez Nexus6między obudowę filtra a chłodnicę oleju
I co ze wskazaniem temperatury? Czy czujnik nie pokaże mi temperatury po schłodzeniu oleju w chłodnicy?
Sorry za dociekliwość ale na pewno nie dowiem się tego wszystkiego w ASO :lol:
W ogóle Pan w pewnym Krakowskim ASO Skody na pytanie o montaż dodatkowych wskaźników bardzo się przestraszył i poradził mi, żebym pytał gdzie indziej bo oni na pewno nie będą umieli mi tego zamontować :wink:
Nie podejrzewałem ASO, że tak się będą bali klienta - sądziłem, że prędzej podejmą się zrobienia czegoś, czego nie umieją a potem to spieprzą :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zielone podświetlenie ma VDO, - Montaż w słupku chyba nie wchodzi w grę w OII - poduszki. Za jakiś czas zaczne pracowac nad tym, choć wiem że ktoś juz pracuje :wink: :wink: :wink: :wink:
Pozdrawiam"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris
27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI
oraz E 30 
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
No tak
powalczymy i coś wkleimy wkrótce
"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris
27-09-2003
Pionek znów gra.......
oraz E 30 
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
Dokładnie :wink:Zamieszczone przez szkodazalezy w jakiejZamieszczone przez LucaMontaż w słupku chyba nie wchodzi w grę w OII - poduszki
No właśnie - ale kurcze - nie mogę się przekonać do designu tych wskaźników...Zamieszczone przez LucaZielone podświetlenie ma VDO
Zresztą ja potrzebuję wskaźnika, który mi pokaże przede wszystkim kiedy samochód jest już gotowy do pogonienia :diabelski_usmiech a nie kiedy już przesadziłem z gonieniem :szeroki_usmiech
A VDO ma bardzo skróconą skalę po stronie "zimniejszej" i dokładniej pokazuje w temperaturach wyższych.
Komentarz
-
-
Powiem tak, mam ufam i nie mam nic im do zarzucenia. Troszkę czasu je eksploatuje i brak zastrzezeń, nie design jest ważny. Mi spasowały
a jak chcesz "gonić" to winieneś mieć te 80 st oleju. Wszystko zależy jaki stopień modyfikacji masz u siebie. Proponuje zaczac od chodnicy oleju, bo głowiczki lubią pękać osatatnio
"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris
27-09-2003
Pionek znów gra.......
oraz E 30 
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
No święta racja - tylko z moją charakterystyką jazdy (14km w jedna stronę do/z pracy) to w 99% przypadków interesować mnie będzie odpowiedź na pytanie czy silnik już się nagrzał. A to we wskaźnikach VDO jest bardziej upierdliwe bo ma jakąś skalę logarytmicznąZamieszczone przez szkodahmm, to jest istotne jednakZamieszczone przez rrysioa nie kiedy już przesadziłem z gonieniem :szeroki_usmiech

Zresztą - porównajcie czytelność:
VDO

vs. Greddy

Komentarz
-
-
No dokładnie o to mi chodzi a zobacz, że na VDO to trzeba się ostro wpatrywaćZamieszczone przez Lucaa jak chcesz "gonić" to winieneś mieć te 80 st oleju.
Jeszcze nie mamZamieszczone przez LucaWszystko zależy jaki stopień modyfikacji masz u siebie.
ops: ale na pewno będę miał :diabelski_usmiech
[ Dodano: Nie 13 Lip, 08 22:20 ]
Ale do wskaźników Greddy nie można chyba mieć zastrzeżeń z tego co słyszałem.Zamieszczone przez szkodafakt, że dizajn tych VDO trąci starem 20, ale jak mówi Luca to nie jest najważniejsze.
Komentarz
-
-
Decyzja i tak nalezy do kolegi, powodzenia i daj znać jak juz coś zainstalujesz.
, skoro robisz takie przeiegi to Ci wskaźnik chyba nie potrzebny :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
Pozdrawiam"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris
27-09-2003
Pionek znów gra.......
oraz E 30 
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
Oj bardzo potrzebny - nawet nie wiesz jak często trzeba coś rano "objechać" :szeroki_usmiech a teraz nie wiem kiedy bezpiecznie mogę to zrobićZamieszczone przez Lucaskoro robisz takie przeiegi to Ci wskaźnik chyba nie potrzebny :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
Na pewno dam znać - tylko widzisz jak wiele mam niewiadomych... :roll:Zamieszczone przez LucaDecyzja i tak nalezy do kolegi, powodzenia i daj znać jak juz coś zainstalujesz.
... wciąż nierozwianych :cry:
:szeroki_usmiech
Komentarz
-
Komentarz