Ile kosztuja u nas te wskazniki VDO?? Cisnienie oleju, temperatura oleju, boost 0-3bar??
[O2] Dodatkowe wskaźniki w O2 BXE
Zwiń
X
-
Kiedyś neck99 skądś kupował:
Zamieszczone przez neck992 wskazniki > boost + wsk.temp oil + czuj.temp oil ~550zł
3 wskazniki > w/w + wsk.cis oli + czuj.cis oil ~750zl
Znaleźć można tu wszelkiego rodzaju czujniki i wskaźniki, które mogą być przydatne przy monitorowaniu stanu auta podczas jazdy. Od zaawansowanych hald dla pilota przez shift lighty i różnego rodzaju czujniki po obrotomierze i różnego kształtu obudowy.
boost - 209, ciśnienie oleju - 139, temperatura oleju 139.
I to jest cena tylko wskaźników - czujki trzeba kupić osobno :!:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rrysioZamieszczone przez adalbertA u mnie zegary siedzą zamiast popielniczki :-)
Wchodzą dwa - Auto Gauge'a z przyciętymi osłonkami.
Mógłbyś strzelić jakieś zdjęcie?
I powiedz czy masz wskaźnik temperatury oleju, a jeżeli tak, to jak podłączyłeś czujnik :?:
jak coś to dopiszę później.
Czujnik temp. oleju do zmiany - pokazuje temperaturę otoczenia albo silnika jak auto stoi (jest bardzo czuły czujnik a mam go źle zamontowany)
sam wygląd tutaj:
http://www.adalbert.net/O2/DSC_8975_m_deska
Była O2, Jest SuperB!
Komentarz
-
-
adalbert, dzięki za zdjęciaFajnie to wygląda
A klapka popielniczki się zamyka teraz?
Powiedz jak jest w wygodą korzystania ze wskaźnika turbo? Pytam bo ciśnienie turbo jest raczej szybko zmieniającą się wartością (w przeciwieństwie do temp. oleju).
A Twoje Auto Gauge'i mają czujnik ciśnienia turbo elektroniczny, czy trzeba rurkę z dolotu ciągnąć do wnętrza auta?
Zamieszczone przez adalbertCzujnik temp. oleju do zmiany - pokazuje temperaturę otoczenia albo silnika jak auto stoi (jest bardzo czuły czujnik a mam go źle zamontowany)
I gdzie go chcesz umieścić, żeby wskazania były dobre :?:
Komentarz
-
-
Dodałem jeszcze fotkę gdzie widać czujnik temp. oleju.
Generalnie obok ciśnienia oleju - ale ciśnienie jest w zasadzie równe w każdym miejscu, a temperaturę musisz badać tam gdzie olej się przemieszcza. Czyli albo pod filtrem - albo tam gdzie zamierzam teraz: na trójnk w przewód zasilający turbulum.
Co do ciśnienia - to masz fotkę gdzie est zamocowany sam czujnik ciśnienia (nad chłodnicą od wewnątrz) a więc kabelki tylko idą
Tak, klapka się zamyka i dla laikonika auto "cywilne" :twisted:
Co do wskazań turbinki - korzystam głównie z peak'a i ustawień maksymalnego ciśnienia.
Na dłuższą podróż można ustawić "dzwięk" ostrzegawczy - przeraźliwy pisk przy określonej wartości ciśnienia doładowania, albo dokupić kontrolkę sygnalizacyną (pewnie tak zrobię).
Generalnie jak głównie na 4 i 5 deptam to manetka od biegów nie przeszkadza w zerkaniu.Była O2, Jest SuperB!
Komentarz
-
-
no ale w zasadzie to po kiego wam te zegary :?: kiedy sie na nie patrzycie ? i w jakim celu ? jeszcze jak sa tak nisko zamontowane.... . przy normalnych samochodach , nawet tych z chipem chyba nie są do niczego za bardzo potrzebne.... , chyba że dla lansu ... , wtedy to rozumiem...O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwchyba że dla lansu ... , wtedy to rozumiem...Zamieszczone przez leszekmwno ale w zasadzie to po kiego wam te zegary :?:
Komentarz
-
-
szkoda, no to dobre jest
rrysio, czy naprawdę jest to aż tak ważne :?: czy ma 85st czy 95st :?: driftujesz czy co żeby to miało mieć aż tak duże znaczenie... , przeciez tak naprawde i tak jeżdzimy cywilnie po szosach ponieważ się nie da inaczej...czasami sobie podgonimy z pińcet metrów i zaraz i tak trzeba hamować.... , chyba że ktoś ma nasrane do głowy i spycha wszytkich do rowów i na krawęzniki ...ale wtedy te zegarki mu nie pomoga ...jedynie ostrzegawczy strzał w tył głowy....
