Neck99 big pozytyw załatwił mi 20 szklanek w rewelacyjnej cenie polecam
[O2] Dodatkowe wskaźniki w O2 BXE
Zwiń
X
-
[O2] Dodatkowe wskaźniki w O2 BXE
Witam,
Mam pytania do posiadaczy O2, którzy mają zamontowane dodatkowe wskaźniki stanu maszynowni.
1. Czy znaleźliście wskaźniki z podświetleniem pasującym do fabrycznej zieleni deski?
2. Gdzie macie umieszczony czujnik temperatury oleju?
3. Czy ktoś z Was montował wskaźniki na środku konsoli - w miejscu schowka nad radiem?
Dziękuję i pozdrawiam.
-
-
Zamieszczone przez rrysio1. Czy znaleźliście wskaźniki z podświetleniem pasującym do fabrycznej zieleni deski?
Zamieszczone przez rrysio2. Gdzie macie umieszczony czujnik temperatury oleju?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez rrysio2. Gdzie macie umieszczony czujnik temperatury oleju?
Komentarz
-
Zamieszczone przez szkodajeżeli chodzi o czujnik, to wychodzi na to, ze tylko miska wchodzi w grę (i dobrze zresztą)
problem robi sie dopiero w BMN lub przy zamontowanej dodatkowej chłodnicy oleju Mocal'a, wtedy zaczyna się rzeźba w misceWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodajeżeli chodzi o czujnik, to wychodzi na to, ze tylko miska wchodzi w grę (i dobrze zresztą)
Zamieszczone przez Nexus6bez przesady w BXE i BKD wstawia się bardzo ładną podstawkę pod filtr oleju z miejscem na dwa czujnikiZałączone pliki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodatak czy inaczej pomiar w misce chyba jest dość sensowny, więc dlaczego nie.
No i jeżeli ma się Auto Gauge'a i chce się wsadzić czujnik w miskę to trzeba rzeźbić Nie wiem jak jest to trwałe i czy jest łatwe w wykonaniu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6między obudowę filtra a chłodnicę oleju
I co ze wskazaniem temperatury? Czy czujnik nie pokaże mi temperatury po schłodzeniu oleju w chłodnicy?
Sorry za dociekliwość ale na pewno nie dowiem się tego wszystkiego w ASO :lol:
W ogóle Pan w pewnym Krakowskim ASO Skody na pytanie o montaż dodatkowych wskaźników bardzo się przestraszył i poradził mi, żebym pytał gdzie indziej bo oni na pewno nie będą umieli mi tego zamontować :wink:
Nie podejrzewałem ASO, że tak się będą bali klienta - sądziłem, że prędzej podejmą się zrobienia czegoś, czego nie umieją a potem to spieprzą :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zielone podświetlenie ma VDO, - Montaż w słupku chyba nie wchodzi w grę w OII - poduszki. Za jakiś czas zaczne pracowac nad tym, choć wiem że ktoś juz pracuje :wink: :wink: :wink: :wink:
Pozdrawiam"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
No tak powalczymy i coś wkleimy wkrótce"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pionek znów gra.......
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez LucaMontaż w słupku chyba nie wchodzi w grę w OII - poduszki
Zamieszczone przez LucaZielone podświetlenie ma VDO
Zresztą ja potrzebuję wskaźnika, który mi pokaże przede wszystkim kiedy samochód jest już gotowy do pogonienia :diabelski_usmiech a nie kiedy już przesadziłem z gonieniem :szeroki_usmiech
A VDO ma bardzo skróconą skalę po stronie "zimniejszej" i dokładniej pokazuje w temperaturach wyższych.
Komentarz
-
-
Powiem tak, mam ufam i nie mam nic im do zarzucenia. Troszkę czasu je eksploatuje i brak zastrzezeń, nie design jest ważny. Mi spasowały a jak chcesz "gonić" to winieneś mieć te 80 st oleju. Wszystko zależy jaki stopień modyfikacji masz u siebie. Proponuje zaczac od chodnicy oleju, bo głowiczki lubią pękać osatatnio"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pionek znów gra.......
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez rrysioa nie kiedy już przesadziłem z gonieniem :szeroki_usmiech
Zresztą - porównajcie czytelność:
VDO
vs. Greddy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Lucaa jak chcesz "gonić" to winieneś mieć te 80 st oleju.
Zamieszczone przez LucaWszystko zależy jaki stopień modyfikacji masz u siebie.
[ Dodano: Nie 13 Lip, 08 22:20 ]
Zamieszczone przez szkodafakt, że dizajn tych VDO trąci starem 20, ale jak mówi Luca to nie jest najważniejsze.
Komentarz
-
-
Decyzja i tak nalezy do kolegi, powodzenia i daj znać jak juz coś zainstalujesz. , skoro robisz takie przeiegi to Ci wskaźnik chyba nie potrzebny :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
Pozdrawiam"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pionek znów gra.......
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Lucaskoro robisz takie przeiegi to Ci wskaźnik chyba nie potrzebny :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
Zamieszczone przez LucaDecyzja i tak nalezy do kolegi, powodzenia i daj znać jak juz coś zainstalujesz.
... wciąż nierozwianych :cry:
:szeroki_usmiech
Komentarz
-
Komentarz