szkoda a Ty to masz , te zegarki ? masz zdjęcia :wink: , może popatrzę ...jak to ma pomóc przy tych laskach...O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwrrysio, czy naprawdę jest to aż tak ważne :?: czy ma 85st czy 95st :?:
Ale to czy ma powiedzmy 55 st czy 85 st już według mnie ma znaczenie - szczególnie jeżeli zadajesz sobie to pytanie codziennie
I jeszcze raz podkreślę, że chodzi mi o temperaturę oleju a nie płynu chłodzącego.
Komentarz
-
-
dla mnie zasadnicze znaczenie ma czy olej ma już na przykład 120 stopni
i zdarza mi się pogonić zdecydowanie dłużej niż 500m, a przy BXE z pięciobiegową skrzynią myslę, że ma to dość duże znaczenie :idea:
leszekmw, Ty się żoną zajmij, ta aleja przyjemności jest już dla Ciebie zamknięta :lol:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
nie , no pytam poważnie ,ile trzeba dawac w dupe żeby sie tak rozgrzał , i gdzie ? przecież to trzeba faktycznie pałować cały czas przez ileś kilometrów , no właśnie , przez ile :?:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwnie , no pytam poważnie ,ile trzeba dawac w dupe żeby sie tak rozgrzał , i gdzie ? przecież to trzeba faktycznie pałować cały czas przez ileś kilometrów , no właśnie , przez ile :?:
jak już masz te 90stp oleju i pociśniesz na autostradzie klikanaście km z butem w podłodze to już będziesz miał okolice 115-120stp.
PozdrawiamŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
To ja zadam naiwne pytanie.
Jesli ta temp.oleju jest taka wazna i ma wplyw na zuzycie oleju i silnika,to czemu
fabryka nie montuje takich zegarow,albo wiekszej chlodnicy oleju,zeby nie doprowadzac do nadmiernego wzrostu temp.
Dla przykladu chlodnica wody jest odpowiednia i nie musimy na nic zwracac uwagi,
a w ostatecznosci mamy kontrolke przegrzania cieczy.
Poza tym wydaje mi sie ,ze VW zdaje sobie sprawe jakie sa mozliwosci jazdy na
niemieckich autostradach i czym by taka jazda grozila...naprawy gwarancyjne :!:
Pewnie mi sie oberwie,ale mysle,ze to taki zbedny gadzecik
Aczkolwiek skoro leca na to laski..to kto wie :diabelski_usmiechTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gebek[...] mysle,ze to taki zbedny gadzecikZamieszczone przez gebek112KM / 247Nm bylo w serii
154KM / 332Nm jest po programie Aligatora
Zamieszczone przez gebekPoza tym wydaje mi sie ,ze VW zdaje sobie sprawe jakie sa mozliwosci jazdy na niemieckich autostradach
Komentarz
-
-
hehe
oczywiście wystepuje z pewnością efekt taki, że jak sie nie ma wskaźników, to pedal tu de metal i masz wszystko w dupie i wszystko jest ok, a jak sobie założysz to zaczynasz się szczypać
dla mnie chyba najwazniejsze w tym wszystkim jest to, że można chyba szybciej wychwycić jakieś niedomagania np. sprężarki i zareagowac zawczasu a nie w momencie, kiedy już zaczynamy gubić jej elementy wydechem
a, że gadżet... jasne. że tak!, ale wiesz, ja nie mam brewek, lotek, różnych innych neonów, stroboskopów, złotych klamek, wnętrza z innego auta itp, więc niech też mam cos z zyciasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zapraszam na jazdę Katowice- Opole, mozna szybko pokazac co dzieje sie z oliwą. Załóż wskaźniki i zobaczysz jak ma się temp oleju. Modyfikując samochód i biorąc po uwagę ostatnie problemy z głowicami dodatkowa chłodnica powinna być lub zmienioa na troszkę wydajniejszą. Nie ma nic za darmo - fizyka Panowie, czasem nawet aluminium porafi przez tłumik polecieć tak jest ciepło
Czekamy na relacje z montażu wskaźnika lub wskaźników."Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALIoraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaa, że gadżet... jasne. że tak!, ale wiesz, ja nie mam brewek, lotek, różnych innych neonów, stroboskopów, złotych klamek, wnętrza z innego auta itp, więc niech też mam cos z zycia
ale za to masz z tyłu wycieraczkę :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol:NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
Komentarz